Як підготуватись до ЄВІ 2024 з англійської мови

Як підготуватись до ЄВІ 2024 з англійської мови

У цій статті ми розглянемо, з чого саме складається ЄВІ з англійської мови, а також поділимось порадами, щоб скласти цей іспит успішно у 2024 році.

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) — це аналог ЗНО/НМТ для вступників на магістратуру. На відміну від його більш відомих «колег», ЄВІ має дещо іншу структуру: цей екзамен складається з 2 обов’язкових частин (тест загальної навчальної компетенції та тест з англійської або будь-якої іншої іноземної мови). 

Скористайтеся своїм шансом вступити до університету мрії! Запишіться на наші курси підготовки до ЄВІ з англійської мови та отримайте доступ до унікальних навчальних матеріалів, персонального наставництва та перевірених стратегій навчання, які допоможуть вам досягти найкращих результатів.

Структура ЄВІ з англійської мови

ЄВІ з англійської складається так само з 2 частин:

Читання

Цей блок всього налічує 11 завдань та вимагає виконання таких тестів:

  • встановити відповідність між різними заголовками та уривками тексту. Іншими словами — підібрати заголовок під текст;
  • прочитати текст та обрати одну правильну відповідь у тестах до нього
  • заповнити пропущені речення у тексті.

Використання мови 

Цей блок містить 19 завдань, які своєю чергою поділяються на такі види:

  • Обрати відповідне слово у тестах, перевірка на ваше розуміння англійської лексики.
  • Обрати правильну граматичну конструкцію або слово, вжите у потрібному граматичному часі, перевірка на ваші знання англійської граматики.

Всього на виконання цих завдань відводиться 45 хвилин. 

Поради з підготовки до ЄВІ 2024 з англійської мови

Для того щоб ваша підготовка до ЄВІ була ефективною та результативною, рекомендуємо звернути увагу на такі дієві поради та лайфхаки:

Розуміння структури іспиту

Важливим етапом у підготовці до ЄВІ з англійської мови є ознайомлення зі структурою тесту. Вивчення кількості розділів, типів завдань та вимог дозволяє спрямувати підготовку на конкретні аспекти екзамену. Знання структури допоможе ефективно розподілити час та зосередитися на найважливіших частинах.

Оскільки в тестах не передбачені завдання зі слухання, письма чи говоріння, ви можете одразу сконцентруватись на необхідному — покращенню знань з лексики, граматики та читання. 

Навички читання та розуміння прочитаного

Читання та розуміння текстів — ключовий компонент ЄВІ. Щоб ефективно підготуватися, активно читайте різноманітні тексти, включаючи наукові, художні та публіцистичні матеріали.

Практикуйте читання з якісним розумінням, визначаючи головні ідеї та основні деталі тексту. Занурюйтеся в різні тематики, щоб бути готовими до різних видів текстів, які можуть зустрітися на екзамені.

Багато студентів роблять часту помилку, коли приділяють більше уваги граматиці та лексиці (що також дуже важливо!), покладаючись на те, що цих знань вистачить, щоби засвоїти будь-який текст. На жаль, для того, аби швидко зорієнтуватись на іспиті, потрібно багато практики читання та розвитку аналітичного мислення.

Крім цього, завдяки активному читанню, ви побачите як застосовується граматика та лексика на практиці, тож вам буде легше виконувати блок використання мови.

Використання освітніх ресурсів

Широкий вибір освітніх ресурсів допомагає зробити підготовку більш ефективною. Використовуйте підручники, онлайн-курси, відеоуроки та різноманітні додаткові матеріали. Навіть якщо у вас не вистачає коштів на відвідування мовних курсів або для оплати занять з репетитором, це ще не означає, що ви не зможете отримати високих балів. Сьогодні мережа пропонує тисячі, якщо не сотні тисяч, безоплатних ресурсів до підготовки до різноманітних іспитів або ж звичайного вивчення мови.

Обирайте ресурси, які найкраще відповідають вашому стилю навчання. Втім, приділяйте увагу не лише загальному вивченню мови, але й підготовці до конкретних завдань ЄВІ-2024 з англійської мови. Наприклад, ви можете брати завдання з книг до підготовки до Кембридзьких міжнародних іспитів, адже там є чимало матеріалу аналогічного до тестів на ЄВІ. Не забувайте також, що варто сконцентруватись саме на розвитку навичок читання, поповненні словникового запасу, а також покращенні знань з граматики. 

Пошук однодумців

Залучайтеся до групових обговорень та форумів для обміну досвідом та отримання порад від інших аспірантів. Підтримка — це один з найважливіших факторів у підготовці до будь-яких іспитів. Коли ви знаєте, що ви не одні, вам легше долати усі перешкоди на шляху до омріяних балів.

Окрім цього, ви можете переймати досвід попередніх поколінь вступників. Наприклад, запитати їхніх порад або попросити застережень. Проте, навіть довідуючись про чужий досвід, не проєктуйте його повністю на себе: те, що важко дається вам, може бути легким для іншого і навпаки. Тому не ставтесь до певних завдань легковажно, а до інших — з острахом. Якщо певні аспекти викликають у вас тривогу, краще приділити їм трохи більше уваги, але не забувайте про інші. 

Регулярна практика

Практика — це ключ до успіху на ЄВІ. Регулярно проводьте тести, щоб оцінити свій прогрес. Виділяйте час на проходження іспитів попередніх років, а також виконуючи короткі граматичні та лексичні перевірки, які знайдете в інтернеті. Крім цього, ви можете навіть знайти онлайн-тести до аспекту читання на певний час, що стане чудовим тренуванням перед справжнім ЄВІ. 

Аналізуйте результати тестів, звертаючи увагу на ті аспекти, де ви припускаєтеся помилок. Створюйте стратегії для ефективного розв'язання завдань, враховуючи свої сильні та слабкі сторони.

Постійно змінюйте свої тести та збільшуйте їх складність, щоб підготуватися до різних рівнів можливих труднощів.

Підсумки

Сподіваємось, ці поради стануть вам у пригоді у вашій підготовці до ЄВІ та успішному складанні іспиту у 2024 році. Не нехтуйте якісною підготовкою, приділяйте час регулярній практиці, а також заручіться підтримкою інших абітурієнтів і все вийде!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси