Які перспективи мають українські студенти із голландськими дипломами

Ми попросили одного з випускників голландського університету розповісти, як склалася його подальша доля та які перспективи для українців у Нідерландах.

Чи вдасться зробити кар'єру випускнику з України?

Мені важко відповісти. Адже в цьому випадку багато залежить від самого студента. Від його прагнень, бажань, наполегливості. У мене все склалося. Я закінчив університет із відзнакою. Завдяки потужній базі набутих знань я цілком здатний був впоратися з професійними завданнями.

Я був впевнений у якості своєї освіти. Роботодавці також знали, чого вартий диплом з відзнакою. Тож першу роботу я шукав недовго. Мене взяли у Rabobank як Intern. Це невеликий банк, і затримуватись там я не збирався.

Наступні три місяці я працював і активно готувався до співбесіди на посаду мрії. Мені хотілося працювати у престижному банку ING Group. І ось уже три місяці, як я їхній співробітник. Посада моя називається Python Developer. Це спеціаліст, який займається розробкою сайтів, роботів та інших інновацій у сфері IT.

Я абсолютно щасливий. Маю престижну посаду, гарну зарплатню. І не збираюся зупинятися на досягнутому. Я впевнений, що моя кар'єра складеться запаморочливо. І за це, звичайно, треба подякувати співробітникам EduSteps. Адже саме вони допомагали мені на кожному етапі надходження та переїзду.

Чи варто вчитися у Нідерландах?

Усім українським студентам, які ще не наважуються зробити крок до освіти в Нідерландах, я порадив би відкинути всі сумніви та боротися за своє право на щасливе життя. Навчання у Голландії — це широкі перспективи та впевненість у власному майбутньому.

Коли я надходив, жодних особливих привілеїв для нас не було. Всі наявні знижки я отримав тільки завдяки Edusteps. Якби вони не допомагали, то швидше за все мені довелося б заплатити як за навчання, так і за житло набагато більше.

Наразі для студентів з України вже діють спеціальні програми допомоги. А головне, що після закінчення вишу вам не доведеться оформлювати будь-які дозволи. Ще рік ви зможете жити та працювати в Голландії вільно. А далі зможете самостійно вирішити, де хочете перебувати.

Вартість навчання в Нідерландах порівняно не висока, головне знайти університет, який найбільше вам підходить.

І звісно, про патріотичність. Освіта в Голландії - це широкі можливості для гарної роботи в майбутньому та відмінного заробітку. Отже, ви зможете забезпечити фінансово себе та своїх близьких, які залишилися в Україні. Престижний диплом та якісні знання відкриють вам чудові можливості і в рідній країні. Ви можете застосувати їх для відновлення економіки та подальшого процвітання України.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта Друга вища, післядипломна освіта Робота і обмін досвідом (AuPair, Work and Travel, волонтерство)