
курс
Система HACCP/ХАССП для шкільних та дошкільних навчальних закладів: розробка та впровадження
Цільова аудиторія
Програма спеціально розроблена для працівників шкільних та дошкільних навчальних закладів, а також працівників відділів та управління освітою, постачальників та компаній, які планують участь у тендерах.
Ціль заходу
- Підвищення кваліфікації працівників навчальних закладів в сфері харчової безпеки
- підготовка фахівців по системі HACCP/ХАССП в освітніх закладах
- підготовка спеціалістів, які самостійно зможуть розробити, впровадити та контролювати системи HACCP/ХАССП на об'єкті.
Програма
Блок 1. Основні принципи системи HACCP та відповідне законодавство
- Основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства
- Правові основи технічного регулювання, огляду та контролю в закладах освіти
- Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
- Етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції в закладах освіти
- Вимоги до будівництва та приміщення, інженерних систем та технологічного обладнання в закладах освіти
- Відповідальність за порушення норм HACCP
Блок 2. Розробка та впровадження системи HACCP
- Методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків
- Формування та ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов’язкові записи та протоколи
- Забезпечення безпеки харчової продукції в усіх критичних точках
- Особливості фумігації в ресторанах та ПЕСТ-контроль
- Принципи гігієни у харчовій промисловості. Профілактичний медогляд та гігієнічне навчання
- Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів
- Інформування персоналу, внутрішніх та зовнішніх комунікацій
- Процедури, що стосуються ефективного функціонування системи НАССР.
Блок 3. Проведення внутрішніх аудитів
- Роль, відповідальність, мотивація та кваліфікація спеціаліста по системі ХАССП
- Роль і обов'язки керівництва при проведенні аудиторів. Особливості внутрішнього аудиту
- Основи та принципи аудиту. Підготовка до аудиту, складання списку питань, моніторинг та аналіз документації.
- Розгляд форм і прикладів записів спеціаліста по системі ХАССП
- Діяльність з проведення аудиту. Керування програмою аудиту та його учасників. Роль лідера команди та відповідальність сторін
- Проведення аудиту. Невідповідності та спостереження. Корекції, коригування та запобіжні дії. Ведення записів та робочих документів
- Моделювання різноманітних надзвичайних подій і розробка процедур дій
- Практичні групові/індивідуальні завдання та реальні індивідуальні кейси
- Формування бланків і заповнення шаблонів документів.
Додаткова інформація
Після закінчення курсу учасники
Отримають:
- свідоцтво державного навчального закладу та сертифікат компанії англійською мовою
- максимально об'ємні друковані роздаткові матеріали та допоміжні документи в електронному вигляді
- знання від кращих практикуючих фахівців України з харчової безпеки
Оволодіють:
- навичками розробки основних робочих документів HACCP
- методиками планування та підготовки до самостійного проведення внутрішніх аудитів
- техніками проведення аудиту та ведення необхідної документації
Зможуть:
- розробити систему HACCP самостійно
- максимально легко пройти перевірку контролюючих систем HACCP органів
- пояснювати суть системи управління безпекою виробництва і збуту продуктів харчування
- проводити внутрішній аудит системи HACCP і звітувати по ньому.
Інші тренінги у категоріях:Охорона праці, санітарні норми
А також ЗВО (вузи) в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетитори в Києві, робота в Києві
Коментарі
Залишити коментар
При заповненні форми була допущена помилка
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Дякуємо!
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.