Як стати дизайнером інтер'єру

Як стати дизайнером інтер'єру

Ключові навички, які потрібні для опанування професії дизайнер інтер'єру.

Дизайнер інтер'єрів – одна з найпрестижніших та високооплачуваних творчих професій.

Опанувавши її, ви зможете створювати дизайн-проекти квартир, будинків, яхт, готелів, магазинів, офісів, ресторанів, торгових та виставкових центрів.

Працювати можна у зручному для вас форматі - за наймом, як фрілансер або власник власної дизайнерської студії.

Якщо ви вирішили стати дизайнером інтер'єрів, будьте готові вчитися рахувати кошториси, читати технічну документацію, спілкуватися з постачальниками та будівельниками.

Недостатньо просто вміти вигадувати цікаві дизайнерські рішення. Потрібно довести кожний етап до конкретного результату, вклавшись у зазначений бюджет та задовольнивши запити клієнта, а не лише власні творчі амбіції.

Що потрібно дизайнеру інтер'єрів?

  • Почуття стилю

Будьте готові вчитися і вдосконалюватися все життя, розвивати «надивленість», застосовувати побачені прийоми на практиці, уникаючи несмаку.

  • Почуття міри

Клієнт, наймаючи дизайнера, покладається на його компетенції, але звертається до нього зі своїми потребами. Можливо, вам дуже хочеться зробити ефектну скляну кухню в стилі Хай-тек, але чи підійде це вашому клієнту?

Важливо: успіх дизайнера ґрунтується на успіху його проектів та на задоволених клієнтах. Зіпсувавши репутацію на початку кар'єри, ви ризикуєте втратити замовлення на кілька років.

Комп'ютерні програми
Для роботи будуть потрібні як мінімум програми для виконання креслень та візуалізацій: ArchiCAD, AutoCAD, 3Ds Max, SketchUp, Adobe Photoshop. Кожна з них — складний багатофункціональний інструмент, на освоєння якого потрібні час та сили. Опанувати програми можна на спеціалізованих курсах з дизайну інтер'єру.

Комунікативні навички
Вони важливі під час переговорів із замовником, постачальниками та підрядниками. Важливо вміти чути людей, взаємодіяти з ними, йти на компроміси.

Художні навички
Не обов'язково вміти малювати. Звичайно, можливість швидко накидати для клієнта концепцію нової обстановки – корисна навичка. Але вона не є ключовою. Графічне втілення ваших ідей допоможуть створити програми.

Кожен з цих пунктів ретельно вивчається в школах дизайну протягом курсу.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Графічний дизайн Дизайн інтер'єру, архітектура, декор