Принципи свідомості, які допомагають гармонійно жити

Принципи свідомості, які допомагають гармонійно жити

Суть усвідомленості — це прийняття того, що відбувається зараз без жодних оцінок або думок про те, як би ви хотіли, щоб все відбувалося. Єдине, щоб досягти найкращих результатів, слід застосовувати її регулярно.

Суть усвідомленості - це прийняття того, що відбувається зараз без жодних оцінок або думок про те, як би ви хотіли, щоб все відбувалося. Практика надзвичайно ефективна, єдине, щоб досягти найкращих результатів, слід застосовувати її регулярно.

1. Єдина реальність, яка у вас є, - це момент, тільки тут, тільки зараз.

Цей принцип дуже добре пояснює цитата: «Не затримуватись у минулому, не мріяти про майбутнє, зосередити розум повністю зараз». Минуле - це ілюзія, його вже немає. Майбутнє ще не настало, а значить, його ще немає. Єдина річ, яка реально існує, — це те, що відбувається з вами тут і зараз.

2. Негативна думка абсолютно нешкідлива, але тільки до того моменту, поки ви не повірите в неї.

Думки рояться у вашій голові, як бджоли. Вони приходять і йдуть – це нормальний процес. Страждати ж ви починаєте тоді, коли стаєте з ними одним цілим, що називається, починаєте «літати разом зі своїми бджолами». Якщо ви зупинитесь на хвилину і спостерігаєте за своїми думками збоку, то зрозумієте дуже важливу річ. Ви можете дивитися на них збоку, отже, вони не можуть бути вами!

Екхарт Толле каже з цього приводу: «Яке полегшення усвідомити, що голос у моїй голові це зовсім не я. Хто ж тоді? Сторонній спостерігач, який дивиться на все збоку».

3. Вам нічого не буде за ваше гнів. Ваше покарання - це гнів.

Іноді ми всі виходимо з себе і злимося, але це рідко допомагає нам вирішити наші проблеми. Роздратуватися — дуже легко і просто, як сірник запалити, але справжня хоробрість — це справді щось зробити корисне та дієве. Коли ми, нарешті, усвідомлюємо, що теперішній момент — це єдине, що у нас є, ми зрозуміємо, що життя надто коротке для того, щоб витрачати його на те, щоб засмучуватися і злитися.

Як сказав Лао-Цзи: «Кращий боєць ніколи не злиться».

4. Внутрішня гармонія - це бути самим собою, не відчуваючи потреби в оцінці інших людей.

Багато людей дуже турбують, що про них думають інші. Але вам зовсім не потрібні інші, щоб знайти себе справжнього. Ви той, ким ви є, і те, що інші думають про це, ніяк не має впливати на вас.

«Ніхто не може нічого казати про вас. Все те, що говорять інші люди, — це вони говорять про себе. Але все ж таки ви починаєте сумніватися, тому що навіщось чіпляєтеся за якийсь фальшивий центр. Цей хибний центр завжди залежить від інших, тому вам так важливо, що говорять або думають про вас інші. Ви дивитеся на них, ви намагаєтеся домогтися їхнього схвалення. Ви хочете виглядати респектабельними. Ви хочете прикрасити своє его. Це ж справжнісіньке самогубство!

Замість того, щоб дивитися, що і хто сказав про вас, краще дивіться всередину себе.
Щоразу, коли ви відчуваєте незручність, ви просто показуєте, що соромитесь себе. Тому що ви не знаєте, хто ви. А якби знали, таких проблем у вас ніколи не виникало б — вам не потрібні чужі думки. Коли ви хвилюєтеся про те, як виглядаєте в очах інших людей — згадайте, що це взагалі не має жодного значення! Той факт, що ви соромитесь себе, свідчить про те, що ви ще не пізнали себе. Ви ще не «вдома».

5. Все у цьому світі створюється двічі, спочатку – у вашому розумі, а потім – у реальному житті.

