Що потрібно для відкриття кав’ярні

Що потрібно для відкриття кав’ярні

Якщо ви маєте ідею відкрити власну кав’ярню, дізнайтеся, з чого почати та що потрібно врахувати перед запуском проєкту.

Кава і кавові напої мають прихильників по всьому світу. Любителі кави підрахували, що кожного дня люди випивають не менше 2 млрд чашок кави. При такій кількості кавоманів не дивно, що неабиякою популярністю користуються заклади, де готують цей запашний та бадьорий напій. Навіть більше — у кожній країні склалася своя культура споживання кави, з’явилися улюблені сорти та рецепти. І сьогодні ми із задоволенням смакуємо каву по-італійськи, по-венськи, по-східному і т.д. Свої національні традиції вживання кави й кавових напоїв мають багато країн — Італія, Франція, Бразилія, Туреччина, Америка, Австралія, Куба, Індонезія та ін.

Своя кавова культура формується і в Україні. А українські кав’ярні захоплюють своїх гостей різними стильовими рішеннями, неповторною атмосферою та «смаками». Це може бути й вишуканий претензійний заклад і маленька затишна кав’ярня з трьома столиками і чудернацький фургон на колесах, де продають каву «на виніс» — кожна кав’ярня має свій шарм та індивідуальність, які формуються через підбір кавового меню, особливості приготування і подачі напоїв та авторські рецепти. Але безперечним є те, що кожен заклад має свою аудиторію та прихильників. Хтось із них є постійним та вірним гостем улюбленого закладу, а хтось прагне різноманітності, любить порівнювати «презентацію кави» у різних «образах» у пошуках нових вражень та смаків.

Отже, ідея відкрити кав’ярню завжди буде актуальною і привабливою. При цьому, важливо зробити свою пропозицію шанувальникам кави стильно та смачно. 

І, звичайно ж, варто підготуватися до реалізації свого проєкту наперед — все продумати та прорахувати.

  • Вам необхідна концепція закладу — де саме буде розміщена ваша кав’ярня, якого буде розміру, в якому дизайнерському стилі ви хочете презентувати каву, які саме кавові напої будуть у меню основними, а які ексклюзивними.
  • Практичний бік реалізації задуму — яке обладнання та інвентар потрібно буде придбати, чи потрібне програмне забезпечення для роботи.
  • Постачальники кави та як з ними визначитися, щоб отримувати якісну каву.
  • Який та скільки потрібно персоналу.
  • Фінансова складова — яка в цілому буде вартість запуску вашої кав’ярні, які очікуються поточні витрати, витрати на маркетинг та оплату працівникам, податки тощо.

Усі ці питання ми розглядаємо на курсах «Як відкрити кав’ярню». Навіть якщо ви не  маєте досвіду в ресторанній сфері, усі ключові моменти роботи кав’ярні викладач пояснить на прикладах та розрахунках.

Ми пропонуємо формат онлайн як зручний варіант, який дозволяє суміщати активний робочий день з навчанням. На вибір — є індивідуальне навчання або в групі. При навчанні у групі, менеджер запросить вас на перший пробний урок, щоб вам було простіше визначитись, чи підходить цей курс.

Записатися на пробне заняття можна за телефоном:

[відкрити контакти](067) 186-46-05 — telegram, [відкрити контакти](063) 467-34-65 — viber.

Або через сайт на сторінці курсу Як відкрити кав’ярню

Якщо ж ви маєте амбітні плани відкрити не просто кав’ярню, а заклад з ресторанним меню та повним циклом обслуговування, рекомендуємо пройти розширений курс Організація та управління ресторанним бізнесом.

Створіть свій заклад незабутнім та привабливим для ваших гостей!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Онлайн курси Профорієнтація