Куди піти вчитися?

Реалії сучасного життя такі, що зараз необхідно з молодого віку вміти заробляти гроші і разом з цим продовжувати по можливості вчитися, щоб мати у підсумку кілька спеціальностей, які можна застосувати у реальному житті.

Будь-який старт у кар'єрі молодої дівчини чи юнака це питання номер один у підлітковому віці!

У молодих людей, як правило, є азарт, енергія та бажання досягати поставлених цілей і найголовніше – кожен хоче отримати швидкі результати!! У себе в бізнес-школі ми часто бачимо це прагнення. Ми знаємо не з чуток, як не охоче власник приватного бізнесу розглядає кандидатів на роботу серед молоді, які закінчили школу та інститут.. Ну так, я десь розумію цих директорів.. треба навчати молодий дар, потім ще не відомо довго він пропрацює на компанію, адже часто буває таке, коли молодь швидко дорослішає і у них можуть різко змінюватися плани на життя та роботу, що, звичайно ж, не завжди відповідає очікуванням приватної компанії. Тому давайте помислимо над цією проблемою і допоможемо знайти вихід із досить непростої ситуації.

Порада перша:

Як казала мама мого бізнес-партнера «знання за плечима не носити». Поки живі батьки і є час не думати про те, як сплатити рахунки по квартирі рекомендую присвятити час швидким курсовим навчанням. Придбати якусь майстрову навичку, яка дозволила б заробляти невеликі спочатку гроші самостійно! Вчіться не завісити хоча б частково фінансово від великих дядьків, директорів та корпорацій!

Порада друга:

Навчися заробляти та відкладати гроші на свою мрію. Наприклад Якщо ви творча людина, любите малювати, співати, грати на якомусь інструменті чому б не подумати над тим, як можна почати заробляти гроші саме в творчому середовищі. Один із моїх напрямків бізнесу, це школа краси «Art-стиль». У нас у школі працює творча команда людей, деякі з яких нещодавно самі були учнями наших курсів. Хтось вирішується відразу відкрити свою справу, а комусь до душі бути майстром, який працює у сфері краси, створює людям прекрасний настрій і любить професійно змінювати їхню зовнішність, а відповідно — життя. До речі, як відомо — найпрекрасніша робота, це та робота, на яку ти йдеш завжди з гарним настроєм!! Коли ваша робота це високооплачуване хобі можна сміливо сказати, що Ви на правильному шляху!

Порада третя:

Продумуй стратегію свого найближчого майбутнього. Щоб правильно виробити стратегію та розуміння того, як правильно побудувати свою кар'єру з нуля — ми розробляємо новий напрямок курсів «бізнес на пальцях» для молодих та амбітних людей. Упевнений, що вміння планувати, вести переговори, економити, вміти продати що-небудь, розуміючи менеджмент, і володіючи основами успішних переговорів, це гарний додаток для будь-якої людини!

Тому, якщо курси навчають професійно має бути спеціальне заняття, на якому Вам докладно розкажуть, як себе працевлаштувати або реалізувати в даній професії або ж можна не рідко зустріти, таке коли курси самі рекомендують своїх найкращих учнів на роботу для набуття практичного досвіду. Що б визначити чи справді школа чи курси
займаються працевлаштуванням своїх підопічних - просто пройдіться по салонах міста і попитайте, після яких курсів хочуть бачити спеціаліста-початківця у себе в салоні краси. Навчання при салонах краси сильно поступається навчанню в спеціалізованій школі або на курсах, тому тактика вчитися при майстрі в салоні це підвищення кваліфікації, або продовження практики розпочатої на курсах.

Порада четверта: почни з невеликих кроків. Звичайно, у кожного свої фінансові можливості і маючи на меті стати, наприклад, майстром перукарем людина не завжди може розібратися в тому - чи цей шлях. Саме виходячи з міркувань економії коштів, менеджер нашої школи радить бажаючим вчитися приїхати на одне з перших занять і безкоштовно бути присутнім на ньому або як варіант можна почати свій шлях в індустрію гарного бізнесу з якихось дорогих індивідуальних занять.

Наприклад почні з індивідуального навчання з плетіння кіс, або з дуже короткого курсу з ламінування або нарощування вій або з корекції брів. Для більш усидливих творчих натур можна звернути увагу на моделювання нігтів та манікюр загалом. Починати пробувати себе так само рекомендуємо з пробних лекцій або для старту спробуйте освоїти, наприклад, дизайн нігтів і розпис на типсах. Такі індивідуальні заняття дозволять зрозуміти, наскільки це може стати вашою гарною підмогою у заробітках на все життя!

