Відкриті тренінги
Profi club, навчальний центр
курс

Система HACCP/ХАССП для шкільних та дошкільних навчальних закладів: розробка та впровадження


  • 3000 грн
  • при ранньому бронюванні

  • Online
    01.12.202227.12.2022, початок о 14:00


Цільова аудиторія

Програма спеціально розроблена для працівників шкільних та дошкільних навчальних закладів, а також працівників відділів та управління освітою, постачальників та компаній, які планують участь у тендерах.

Ціль заходу

  • Підвищення кваліфікації працівників навчальних закладів в сфері харчової безпеки
  • підготовка фахівців по системі HACCP/ХАССП в освітніх закладах
  • підготовка спеціалістів, які самостійно зможуть розробити, впровадити та контролювати системи HACCP/ХАССП на об'єкті.

Програма

Блок 1. Основні принципи системи HACCP та відповідне законодавство

  • Основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства
  • Правові основи технічного регулювання, огляду та контролю в закладах освіти
  • Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
  • Етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції в закладах освіти
  • Вимоги до будівництва та приміщення, інженерних систем та технологічного обладнання в закладах освіти
  • Відповідальність за порушення норм HACCP

Блок 2. Розробка та впровадження системи HACCP

  • Методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків
  • Формування та ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов’язкові записи та протоколи
  • Забезпечення безпеки харчової продукції в усіх критичних точках
  • Особливості фумігації в ресторанах та ПЕСТ-контроль
  • Принципи гігієни у харчовій промисловості. Профілактичний медогляд та гігієнічне навчання
  • Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів
  • Інформування персоналу, внутрішніх та зовнішніх комунікацій
  • Процедури, що стосуються ефективного функціонування системи НАССР.

Блок 3. Проведення внутрішніх аудитів

  • Роль, відповідальність, мотивація та кваліфікація спеціаліста по системі ХАССП
  • Роль і обов'язки керівництва при проведенні аудиторів. Особливості внутрішнього аудиту
  • Основи та принципи аудиту. Підготовка до аудиту, складання списку питань, моніторинг та аналіз документації. 
  • Розгляд форм і прикладів записів спеціаліста по системі ХАССП
  • Діяльність з проведення аудиту. Керування програмою аудиту та його учасників. Роль лідера команди та відповідальність сторін
  • Проведення аудиту. Невідповідності та спостереження. Корекції, коригування та запобіжні дії. Ведення записів та робочих документів
  • Моделювання різноманітних надзвичайних подій і розробка процедур дій
  • Практичні групові/індивідуальні завдання та реальні індивідуальні кейси
  • Формування бланків і заповнення шаблонів документів.

Додаткова інформація

Після закінчення курсу учасники

Отримають:

  • свідоцтво державного навчального закладу та сертифікат компанії англійською мовою
  • максимально об'ємні друковані роздаткові матеріали та допоміжні документи в електронному вигляді
  • знання від кращих практикуючих фахівців України з харчової безпеки

Оволодіють:

  • навичками розробки основних робочих документів HACCP
  • методиками планування та підготовки до самостійного проведення внутрішніх аудитів
  • техніками проведення аудиту та ведення необхідної документації

Зможуть:

  • розробити систему HACCP самостійно
  • максимально легко пройти перевірку контролюючих систем HACCP органів
  • пояснювати суть системи управління безпекою виробництва і збуту продуктів харчування
  • проводити внутрішній аудит системи HACCP і звітувати по ньому.


Залишити коментар

Будь ласка, введіть Ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші тренінги у категоріях:Охорона праці, санітарні норми

А також ЗВО (вузи) в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетитори в Києві, робота в Києві