Перевір себе на плагіат

Перевір себе на плагіат

ТОП-5 порад, які допоможуть написати текстову роботу без плагіату. А також лайфхаки для гарної підготовки до сесії в умовах карантину.

Карантин – це топовий час для того, аби закінчити щось, до чого руки ніяк не доходили. Наше віддалене навчання почалось раптово і тепер ми не можемо скористатися усіма його перевагами. Як запитати пораду у викладача, зайшовши на кафедру? Як поділитися думками з одногрупниками та почути їх думку? Звичайно, карантин добряче скорегував студентське життя, проте він також надав нові можливості. Для початку треба зрозуміти, що карантин рано чи пізно завершиться, всі повернуться до навчання і не встигнуть оком змигнути, як настане сесія. Саме тому ці декілька тижнів бажано приділити чомусь дійсно корисному та потрібному. До прикладу, дописати свою дипломну чи курсову роботу. Так, це нелегка справа, але витрачений час зараз принесе свою користь за місяць-півтора під час сесії. А щоб не сталося неприємних моментів, починати думати про здачу своєї курсової чи кваліфікаційної роботи потрібно вже зараз.

Тут кожен може знайти прості поради з написання роботи без плагіату.

Тема і зміст
На початку потрібно визначитись із темою своєї роботи та її завданням, у цьому вам, в першу чергу, допоможе науковий керівник. Тема та завдання наукової роботи обов’язково мають бути унікальними та нести наукову новизну. Щоб бути впевненим, що ви не повторюєте чиїсь наукові дослідження, пошукайте інформацію на обрану тему у пошукових системах чи наукових агрегаторах. Так ви можете уникнути плагіату ще до початку написання роботи.

Систематизація інформації
Коли ви визначились з темою дослідження, почніть збирати інформацію, яка може стати вам у пригоді. Запорукою гарної підготовки до написання тексту стане якомога більша кількість зібраної інформації на тему роботи. Це можуть бути статті, дослідження, статистика чи наукові роботи, які стануть підґрунтям до ваших роздумів на обрану тему.

Власний стиль
Не копіюйте текст з обраної літератури, а висловлюйте власну думку. Копіювання частин тексту нашкодить вашій роботі, бо сервіси з пошуку плагіату швидко знайдуть першоджерела, а це може вплинути на подальший відсоток плагіату у роботі. Найкраще, що ви можете зробити – це проаналізувати існуючу інформацію, а свої висновки описати в роботі.
Обов’язково висловлюйте власну думку з приводу обраної теми. Ваші висновки та думки, якими ви поділитеся у своїй науковій роботі, важливі, тому що вони унікальні й можуть нести наукову новизну в роботі.

Дотримуйся правил цитування
Це аж ніяк не рядова проблема, оскільки існують десятки різних стилів цитування. Серед основних ми можемо перелічити наступні: MLA style (Modern Language Association) style, APA (American Psychological Association) style, Chicago/Turabianstyle, Harvard style, ACS (American Chemical Society) style, AIP (American Institute of Physics) style, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) style, Vancouver style, OSCOLA. Тому, обравши певний стиль цитування, дотримуйтеся його протягом усієї роботи.

Ще один лайфхак для більш зручного написання наукового тексту: при написанні роботи ви будете достатньо часто використовувати зібрану заздалегідь літературу. Обов’язково копіюйте назву джерела та повну назву сайту та виділяйте текст кольором: це допоможе не загубити посилання і в майбутньому знати, звідки взята та чи інша інформація.

Так, ми в Unicheck розуміємо, як іноді важко зібратися з духом та перевірити свою роботу на сервісі з перевірки на плагіат. Але з допомогою таких сервісів кожен з вас може уберегти себе від можливих проблем на сесії. До того ж, ви зможете впевнитись у тому, що ви правильно виставили всі посилання та цитування у тексті. Ну і, звичайно, ви можете сміливо показати свою роботу науковому керівнику, і при цьому вона не буде компіляцією чужих текстів, а являтиме собою самостійне наукове дослідження. Логічно, що бути готовим до іспиту – набагато краще, ніж отримати погану оцінку або взагалі не здати дипломну або курсову.

Тож ми хочемо допомогти кожному українському студенту добре підготуватися до кінця карантину, який невдовзі завершиться, та бути впевненим у своїй роботі.

Будь-яка допомога у ці нелегкі часи не завадить, тож ми створили спеціальний промокод, застосувавши який, кожен отримає на 40% більше безкоштовних сторінок для перевірки роботи на плагіат. Це дасть змогу студенту перевірити свою роботу на плагіат та заощадити гроші, які так потрібні у стресовій та скрутній ситуації.

Промокод unichecklovestudents дуже просто застосувати під час перевірки роботи в системі Unicheck. Ми надаємо кожному студенту України можливість завершити навчальний рік добре попри зовнішні обставини.

Залишайтесь вдома та проведіть час карантину з користю💙


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта, наука