Навчання за кордоном під час COVID-19. Список доступних країн

Навчання за кордоном під час COVID-19. Список доступних країн

2020 рік став непростим для всіх, і сфера освіти не стала винятком. Через карантинні заходи з'явилися додаткові обмеження при зарахуванні за кордон.

Як вчитися за кордоном під час карантину? Які країни беруть українців до навчальних закладів? Освітнє агентство Karandash підготувало рекомендації для абітурієнтів.

Як поїхати вчитися за кордон під час пандемії COVID-19

Як і зазвичай, подача документів відбувається дистанційно. З отриманням віз проблем теж не виникає, всі необхідні документи можна отримати в посольстві у звичному режимі.

Зі студентською візою можна в'їжджати в будь-які країни, крім Канади. Ніяких обмежень при перетині кордону немає. Питання самоізоляції, необхідність здачі ПЛР-тесту на COVID-19 вирішує міністерство охорони здоров'я конкретної країни. Відповідно, і рекомендації для студентів відрізняються в залежності від захворюваності.

До яких країн можна вступити під час карантину?

Закордонні університети й школи швидко пристосувалися до нових умов і відкрито приймають абітурієнтів з інших країн.

  • Шкільне навчання добре організовано в Австрії, Німеччині, Іспанії та Британії.
  • Вища освіта за кордоном під час карантину найкраще отримувати в США, Нідерландах, Швейцарії, Італії (інститути моди та дизайну), Британії. Вступити можна і в інші закордонні університети, але в цих країнах кращі умови для абітурієнтів, а переїзд проходить швидко і комфортно.

У перерахованих країнах вже відкритий набір на зимовий семестр 2021 року. Старт навчання — з січня по лютий 2021.

Розглянемо питання надходження та переїзду на прикладі Британії. Інформація актуальна на 30 вересня 2020.

Новоприбулих абітурієнтів-іноземців спочатку об'єднують в групи — bubbles. Вони розподіляються по житловим блокам або 1-2-місцевим кімнатам з окремим санвузлом. Якщо школи та університети не можуть організувати таке розміщення на території кампусу, вони орендують готелі або інші резиденції. Bubbles разом проходять карантин протягом 14 днів. Обмеження суворі: виходити з кімнат можна, а їжу отримує кожен студент індивідуально.

За бажанням через 5 днів після прибуття студенти можуть зробити ПЛР тест. Його негативні результати дозволяють відразу почати отримувати освіту в Англії, без подальшого карантину.

Ще один спосіб обійти самоізоляцію — в'їжджати країну з «зеленої» зони, а не безпосередньо з України. Karandash допомагає своїм студентам здійснити переїзд через Туреччину. В цьому випадку в самоізоляції по приїзду нема потреби. Двері закордонних вишів відкриті. Не варто боятися і витрачати час. Почніть вчитися за кордоном вже зараз!

Джерело: karandash.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта за кордоном