Безкоштовний тренажер для формування практичних навичок програмування

Безкоштовний тренажер для формування практичних навичок програмування

Вивчення програмування сприяє розвитку мислення, дає перспективу знайти гідну роботу, дарує відчуття переваги і взагалі робить тебе крутим.

Виникає логічне запитання: як стати програмістом? Перше, що спадає на думку – купити собі книгу «Програмування для чайників». Завчити на зубок усі терміни та наведені приклади коду і пишатися своїми знаннями. Але який в цьому сенс? Адже хороший програміст повинен не тільки знати теорію, але й вміти застосовувати свої знання на практиці. Тому, якщо ти реально хочеш стати програмістом, потрібно шукати сучасні і ефективні шляхи для того, щоб вивчити програмування.

Як щодо такого варіанту – приєднатися до open source проекту? Кажуть, що в команді простіше. Це, звичайно, так. Ідея чудова для тих, хто трохи розуміється на такій непростій справі, як програмування. Навіть якщо ти наразі не в темі, все одно можна і варто підключатися до таких проектів. На щастя, в інтернеті їх повно. Зберігаються вони на таких сервісах, як GitHub, Sourceforge, gitorious та інші. Тут ти зможеш дивитися на чужі розробки, показувати свої власні і ставити запитання більш досвідченим програмістам. Але є декілька мінусів:

  • Побачивши на просторах подібних проектів геніальний код, ти можеш впасти в депресію на довгі місяці, закритися в собі і геть закинути програмування, через те що: «Мені ніколи не написати калькулятор на C#, як оцей кодер».
  • Часто початківці, потрапивши, наприклад, на GitHub, губляться, не знають з чого почати і їм доводиться довго-довго самостійно розбиратися.

Open source проект – варіант прийнятний, але не для тих, хто робить перші кроки у програмуванні. Адже учасники проекту вирішують обмежене коло завдань саме цього проекту, а для новачка потрібна система у вивченні обраної мови програмування і стеку технологій, які з нею пов’язані.

Спочатку завжди складно. В програмуванні – тим паче. Але не переймайся, ця проблема вирішується. Існує безкоштовний сервіс для формування базових навичок програмування. Тренажер ITVDN Skills – це безкоштовний сервіс онлайн ресурсу для навчання програмуванню ITVDN, мета якого – допомогти закріпити знання, отримані в процесі перегляду відео уроків. На ITVDN ти вивчаєш теорію, а за допомогою тренажера «прокачуєш» рівень практичних навичок і можеш зрозуміти, чи є в твоїх знаннях прогалини.

Тренажер ITVDN Skills – це практичні завдання, після виконання яких ти зможеш сформувати чіткі уявлення про програмування, вибрати для себе конкретний напрямок, а також розвинути практичні скіли, адже навчитися програмувати можна, тільки шляхом постійного вдосконалення навичок написання «чистого» коду.

Тепер ти знаєш, з чого почати і можеш обрати собі практикум по душі. На сервісі є вибір таких технологій різного рівня:

  1. C# Starter
  2. SQL Essential
  3. C# Essential
  4. HTML&CSS
  5. JavaScript для початківців

Практикум по С# ділиться на дві частини: Starter – для новачків (якими і є більшість тих, хто читають цю статтю) та рівень Essential – для тих, хто вже знає деякі основи та аспекти С#. Хочеш почати вивчення мови програмування С# – сміливо починай із рівня Starter.

Якщо C# тебе не цікавить або ж ти зрозумів, що це точно не твій варіант, почни знайомство з іншою технологією. Ось JavaScript, наприклад. І практикум по ньому є. На ITVDN Skills він створений як для початківців, так і для людей, які стикалися з програмуванням раніше. Пройшовши його, ти навчишся аналізувати код та розуміти кінцевий результат, сформуєш практичні навички, які необхідні у веб-розробці.

Під час виконання завдань практикуму надаються підказки. Це дуже допомагає на початку. Також сервіс відрізняється зручністю і привабливістю інтерфейсу. Отже, відпрацьовувати техніку і застосовувати на практиці отримані знання буде легко.

ITVDN Skills – зручний сервіс для розвитку практичних навичок, додатковий інструмент у закріпленні матеріалу із пройденого відео курсу на ITVDN.com. Тож не зволікай – спробуй і оціни сам!

Джерело: itvdn.com


Коментарі

1
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Антоніна, 22.03.2023, 15:44

Дуже дякую, як раз шукала безкоштовний тренажер для початківця (яким я є)


Залишити коментар

Інші статті в категорії Інформаційні технології Освіта, наука