Курси

Школа гончарного мистецтва




Про компанію

Школа гончарного мистецтва (м.Київ) - створенна у липні 2006 року у рамках проекту відродження старовинних народних промислів Громадської організації "Київське регіональне об'єднання творців родових помість", але пізніше стала самостійним проектом, що успішно розвивається і досі. З 2015 року інформаційну та представницьку підтримку Школі гончарного мистецтва здійснює Громадська організація "Благорода".

Засновниками та викладачами Школи є брати Іван та Данило Решта, Заслужені майстри України, нагороджені різноманітними нагородами та відзнаками, серед яких є Премія Кабінету Міністрів України талановитій молоді за розбудову України у 2015 році,  лауреатами стипендії Президента України молодим майстрам народного мистецтва, Відзнаки Управління культури Житомирської обласної державної адміністрації кращим майстрам області 2014 року, подяки та грамоти адміністрацій, рад, мерів міст тощо.

З 2006 по 2009 роки Школа знаходилася на території Видубицького чоловічого монастиря у місті Києві.

Пізніше викладання гончарству відбувалося у Музеї гончарства доби Київської Русі Вишгородського історико-культурного заповідника, ще пізніше Школа переїхала у місто Вишневе (передмістя Києва). А з 2016 року знаходиться також у передмісті Києва (село Петрушки, що на Житомирській трасі) де створені умови для комфортного проживання та навчання для іногородніх учнів.

Основне завдання Школи - відродження старовинних технологій традиційного українського гончарства з метою навчити усіх бажаючих творити з глини, що знаходиться у нас під ногами, будь-який посуд і не тільки посуд.

В процесі роботи Школи - рамки діяльності значно розширилися: по-перше, гончарству у Школі навчаються усі бажаючи; по-друге, Школа проводить просвітницьку діяльність щодо пропагування традиційного українського гончарства, поширення культури застосування гончарних виробів не тільки, як декоративних, а й ужиткових; по-третє, видано перший в Україні підручник-самовчитель з гончарства, що дозволяє опанувати це ремесло у набагато легший спосіб.

І як результат діяльності школи, ми досягли поставленої мети - в Україні з'явилися нові гончарі, які у власних майстернях виготовляють гончарні вироби, тисячі людей спробували, що таке "нелегка гончарна доля", - виготовили власними руками гончарний виріб. І нехай шлях до досконалості молодих гончарів ще значний, але напрямок - вірний.

Гончарні вироби стають дедалі популярніші і популярніші. Україна повертається до "живого посуду" виготовленого з "живої глини".

Специфіка гончарства, як виду промислу полягає в тому, що принципи за якими шматок глини за допомогою гончаря та гончарного кола перетворюється у гончарний виріб - одні і ти ж самі у всьому світі, але прийоми якими користуються гончарі у кожного свої. Скільки гончарів у світі - стільки різних прийомів. І вироби таких гончарів можуть бути зовні схожі, але зроблені зовсім різними прийомами.

Школа працює, навчає усіх охочих, продовжує розвиватися і запрошує Вас до спільноти молодих гончарів України.

Категорії курсів


Курси

1
  • 3 000 грн
  • Мистецтво, творчість - Художня школа, образотворче мистецтво
  • Середня школа, студенти, дорослі, пенсіонери
Залишити відгук
Ваша оцінка
Будь ласка, виберіть кількість зірок
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити

Поки ніхто не дав оцінку цій компанії, і ви можете поставити свою оцінку першим.


Дивіться також усі курси в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.