Графічний дизайн. Як навчатися та де потім працювати?

Графічний дизайн. Як навчатися та де потім працювати?

Самостійне навчання або 5 років ВИШу? Коли немає часу та можливостей на довге опанування професії, т слід обирати альтернативні методи.

Затверджених професійних стандартів для того, щоб бути графічним дизайнером, не існує.

Тому знайти роботу або клієнтів на фрілансі можна з будь-якою освітою.

Потенційні роботодавці більше зацікавлені у ваших навичках, професійних та особистих якостях, ніж в наявності дипломів.

І майже завжди Вам будуть пропонувати виконати тестове завдання. За його результатами ухвалюють рішення, працювати з вами чи ні.

Звісно, якщо ви навчаєтесь у школі та тільки обираєте професію, то є сенс вступити до університету на спеціальність графічний дизайн та навчатися 4-6 років.  Але для цього потрібні й немалі кошти.

Якщо ж ви не хочете чекати кілька років та не маєте в своєму розпорядженні велику суму грошей для навчання, але хочете всерйоз зайнятися дизайном, гаяти час не варто. Швидше і зручніше стати графічним дизайнером за кілька місяців на профільних вузькоспеціалізованих курсах.

Чи можна навчитись самотужки?

Самонавчання в графічному дизайні не рідкість. За належної мотивації та зацікавленості можна опанувати професію, якщо читати книжки та статті, дивитися безкоштовні відеоуроки, брати безкоштовні або недорогі замовлення на біржах фрілансу, брати участь у волонтерських і благодійних проєктах.

Але є суттєві недоліки:

  • Немає системності прогалини самопідготовки можуть заважати працювати протягом усієї кар'єри.
  • Самостійне навчання триває дуже довго відповідь на кожне питання доведеться шукати самостійно, методом проб і помилок.
  • Немає контролю і зворотного зв'язку, що знижує мотивацію.
  • Не всі роботодавці та замовники готові співпрацювати з фахівцем без документів про освіту.

Де пройти навчання на графічного дизайнера?

В Україні існують багато курсів, які набагато зручніші та ефективніші, ніж самостійне вивчення графічного дизайну. У вас будуть чіткий і системний план підготовки з практичною спрямованістю, всебічна підтримка викладачів.

Усі програми додаткової професійної освіти для графічних дизайнерів мають практичну спрямованість. До кінця навчання ви матимете не тільки сертифікат про закінчення курсів, а й портфоліо з кількох робіт, перевірених досвідченими викладачами. З ним вам буде набагато простіше влаштуватися в штат або знайти перших замовників в інтернеті.

Як влаштуватися на роботу?

Краще почати з таких кроків:

  • Зібрати і розмістити на своєму сайті-візитці, у соцмережах або спеціальних майданчиках портфоліо з 3-5 кейсів за кожним напрямом. Можна використовувати навчальні та волонтерські роботи, проєкти для вигаданих замовників.
  • Скласти резюме і розмістити його на майданчиках із вакансіями, зареєструватися на біржах фрілансу.
  • Запустити "сарафанне радіо" розповісти якомога більшій кількості людей (друзів, родичів, підписників у соцмережах) про те, що ви шукаєте роботу графічного дизайнера.

І не забувайте самі відгукуватися на цікаві вакансії та проєкти, брати участь у конкурсах, записуватися на стажування. Що активніше ви пропонуєте свої послуги потенційним роботодавцям і замовникам, то швидше знайдете роботу мрії.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Графічний дизайн Онлайн курси