Прозорі закупівлі для освітян. Перша допомога!

Прозорі закупівлі для освітян. Перша допомога!

Як бути освітянам, адміністративний порядок котрих просто не розрахований на додатковий юридичний супровід своїх регулярних витрат через систему Прозорро?!

В Україні усі сьогоднішні закупівлі товарів чи послуг з залученням державних коштів мають проводитися через систему Прозорро, з метою викорінення корупційної складової з економіки держави. Але як тут бути освітянам, адміністративний порядок котрих просто не розрахований на такий додатковий юридичний супровід своїх регулярних витрат?!

Закон України про державні закупівлі регулює взаємовідносини державного замовника та приватного бізнесу під час проведення закупівель для більшої економічної прозорості. Для професійної та аналітичної підтримки у системі Прозорро достатньо просто зареєструватися на одній з ліцензованих площадок для закупівлі онлайн. Так, наприклад, з метою підвищення продуктивності пошуку виконавців чи постачальників, площадка постійно модернізує сайт, посилюючи автоматизовану аналітику аналогічних вже завершених торгів для зрозумілої та продуктивної роботи користувачів.

Особливо, нові налаштування площадки зручні для сфери освіти через постійні різнопланові потреби, - від організації харчування дитячих садків та шкіл і потреб адміністративного корпусу у канцтоварах, до виконання ремонтних робіт приміщень та оновлення технічної бази закладів. Кожен аналогічний тематичний тендер створює статистику, а дана платформа дозволяє відслідковувати найкращих постачальників та їх конкурентів з метою монітирингу цінових коливань, що скорочує терміни пошуку найвигідніших пропозицій відповідальних підрядників. На сайті є утиліта аналізу частих причин відхилень пропозицій та відміни торгів, покликана допомагати створювати коректні запити та пакети документів до них, попереджати популярні помилки при виборі підприємств до співпраці.

Більшість сучасних навчальних закладів спрямовують свою діяльність на пошук шляхів реалізації урядової мети – діджеталізації українського суспільства, у чому також практично допомагає система Прозорро. Пошук Замовником IT компаній для державного тендеру, для створення повного навчально-освітнього веб-порталу для дистанційного курсу чи можливості допомоги викладачів (або кваліфікованих спеціалістів) онлайн та, навіть, кінцевої екзаменації студентів курсу – сьогодні це досить популярний предмет державної закупівлі.

Спеціалісти Прозорро враховують минулий досвід користувачів системи та інсталюють його у роботу платформи, обов’язково беручи до уваги всі тонкощі та законодавчі нововведення до порядку торгів, що значно полегшує роботу Замовнику та забезпечує необхідною підтримкою.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука