
курс
Система HACCP/ХАССП для ресторанів та кафе: розробка, впровадження та аудит
Цільова аудиторія
Програма спеціально розроблена для працівників сфери HoReCa (ресторани, кафе, бари, їдальні) та невеликих виробництв (пекарні, кондитерські та інші цехи).
Ціль заходу
- Підвищення кваліфікації в сфері харчової безпеки
- отримання спеціальності "Внутрішній аудитор системи HACCP/ХАССП"
- підготовка спеціалістів, які самостійно зможуть розробити, впровадити та контролювати системи HACCP/ХАССП на об'єкті.
Програма
Блок 1. Основні принципи системи HACCP та відповідне законодавство
- Основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства
- Правові основи технічного регулювання, огляду та контролю в ресторанному бізнесі
- Політика підприємства в області харчової безпеки
- Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
- Етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції
- Вимоги до будівництва та приміщення, інженерних систем та технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства
- Відповідальність за порушення норм HACCP
Блок 2. Розробка та впровадження системи HACCP
- Методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків
- Формування та ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов’язкові записи та протоколи
- Забезпечення безпеки харчової продукції у всіх критичних точках
- Особливості фумігації в ресторанах та ПЕСТ-контроль
- Принципи гігієни у харчовій промисловості. Профілактичний медогляд та гігієнічне навчання
- Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів
- Інформування персоналу, внутрішніх та зовнішніх комунікацій
- Процедури, що стосуються ефективного функціонування систем НАССР.
Блок 3. Проведення внутрішніх аудитів
- Роль, відповідальність, мотивація та кваліфікація аудитора. Вимоги до аудиторів
- Роль і обов'язки керівництва при проведенні аудиторів. Особливості внутрішнього аудиту
- Основи та принципи аудиту. Підготовка до аудиту, складання списку питань, моніторинг та аналіз документації.
- Розгляд форм і прикладів записів аудитора
- Діяльність з проведення аудиту. Керування програмою аудиту та його учасників. Роль лідера команди та відповідальність сторінки
- Проведення аудиту. Невідповідності та спостереження. Корекції, коригування та запобіжні дії. Ведення записів та робочих документів
- Моделювання різноманітних надзвичайних подій і розробка процедур дій
- Практичні групові/індивідуальні завдання та реальні індивідуальні кейси
- Формування бланків і заповнення шаблонів документів.
Додаткова інформація
Після закінчення курсу учасники
отримають:
- свідоцтво державного навчального закладу та сертифікат компанії англійською мовою
- максимально об'ємні друковані роздаткові матеріали та допоміжні документи в електронному вигляді
- знання від кращих практикуючих фахівців України з харчової безпеки в ресторанах
оволодіють:
- навичками розробки основних робочих документів HACCP
- методиками планування та підготовки до самостійного проведення внутрішніх аудитів на підприємствах
- техніками проведення аудиту та ведення необхідної документації по аудитам
зможуть:
- розробити систему HACCP самостійно
- максимально легко пройти перевірки контролюючих систему HACCP органів
- пояснювати суть системи управління безпекою виробництва і збуту продуктів харчування
- проводити внутрішній аудит системи HACCP і звітувати по ньому.
Інші тренінги у категоріях:Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa
А також ЗВО (вузи) в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетитори в Києві, робота в Києві
Коментарі
Залишити коментар
При заповненні форми була допущена помилка
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Дякуємо!
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.