Які тренди у графічному дизайні будуть у 2023 році?

Які тренди у графічному дизайні будуть у 2023 році?

Актуальні напрями, прийоми та стилі графічного дизайну на 2023 рік.

Графічний дизайн розвивається без прив'язки до географічних локацій або загальноприйнятих стереотипів. Тому тренди у цій сфері виникають несподівано і без спільних рис.

Розглянемо сьогодні, які ж із них пройшли випробування часом у 2022 році та змогли міцно закріпитися з прицілом на наступний рік.

Хаотична типографіка

На відміну від хаосу у реальному житті, хаос у друку нам до душі. Хаотична типографіка буде у тренді у 2023 та дозволить оформити будь-які рішення. Жодних правил, креативте досхочу!

Хаотична типографіка широко відома як у бізнес-індустрії, так і серед інфлюєнсерів у соціальних мережах. Банери, постери, публікації з цитатами набувають набагато привабливішого вигляду, якщо їх оформити в стилі хаотичної типографіки, комбінуючи великі та маленькі заголовки.

3D-дизайн

3D-дизайну пророкують надзвичайну популярність. Так само як і футуристичний дизайн, 3D надихатиме нас на нові сміливі рішення. Наприклад, поєднуючи 3D-об'єкти з реалістичним дизайном, 2D-дизайном або фотографіями, можна отримати приголомшливий колаж.

Золото

Золото — один із наймодніших кольорів цього року. При розробці дизайну його можна використовувати в різних формах і текстурах — блискуча, металева, шовковиста, шорстка та ін.

Повернення символів

2022 рік повернув моду на богів і богинь, місяць і зірки, знаки на долоні та інші символи - любові, сили, краси. Талісмани та різна символіка дадуть дизайнерам нове дихання та надихнуть на нові проекти.

Натхнення природою

Елементи, натхненні природою, такі як квіти, дерева, листя у поєднанні з натуральними відтінками, текстури, що нагадують дерево, зелень, каміння, будуть чудово виглядати у поєднанні з мінімальним дизайном. Розвиток, чистота, природа - ці теми також включені в цей тренд. 2022 рік став важким роком для багатьох, тому цілком нормально, що цього року людям захочеться повернутися до спокійної природи, у тому числі й у дизайні.

Натуральні елементи відіграватимуть величезну роль у маркетинговій естетиці та публікаціях для соцмереж. Користувачі Instagram і Facebook також не проти зелених елементів у своїй стрічці, тому багато інфлюєнсерів та бізнес-акаунтів використовують цю тематику у своїх маркетингових кампаніях або підкреслюють натуральність своїх продуктів.

Геометричні фігури

За допомогою лаконічних геометричних фігур, яскравих колірних рішень та безмежної уяви можна створити будь-який дизайн. У 3D ваш дизайн стане глибшим і оригінальнішим, а "плоский" дизайн зробить відсилання до 70-х - у будь-якому випадку дизайн вийде шикарним.

Оптичні ілюзії

Гіпнотичні та чарівні, а тепер і в тренді — оптичні ілюзії стануть чудовим доповненням як для дизайн-об'єкта, так і для друку, і справлять враження на глядачів.

Мультиплікаційний дизайн

Цей тренд збережеться і в 2023 році. Мультяшні елементи і персонажі вже використовуються дизайнерами, які грають на почутті ностальгії. Вони дуже функціональні та яскраві, чому б не створити дизайн у стилі мультяшок?

Мультяшні ілюстрації додадуть оригінальності та безпосередності бренду та допоможуть налагодити контакт із аудиторією. Крім того, вони яскраві та грайливі, тому користувачі ними охоче діляться в мережі.

Соціальні теми

Після всіх труднощів і негараздів останніх років місію з об'єднання світу бере на себе мистецтво. Дизайнери створюють надихаючі роботи, які несуть серйозне смислове навантаження та піднімають соціальні теми.

Чорно-білий дизайн

Популярність темної теми у додатках та веб-сайтах сприяла поверненню чорно-білої естетики у графічний дизайн. Сміливе, сучасне та неймовірно ефектне поєднання чорного та білого, а також інших вицвілих відтінків підкорять серця людей різного віку.

2022й рік став роком, який зібрав всі тенденції графічного дизайну разом. Дизайн, який ви створюєте, має дуже точно відображати сутність вашого бренду та зуміти передати меседж, який ви хочете донести. І ця синергія кількох окремих напрямів твердо закарбувалася в трендах на наступні 12 місяців. Щирість, креативність та стиль… з цими трьома якостями ви зможете створити актуальний та сміливий графічний дизайн у 2023 році. Для опанування професійних навичок потрібно навчитися працювати у програмах, але наполегливість неодмінно дасть результат.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Графічний дизайн Дизайн поліграфії, друкарня