З якими труднощами стикаються українські студенти у Великобританії. Поради щодо швидкої адаптації

Один із наших студентів поділився з нами враженнями від навчання у Великобританії і дав кілька порад майбутнім студентам. Читайте відгук про навчання в Англії у нашому матеріалі!

Рішення переїхати до іншої країни на навчання завжди дається нелегко. У більшості випадків лякають невизначеність та незнання нюансів. Можна довго шукати інформацію в Інтернеті. Але найкраще можуть розповісти про особливості адаптації саме ті, хто вже пройшов цей шлях. Один зі студентів, які поїхали на навчання до Великобританії за допомогою нашої компанії, поділився важливою інформацією про власний досвід. І навіть дав кілька порад абітурієнтам.

Поговоримо про головне чи головне говорити

Питання мови, мабуть, непокоїть більшість студентів. Навіть ті, хто вже має базові знання мови, побоюються проблем спілкування з оточуючими. Насправді це не так страшно.

У Великій Британії величезний вибір мовних курсів для українців. І освоїти англійську мову там набагато легше. Адже вчитись ви будете у носіїв мови. Підтримка на цьому етапі, звісно, ​​теж важлива.

З мого досвіду можу дати лише кілька порад:

  1. Не соромтеся говорити. Помилки роблять усі початківці. Увагу на цьому ніхто не наголошує.
  2. Розмовну мову можна освоїти лише серед носіїв. Більше спілкуйтеся, і ваш словниковий запас збільшуватиметься на очах.
  3. Ви все одно можете не розуміти когось із місцевих мешканців. У різних провінціях акцент відрізняється. Це нормально.

Нові люди, нові вулиці, все скрізь нове

Для мене це не було проблемою. Швидше стало цікавою пригодою. Я люблю впізнавати нове. Тим більше, що я мав цілий рік, коли я жив у гуртожитку в невеликому містечку. Фактично я відчував себе, як удома.

Друзі з'явилися не одразу. Був період пандемії, тож більше спілкувався із українськими знайомими. Коли правила самоізоляції пом'якшили, почав заводити нових друзів. Ви не уявляєте, як це розсуває горизонти. Я більше дізнався про культуру, звичаї та традиції інших країн. І тепер впевнений, що практично у будь-якому куточку світу знайду знайомих. Вища освіта у Великобританії відкрила мені масу нових можливостей. Тому навіть тінь жалю не затьмарює моєї радості.

Сумніви та рішення

Кожній людині важко зважитися на такі кардинальні зміни. Для мене це не було питанням сміливості чи відваги. Це було зважене та правильне рішення. Вже закінчивши навчання, я зміг повною мірою оцінити перспективи, що відкрилися. У мене постала престижна робота. Я отримав потужну базу знань, яка дозволяє якісно виконувати свої завдання та прагнути нових досягнень.

Я, як ніхто інший, розумію, наскільки важко залишити все те, що ти любиш. Свою країну, друзів, звички. Але також чудово усвідомлюю, що отримав натомість набагато більше.

Не менш важливою є і підтримка. Самостійно розібратися у всіх поєднаннях переїзду, надходження та адаптації в іншій країні складно. Але зі мною були фахівці компанії, які не дозволили помилитися чи ускладнити собі життя.

Мої батьки написали дуже теплий лист із вдячністю за допомогу та всебічну підтримку. Я теж хотів би приєднатися і сказати спасибі. Важко описати словами значущість допомоги, яку мені надали в EDUSTEPS. Вища освіта у Великобританії для українців разом із цією компанією — це просто і доступно. Кожен студент може зосередитись на навчанні, залишивши розв'язання стандартних проблем EDUSTEPS.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта