Безкоштовне навчання в Польщі без Карти поляка

Безкоштовне навчання в Польщі без Карти поляка

У 2019 році з'явилася унікальна можливість для абітурієнтів з України поступити на безкоштовне навчання в польські університети не маючи польського походження і Карти поляка.

Безкоштовне навчання в Польщі для молодих людей - це шанс здобути освіту на високому рівні в престижних університетах. Хоча польська освіта рахується доступною в порівняння з іншими країнами, та все ж навчатися безкоштовно - ціль багатьох абітурієнтів. А отже, унікальна можливість, яка зовсім недавно стала доступною та про яку ще мало що відомо, однозначно вас зацікавить. Вже з вступної кампанії 2019/20 є можливість вступу до університетів Польщі на безкоштовній основі при умові володіння польською мовою на рівні С1.

Хто може претендувати на безкоштовне навчання в Польщі?

Все більше з'являється можливостей вступу на безкоштовне навчання до Польщі. Досі, такою можливістю могли скористатися кандидати з польським походженням, іншими словами, ті хто мав “чарівну” Карту Поляка або ж спробувавши сили в стипендіальному чи акційному проекті того чи іншого університету. Всі інші іноземці - вступали на платне. Згідно нововведень в законі про вищу освіту, відтепер, кожний іноземний абітурієнт, що знає польську мову на рівні С1 та отримає сертифікат, як підтвердження, може бути прийнятим на навчання на бюджетній основі.

Умови вступу на безкоштовне навчання в Польщі

Перспектива - дійсно унікальна! Та що потрібно аби нею скористатися? Перш за все, дана можливість доступна тільки при вступі до державних університетів Польщі. Тому, якщо ваш омріяний виш - приватний, скористатися цим шансом ви не можете.

Загалом система прийняття на навчання дуже схожа, як для власників Карти Поляка - за конкурсом атестатів. Чим кращі ваші результати зі школи - тим більші шанси, що саме ви пройдете по конкурсу на безкоштовне. Але найбільшою проблемою є знання польської мови на рівні С1. Адже рівень С1 - це вільне володіння мовою, що майже відповідає такому ступеню, як українцю знати українську мову. Це означає, що на освоєння мови до таких результатів, треба присвятити чимало часу та зусиль. Відвідування курсів декілька разів на тиждень чи репетитора - не дадуть бажаних результатів.

Аби мати шанс поступити на безплатне навчання, окрім того, що вивчити мову, потрібно ще й підтвердити це - скласти екзамен та отримати сертифікат. І знову маленький нюанс, сертифікат має бути не аби який, а виданий польською державною комісією з сертифікації знання польської мови як іноземної. Іспити на отримання сертифікату проводяться тільки уповноваженими установами у Польщі або організовуються в інших країнах, до прикладу в Україні всього декілька раз на рік.

Освітній центр ENTRANT, перший, що надає унікальну можливість вступу по даній програмі на безкоштовне навчання для іноземних абітурієнтів вже з цього року або ж програми з підготовки та вивчення польської мови до рівня С1 у Польщі з подальшим вступом. Запрошуємо до співпраці!

Джерело: https://entrant.eu


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта, наука Освіта за кордоном