Як стати програмістом?

Як стати програмістом?

Ти «ніколи не» станеш програмістом! І це дійсно так, якщо не прочитаєш цю статтю і не дізнаєшся — що необхідно зробити для старту в ІТ. Покрокова інструкція початківця та чек-лист скілів, щоб підкорити серце HR-a.

Програмування та інформаційні технології — це захоплюючий світ. 

Сьогодні кожна людина на планеті знає Біла Гейтса, Ілона Маска та Марка Цукерберга і з великою зацікавленістю спостерігає за технологічним прогресом ХХІ ст. Але далеко не кожен наважується приєднатися до когорти винахідників, геніїв, гіків, тих, хто штовхає світ до розвитку.

Дійсно, програмування — не найлегша спеціальність, але нам пощастило, адже українська кремнієва долина залучає все більше замовників з усього світу. Тому ІТ-галузь в нашій країні стрімко розвивається і потребує висококваліфікованих кадрів.

Що ж необхідно, щоб розпочати свій шлях в ІТ та стати затребуваним програмістом? Записатися на безкоштовні курси програмування в Logos IT Academy.

Формула твого успіху:

1. Технічні навички

Це найвагоміша складова. Ти точно повинен володіти інструментарієм твого напрямку, а найголовніше — мовою програмування, тулзами, знати теорію та практикувати навички. 
Найкращий та найшвидший спосіб опанувати технологію — це ІТ-курси. Саме на курсах програми постійно оновлюються, а викладають практикуючі спеціалісти, які можуть поділитися досвідом.

2. Софт скіли

Не лише технічні навички важливі для ІТ-компаній. Дійсно ІТ-компанія — незвичайна корпоративна культура, це справжня команда, сім’я, де працівники не лише працюють, а й розважаються, займаються спортом, вчаться та відпочивають.
Отже, надзвичайно важливо розвинути свої особистісні якості: комунікативні навички, лідерські задатки, тайм-менеджмент, організованість, презентація, та багато інших. 

3. Досвід

Де знайти досвід початківцю-програмісту? 
Не варто засмучуватися, якщо ти ще не маєш досвіду і більшість компаній прекрасно це розуміє, коли наймає Junior чи Trainee.
Але ти можеш здобути досвід за допомогою стажувань, фрілансу, волонтерській діяльності чи хакатонах. Все це чудова практика, а деякі курси пропонують розробку практичного проекту, який вже можна монетизувати.

4. Англійська мова

Англійська — це одна з найважливіших складових успіху програміста. Вся комунікація в компаніях саме англійською, навіть функціонал мов програмування прописаний англійською. Саме тому іноземна — «must have» для програміста. Вивчай її на курсах, самостійно за допомогою новин та фільмів, спілкуйся з іноземцями та покращуй комунікативні навички.

5.  Мотивація

ІТ — це сфера, якою потрібно жити. Програмісти не лише працюють, вони відпочивають при написанні коду. Проте навіть люди, які «закохані» в професію можуть вигоріти. 

Програмування — це ІТ-напрямок, який є справжнім рушієм прогресу. Не зволікай та роби перші кроки до майбутньої затребуваної та високооплачуваної професії на безкоштовних курсах програмування у Києві в Logos IT Academy.


Коментарі

1
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Андрій, 16.04.2021, 13:08

Дякую за інформацію


Залишити коментар

Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Інформаційні технології Освіта, наука