Порада п'ята: шахраї люблять поспіх при виборі навчального центру звертайте увагу на кількість практичних занять їх має бути не мало з можливістю збільшити практику! Звертайте увагу на ті школи або курси, які мають певний статус, працюють у цій сфері понад десять років! Як правило, навчання в таких закладах коштує недешево, але це виправдано. Адже, як кажуть: «скуповий — платить двічі», а викладачі, що стоять, не можуть коштувати дешево! З іншого боку, дуже велика вартість навчання не завжди обґрунтована. Пам'ятайте ви платите за знання та організацію отриманих навичок! Шукайте золоту середину і працюючих майстрів, які свого часу починали з цих же курсів.

Перед тим, як йти вчитися на курси, подивіться, як проходять практичні заняття і чи всі учні зайняті справою. Якщо учнів, що нудьгують і без діла хитаються, не спостерігаєте, всі зайняті справою і є клієнтура в учнів — значить, ви теж не сумуватимете на цих курсах!

Порада шоста: фішка хороших курсів – багато практики. Погана ситуація, коли вам не шукають клієнта, а пропонують самостійно шукати та наводити своїх клієнтів – тримайтеся подалі від такого стилю організації практики! Ще гірше, якщо вам не надають можливості практикуватися самому під наглядом спеціаліста, а лише проводять демонстрацію процедури. Тоді це явно не базове навчання, а скоріше семінар для майстрів індустрії краси, що діють. Неможливо нічого навчитися, тільки подивившись! І не спокушайтеся, це правило стосується будь-якої технології та відповідає будь-якому, навіть найтямущішому, майстру. Тому вибираючи навчальний центр, поцікавтеся раніше всього яка буде практика. Оптимальна кількість моделей для перукаря за весь стартовий курс приблизно 20 -30 осіб. При цьому нагляд та контроль майстра-викладача повинен поступово зменшуватись, даючи можливості вам працювати самостійно. Якщо ви звикнете на курсах працювати «під наглядом», вам набагато важче і психологічно не комфортно буде адаптуватися на робочому місці в салоні краси, коли ви залишитеся віч-на-віч з клієнтом. Саме цим я завжди і пояснюю одну з вигод групового навчання!

Порада сьома: обладнання та забезпечення. Велике значення має обладнання вашого робочого місця на курсах або у навчальному центрі. Якщо вам потрібно буде додатково купувати будь-які інструменти або косметику, а також витратні матеріали, краще дізнаватись про це, перед тим як ви внесете гроші за навчання!

Найправильніший та ідеальний варіант, коли навчальний центр надає організоване робоче місце, повністю укомплектоване матеріальною базою. Бажано щоб на курсах були інструменти від різних виробників, тоді ви зможете визначити, який з професійних інструментів особисто для вас зручний і що називається «сидить в руці». За моїми особистими спостереженнями найефективніше групове навчання можливе, якщо групі курсу займається 4 — 6 людина. Ця невелика кількість учнів дозволяє всіх забезпечити клієнтами, і викладач має можливість контролювати в міру необхідного кожного учня і відповідати на їх численні питання.

Порада восьма: не йдіть на курси, де документ можна купити в навчальному центрі «art-стиль», завелася добра традиція на іспитах встановлювати відео камеру, яка пише весь іспит! Так та ми трішечки повинні вас налякати, бо саме за вашими успіхами ми зможемо судити про свої успіхи!

Це реальний шанс перевірити себе, зрозуміти, чи насправді ви зможете застосовувати
отримані знання та навички у вашому житті та кар'єрі. Ми пропонуємо нашим студентам звертатися до нас знову, без додаткової оплати на лекції, які постійно модернізуються та вдосконалюються у ногу з тенденціями сучасного світу індустрії краси. Ви можете приходити до тих пір, поки і ви як фахівець і викладач не будуть впевнені, що пройдений курс цілком і повністю засвоєний. зростати та приносити свої райдужні плоди!

Радісним настроєм бажаю вам завжди йти вперед, завжди аналізувати свої помилки, робити висновки, перетворюючи невдачі на чудовий дорогоцінний особистий досвід! Не оглядаючись на поразки та тимчасові невдачі!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Психологія, саморозвиток