Вся правда про вступ в університети США

Вся правда про вступ в університети США

Освіта в Америці вважається однією з кращих в світі, завдяки хорошій матеріально-технічній базі, практичній спрямованості навчання та диференціальному підходу до кожного учня. Відповідно, випускникам саме американських ВНЗ найпростіше в майбутньому знайти високооплачувану роботу в будь-якій країні.

Як вибрати університет в Америці

Як же вибрати ВНЗ, щоб отримати освіту в США? Все залежить від особистих побажань майбутнього студента. Але слід пам’ятати, що практично в кожному університеті США є можливість вивчати будь-які дисципліни. Тут немає чіткого поділу за напрямками, як в інших країнах, наприклад на виключно медичні чи технічні вищі навчальні заклади. До того ж, зі спеціалізацією, крім вузькопрофільних, можна визначитися до кінця першого чи навіть другого року. Тому всі американські абітурієнти вибирають в першу чергу університет, а потім вже спеціальність. Якщо ж Вас цікавить, які ВНЗ кращі в якомусь конкретному напрямку, на сайті Albion Education Ви знайдете рейтинги університетів за спеціальностями. Друге, не менш важливе питання – це вартість навчання в США. Всупереч відомому стереотипу, вища освіта в Америці може бути дуже недорогою, а іноді навіть і безкоштовною. Інформацію про середню вартість навчання в американських ВНЗ Ви можете знайти ось тут. Крім того, США – це країна грантів і всіляких стипендій ...

Тонкощі вступу та навчання у вищих навчальних закладах США

Вступати в американський ВНЗ український випускник може відразу після 11 класу (головне, щоб абітурієнту виповнилося 17 років), але почати процес вступу слід як мінімум за рік. Це пов’язано з тим, що хоча в більшості випадків і немає вступних іспитів, але багато ВНЗ вимагають сертифікати про знання англійської мови (TOEFL / IELTS), а також стандартизовані тестування ACT, SAT або SAT-subject. Крім того, величезну роль для зарахування в університет грають мотиваційні листи та есе. Тому, щоб якісно їх написати, а також добре здати всі тести, готуватися слід заздалегідь. Подбати також потрібно і про рекомендації від вчителів.

Якщо ж до вступу відразу до університету Ви з якихось причин не готові, наприклад трохи недотягли до потрібних балів, в Америці є чудова альтернатива – так звані «громадські коледжі» (community colleges). Вимоги до цих навчальних закладів, як і вартість навчання, нижчі, ніж в університетах. Після їх закінчення, у Вас буде вже спеціальність і право вступати до університету (при бажанні) відразу на третій курс. Тривалість навчання – 2 роки.

Що стосується самого процесу навчання, то для навчальних закладів США характерна практична спрямованість. Тому в програму входять різні семінари, воркшопи, майстер-класи, практики та стажування. Навіть щоденні заняття – це не просто лекції. Це завжди діалог між студентом і викладачем.

Що таке трансферні програми в США

Існує ряд університетів, що надають трансферні програми, завдяки яким можна рік або два провчитися в таких навчальних закладах як Marymount California University, Concordia College або в державному University of Wisconsin, а на третій курс перевестися в університет своєї мрії. Під цю програму підпадають навіть такі елітні ВНЗ як Гарвард або Єль.

Вимоги до абітурієнтів, як і вартість навчання, цілком і цілком прийнятні, а якість навчання і професорсько-викладацький склад досить солідні. До того ж, українським студентам надається стипендія в розмірі близько 8 тис. доларів. Вступивши в такий ВНЗ, за студентом закріплюється наставник, який і буде протягом 1 – 2 років допомагати студенту досягти поставленої мети. При цьому, зверніть увагу, що студент нічого не втрачає. Адже після одного року навчання за трансферною програмою, він може перевестися відразу на другий курс, після двох років – на третій.

Протягом навчання за такою програмою діти звикають до нової системи та життя в дружній обстановці, підтягують англійську мову, визначаються з предметами, необхідними для отримання спеціальності, збільшують середній бал (GPA). До того ж, відбір студентів при переході з одного американського ВНЗ в інший, не такий строгий, як серед майбутніх першокурсників. По-перше, кількість аплікантів на другий чи третій курс меншеа, ніж на перший, а по-друге, деякі топові університети навіть не вимагають результатів TOEFL або SAT від студентів, які пройшли трансферну програму.

Університет Центральної Флориди – навчання там, де завжди літо

Вибір вищих навчальних закладів в США величезний і охопити все просто нереально. У цій статті ми зупинимося на одному з найпопулярніших серед українських випускників американських ВНЗ – Університеті Центральної Флориди (UCF). Як уже випливає з назви, університет розташований в найбільш сонячному та теплому штаті Флорида, в місті Орландо, в якому літо та відмінна погода круглий рік. Крім того, тут знаходиться найбільший парк розваг Walt Disney World.

Університет Центральної Флориди складається з 13 коледжів, розташованих на 10 кампусах. Центральний кампус має унікальний дизайн, що складається з концентричних кіл. Найбільше внутрішнє коло носить назву Pegasus Circle і в його центрі знаходиться студентський союз і бібліотека Джона С. Хітті. Далі йдуть кола Mercury Circle і Apollo Circle. Завершує структуру коло Gemini Blvd, яке є і головною дорогою, адже весь кампус – пішохідний. Всі академічні будівлі розташовані всередині кола Gemini. На території університету також є студентські резиденції, медичні інститути й установи, спортивні майданчики та зали, найбільший в країні науково-дослідний центр і навіть власний дендрарій. Університетське містечко UCF входить в 20-ку найкрасивіших в США.
UCF був заснований в 1963 р і перший набір налічував близько 2 тис. студентів. Зараз в університеті навчається понад 66 тис. студентів з 157 країн світу і 50 штатів Америки. Це й не дивно, адже ВНЗ пропонує дуже якісну освіту, а різноманітність програм навчання неймовірае: майже 600 програм на денному відділенні та практично 100 – на заочному.
Серед випускників університету прем’єр-міністри, помічники держсекретаря, директора Національного управління розвідки та секретної служби. Випускники також домоглися успіху в якості керівників багатьох компаній зі списку Fortune 500, включаючи Boeing, Ericsson, Google, Walt Disney Parks and Resorts і Yahoo! Студенти UCF також внесли помітний внесок в індустрію розваг і спорту.

Тому, не втрачайте час на роздуми та мрії! Дійте! Вступна кампанія 2019 вже розпочалася! Дізнатися докладніше, скласти план подальших дій, а також отримати допомогу в вступі Вам допоможуть фахівці компанії Albion Education. Телефонуйте за номером: (044) 466-44-74, (067) 466-44-74 або приходьте за адресою: м Київ, б-р Л. Українки 34, оф. 32.

Готуєтесь до вступу у заклад вищої освіти? Подивіться інструкцію зі вступу, щоб бути готовими до всіх нюансів та випробувань вступної кампанії.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта за кордоном Поради абітурієнтам