Популярні різдвяні та новорічні пісні англійською

Популярні різдвяні та новорічні пісні англійською

Якщо у вас є бажання поліпшити свою англійську, але при цьому отримати на додачу святковий настрій, у нас є для вас чудове рішення: слухайте англомовні пісні.

Вони допоможуть не тільки розширити словниковий запас, але й покращити вимову й розуміння мови на слух. Запрошуємо вас на вивчення англійської онлайн, де ви зможете грунтовно вивчати мову з піснями, фільмами та іншими інтеративними завданнями! 

Але які пісні вибрати на новорічні свята? І які з них будуть не тільки піднімати настрій, а ще й прокачувати ваш рівень англійської? У цій статті ми розповімо про найпопулярніші та найкорисніші у плані вивчення мови різдвяні хіти.

НАВІЩО СЛУХАТИ ПІСНІ АНГЛІЙСЬКОЮ?

Але спочатку давайте відповімо на одне важливе питання: чому варто слухати музику англійською, навіть якщо ви лише починаєте вивчати мову? 

  • По-перше, пісні допомагають тренувати слухове сприйняття реальної розмовної мови у виконанні носіїв. 
  • Крім того, музика покращує запам’ятовування нових слів та виразів, оскільки мелодія та ритм «закарбовують» їх у пам'яті. 
  • Співаючи разом з улюбленими артистами, ви також можете покращити свою вимову. 
  • Ну і звісно, це чудовий спосіб підняти настрій під час вивчення іноземної. 

Отож, якщо ви мрієте розмовляти англійською вільно, просто увімкніть улюблений хіт та співайте на всі легені! Це справді допомагає. А для постійної практики, ми запрошуємо на курси розмовної англійської онлайн!

ЯК ПРАВИЛЬНО СЛУХАТИ ПІСНІ АНГЛІЙСЬКОЮ?

Те, що на перший погляд здається простим, насправді може мати свої нюанси. Важливо не лише знайти час та настрій, щоб увімкнути англомовну пісню, вслухатися у її текст, але треба ще й зробити це правильно. Зараз ми розберемося, як слухати англійські пісні не тільки приємно, але й корисно:

  • По-перше, обирайте музику відповідно до свого рівня володіння мовою. Початківцям краще починати з простих дитячих пісень та поп-хітів з базовою лексикою. Для середнього рівня підійдуть більш складні жанри: рок, інді, соул. А розмовна мова репу чи хіп-хопу пасуватиме вже досить розкутим слухачам.
  • По-друге, завантажте словник із перекладом пісень та мобільний словник. Зупиняйте треки та шукайте незнайомі слова. Так ви значно збагатите свій словниковий запас.
  • По-третє, читайте тексти пісень під час прослуховування. Це допоможе краще зрозуміти зміст та запам’ятати нові фрази.
  • По-четверте, співайте разом з виконавцем чи співачкою, наслідуючи його (її) вимову. Намагайтеся передати емоції та мелодику мови. Так ви покращите свої фонетичні навички.

І звісно, отримуйте задоволення! Обирайте музику до душі та насолоджуйтесь улюбленими піснями. Успіхів!

НАЙКРАЩІ НОВОРІЧНІ ПІСНІ АНГЛІЙСЬКОЮ ДЛЯ ПОЧАТКОВОГО РІВНЯ

Тож, що робити, якщо ви лише починаєте вивчати англійську? І хочете під час новорічних свят поринути в зимову атмосферу за допомогою музики, але в той же час боїтеся занадто складних пісень? Не варто хвилюватися, ми підібрали для вас чудовий плейлист з найпростіших та найвеселіших holiday hits!

Перш за все радимо послухати класичну Jingle Bells ми впевнені, ви вже знаєте її напам'ять своєю рідною мовою. А ось англійський варіант стане чудовою вправою для вимови. Зверніть увагу на дзвінку вимову звуку «j». 

Ще один традиційний трек We Wish You a Merry Christmas теж має просту мелодію та слова. Спробуйте співати ці рядки разом з артистами – ви відчуєте справжній різдвяний настрій!

З дитячих пісень обов'язково послухайте милу Santa Claus Is Comin’ to Town: тут повторюються ті самі фрази, тож слова запам'ятати дуже легко. А ось веселу Rudolph the Red-Nosed Reindeer спробуйте не лише слухати, але й співати з максимально точною вимовою. Ця пісенька стане чудовою мовною практикою!

Ось такий невеличкий, але дієвий плейлист, який ми рекомендуємо для початківців. З наступного року ви вже зможете перейти на складніші хіти!

