TRN.ua — 8 років! Скрыть баннер

Ресторатор

Саме керівники ведуть справи свого боса в одному або навіть кількох ресторанах. Вони вирішують всі організаційні питання починаючи набором персоналу і закінчуючи укладанням договорів на постачання продуктів. Головна задача ресторатора зробити ресторан прибутковим.

Специфіка професії

Плюси професії

Можливість реалізувати талант керівника, фінансиста і творця в рамках однієї професії. Постійна зміна вражень, щоденні зустрічі з новими людьми. Можливість зробити швидку кар'єру, потрапити в еліту ресторанного бізнесу.

Мінуси професії

Постійне нервове напруження. Буває, що навіть немає коли перепочити, розслабитися. Необхідно тримати у голові тисячі дрібниць і всюди встигати. Серйозна моральна, а часом і матеріальна відповідальність. Ненормований, іноді й трохи не цілодобовий робочий день.

Місце роботи

Ресторани, кафе, бари, фаст-фуди і т.п.

Особисті якості

Керуючий ресторанним бізнесом людина творча, який вміє здивувати, зацікавити, залучити відвідувачів до ресторану.

Кар'єра

Як показує практика, вирости з рядовоъ позиції офіціанта до керуючого ресторану цілком реально. Деякі фахівці вважають, що пройти всі сходинки кар'єрних сходів у цьому бізнесі просто необхідно.

Особливо перспективна робота у мережевих компаніях, які розширюються, - їм постійно потрібні грамотні керівники, і компанії воліють зрощувати їх у надрах своїх корпорацій, а не брати зі сторони.

Якщо є внутрішній потенціал, бажання працювати - то зробити кар'єру в цьому бізнесі можна дуже швидко. Старт - з посади офіціанта. Далі посада метрдотеля, менеджера залу, адміністратора, який контролює роботу офіціантів.

Посаду менеджера-управлінця «у чистому вигляді» можна зайняти лише після кількох років роботи в сфері гостинності (при наявності диплома про спеціальну освіту). Зарплати керівників залежать від розміру ресторану, складності бізнесу, популярності закладу.

Освіта

Тим, хто обирає цю сферу, доведеться задовольнятися навчанням суміжним галузям, а знання, яких не буде вистачати, надолужувати на практиці і за допомогою додаткових програм.

Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»
Зворотній зв'язок