Наш мозок – це неймовірно потужний інструмент, який творить світ навколо нас. Правда полягає в тому, що ви не діятимете доти, поки ваш мозок не зрозуміє, що ви робите. Тож спочатку мають бути плани та цілі, і лише після цього — дії.

"Майбутнє залежить від того, що ви робите сьогодні", - Махатма Ганді.

6. Ми повинні пройти цим шляхом самі.

Життя сповнене негараздів і неприємностей. Нікому не вдасться їх уникнути. Але є одна річ, яку ми завжди контролюємо, — це скільки зусиль і волі ми вкладаємо в те, щоби все подолати. Ваші щастя чи успіх не повинні залежати виключно від того, що відбувається навколо. Все для щастя знаходиться усередині нас самих.

«Ніхто нас не врятує, окрім нас самих. Цього ніхто не зробить, та й не зможе навіть якщо захоче. Ми повинні пройти цим шляхом самі»

7. Якщо ви дуже вірите у щось, але не живете цим, це не чесно.

Не прогинайте під цей світ. Не прогинайте під те, що хоче від вас суспільство. Не зраджуйте собі справжнього заради того, щоб люди прийняли вас. Найважливіше в житті бути самим собою і слідувати за своїм серцем. Нехай за вас говорять ваші справи, і вам не буде діла до того, що вас скажуть інші люди.

«Сьогодні ви – це ВИ. І це найбільша правда у світі. Навіть більше, ніж правда. Ніхто не може бути більше ВАМИ, ніж ВИ САМІ»

8. Правильна дорога і легка дорога — це дуже рідко одна й та сама дорога.

Зрештою, ви все ж таки зрозумієте, що рости нас змушує тільки одна річ на світі — боротьба. І це того варте, повірте!

Ніхто не обіцяє, що буде легко: кожен ваш крок буде непростим. Але зрештою це приведе вас туди, куди ви хочете. Якщо щось здається дуже складним і неможливим, це не означає, що ви не зможете цього зробити. Навпаки, це ще одна причина досягати своїх цілей.

"Ті, хто не намагався пізнати істину, так і не зрозумів, навіщо ми живемо"

9. Якщо хочете отримати щось від життя, ви маєте зрозуміти, що за все треба платити.

Багато людей запитують «Що мене тягне по-справжньому?», намагаючись знайти мету в житті. І це докорінно неправильно. Більше доречне питання: «За що я готовий страждати?»
Коли ви відповісте на це запитання, зрозумієте, чого ви хочете насправді, і ваше життя стане по-справжньому осмисленим і повним.

«Життя піднесе вам тоді саме той досвід, який потрібний для еволюції вашої свідомості. Як ви дізнаєтеся, що це саме той досвід, який вам потрібний? Тому що це досвід, який ви отримуєте тут і зараз, зараз».

10. Суперзвершення - це пряма протилежність мирного та усвідомленого життя.

Кілька з нас у щоденниках мають величезні списки завдань, які фізично неможливо зробити за один день. Ми чомусь вирішили, що важливо бути постійно зайнятими. Проте все ж таки раціональніше зосередитися на одному завданні і поступово виконувати її. Не забувайте: нам потрібен час для відпочинку, та й, зрештою, для того, щоб насолоджуватися красою нашого життя.

«Ви маєте навчитися відпускати. Перестаньте постійно переживати. Ви й так ніколи не контролювали ситуацію»

11. Коли ви намагаєтеся все контролювати, втрачаєте здатність насолоджуватися життям.

Контролювати в житті все — адже це так привабливо! Адже кожен із нас так хоче стабільності та комфорту! Іронія життя полягає саме в тому, що такої речі як комфорт просто не існує. Ми абсолютно нічого не контролюємо. Зовсім нічого. Чим раніше ми це усвідомлюємо і навчимося жити легше — тим краще ж для нас.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Саморозвиток