  • Jingle Bells одна з найвідоміших різдвяних пісень з простим текстом і словами. Чудове тренування для вимови звуку «j».
  • We Wish You a Merry Christmas традиційна англійська колядка, мелодія і слова якої знає кожен.
  • Santa Claus Is Comin’ to Town весела дитяча пісенька з повторюваним приспівом, текст якої легко запам'ятати.
  • Rudolph the Red-Nosed Reindeer хіт про найвідомішого оленя з червоним носом, що допоможе тренувати вимову.
  • Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! одна з найпопулярніших англомовних різдвяних пісень, та ще й проста у вимові.
  • Have Yourself a Merry Little Christmas спокійна колядка з розміреним темпом і нескладними словами.
  • Deck the Halls радісна та мелодійна пісня, вона допоможе опанувати вимову дифтонгів.
  • Winter Wonderland класична композиція про зимові розваги з легкою для початківців лексикою.

Отож слухайте, наспівуйте та вивчайте англійську з цими різдвяними хітами! А курси англійської з носієм онлайн чудовий варіант для початківців, щоб почати вивчення англійської з native speaker, що дуже пришвидшить вивчення та адаптацію до мови! 

ПІСНІ АНГЛІЙСЬКОЮ ПРО РІЗДВО ТА НОВИЙ РІК ДЛЯ РІВНЯ B1

А що, якщо ви вже досягли рівня В1? У такому разі ви можете розуміти основний зміст пісень. Але деякі складні слова та вирази вас досі спантеличують? Тоді час перейти на цікавіший плейлист, який стане для вас чудовою практикою!

Для початку, ми радимо послухати всім відому Last Christmas легендарного гурту Wham! Ця мелодійна композиція про розбите серце містить багато розмовної лексики та ідіом, які допоможуть вам краще оволодіти невимушеною англійською. Записуйте незнайомі слова у свій словничок та періодично перечитуйте їх.

Ще один прекрасний трек для вашого рівня це Holly Jolly Christmas у живому виконанні Майкла Бубле. Ви вже можете оцінити його джазову імпровізацію та чудовий голос. А гра слів у тексті стане відмінним тренуванням розуміння мовних нюансів.

Ну і звісно, послухайте культову All I Want for Christmas Is You у неймовірному виконанні самої Мераї Кері. Ця пісня-хіт допоможе зануритися у святковий настрій, а її насичений метафорами текст поліпшити ваш словниковий запас.

А ось і всі гарні новорічні пісні англійською мовою, як підійдуть для рівня В1, — в одному списку (для зручності):

  • Last Christmas — романтичний хіт гурту Wham! з багатьма ідіомами та розмовною лексикою.
  • Holly Jolly Christmas — весела різдвяна пісня Майкла Бубле з цікавою грою слів.
  • All I Want for Christmas Is You — легендарний святковий трек Мераї Кері з безліччю метафор.
  • Santa Baby — жартівлива композиція, яка допоможе збагатити словниковий запас.
  • Rockin’ Around the Christmas Tree — радісний хіт Бренди Лі, класний для вивчення розмовної англійської.
  • Let It Snow — спокійна зимова балада з красивими метафорами та поетичним текстом.
  • Winter Wonderland — популярна американська колядка, що містить багато ідіом та фразеологізмів.
  • Christmas Lights — сучасна композиція Coldplay з нескладною лексикою та простим синтаксисом.

Успіхів та насолоди у цій корисній та одночасно приємній справі!

СПИСОК НОВОРІЧНИХ ПІСЕНЬ ДЛЯ ВИСОКОГО РІВНЯ ВОЛОДІННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ

Розглянемо інший кейс. Ви вільно розмовляєте англійською і хочете цієї зими насолодитися святковими мелодіями в оригіналі? Чудово, адже англомовні хіти вміють створити по-особливому магічну атмосферу.

Ось кілька наших рекомендацій для вашого рівня:

  • Неодмінно послухайте класику жанру — пісню Fairytale of New York у виконанні The Pogues. Цей витончений дует з насиченим текстом та ірландським акцентом — справжня перлина для високого рівня.
  • Заведіть собі традицію слухати у різдвяні вечори джазове виконання Have Yourself a Merry Little Christmas Елли Фітцджеральд.
  • Насолодіться неповторним голосом Дарлен Лав у пісні Christmas Baby Please Come Home. Ця емоційна композиція вразить ваше серце.
  • Для підняття святкового настрою увімкніть також надзвичайно популярний трек Mistletoe від Джастіна Бібера.

Ось такий міні-плейлист сучасних та класичних хітів, щоб зануритися у різдвяну атмосферу англійською мовою! Для тих, хто вже піднявся до висот англійської мови =)


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси