Відкриті тренінги
Profi club, навчальний центр
курс

Система HACCP/ХАССП для ресторанів та кафе: розробка, впровадження та аудит


  • 5000 грн -5%
  • онлайн-формат 3000грн

  • Online
    01.08.202226.08.2022, початок о 14:00
    01.12.202227.12.2022, початок о 14:00
  • Харків
    19.09.202222.09.2022, початок о 10:00
  • Івано-Франківськ
    10.10.202213.10.2022, початок о 10:00
  • Вінниця
    14.11.202217.11.2022, початок о 10:00


Цільова аудиторія

Програма спеціально розроблена для працівників сфери HoReCa (ресторани, кафе, бари, їдальні) та невеликих виробництв (пекарні, кондитерські та інші цехи).

Ціль заходу

  • Підвищення кваліфікації в сфері харчової безпеки
  • отримання спеціальності "Внутрішній аудитор системи HACCP/ХАССП"
  • підготовка спеціалістів, які самостійно зможуть розробити, впровадити та контролювати системи HACCP/ХАССП на об'єкті.

Програма

Блок 1. Основні принципи системи HACCP та відповідне законодавство

  • Основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства
  • Правові основи технічного регулювання, огляду та контролю в ресторанному бізнесі 
  • Політика підприємства в області харчової безпеки
  • Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
  • Етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції
  • Вимоги до будівництва та приміщення, інженерних систем та технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства
  • Відповідальність за порушення норм HACCP

Блок 2. Розробка та впровадження системи HACCP

  • Методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків
  • Формування та ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов’язкові записи та протоколи
  • Забезпечення безпеки харчової продукції у всіх критичних точках
  • Особливості фумігації в ресторанах та ПЕСТ-контроль
  • Принципи гігієни у харчовій промисловості. Профілактичний медогляд та гігієнічне навчання
  • Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів
  • Інформування персоналу, внутрішніх та зовнішніх комунікацій
  • Процедури, що стосуються ефективного функціонування систем НАССР.

Блок 3. Проведення внутрішніх аудитів

  • Роль, відповідальність, мотивація та кваліфікація аудитора. Вимоги до аудиторів
  • Роль і обов'язки керівництва при проведенні аудиторів. Особливості внутрішнього аудиту
  • Основи та принципи аудиту. Підготовка до аудиту, складання списку питань, моніторинг та аналіз документації. 
  • Розгляд форм і прикладів записів аудитора
  • Діяльність з проведення аудиту. Керування програмою аудиту та його учасників. Роль лідера команди та відповідальність сторінки
  • Проведення аудиту. Невідповідності та спостереження. Корекції, коригування та запобіжні дії. Ведення записів та робочих документів
  • Моделювання різноманітних надзвичайних подій і розробка процедур дій
  • Практичні групові/індивідуальні завдання та реальні індивідуальні кейси
  • Формування бланків і заповнення шаблонів документів.

Додаткова інформація

Після закінчення курсу учасники

отримають:

  • свідоцтво державного навчального закладу та сертифікат компанії англійською мовою
  • максимально об'ємні друковані роздаткові матеріали та допоміжні документи в електронному вигляді
  • знання від кращих практикуючих фахівців України з харчової безпеки в ресторанах

оволодіють:

  • навичками розробки основних робочих документів HACCP
  • методиками планування та підготовки до самостійного проведення внутрішніх аудитів на підприємствах
  • техніками проведення аудиту та ведення необхідної документації по аудитам

зможуть:

  • розробити систему HACCP самостійно
  • максимально легко пройти перевірки контролюючих систему HACCP органів
  • пояснювати суть системи управління безпекою виробництва і збуту продуктів харчування
  • проводити внутрішній аудит системи HACCP і звітувати по ньому.


Залишити коментар

Будь ласка, введіть Ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші тренінги у категоріях:Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa

А також ЗВО (вузи) в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетитори в Києві, робота в Києві