Графічний дизайнер. Варіанти заробітку

Графічний дизайнер. Варіанти заробітку

Для старту кар'єри в графічному дизайні цілком достатньо навичок, отриманих після інституту або профільних курсів. Випускник одразу має кілька варіантів для реалізації себе як дизайнера.

Не кожен новачок може витягнути щасливий квиток і одразу отримати стабільну високооплачувану роботу або великого постійного клієнта. 

Тому рекомендується підготувати кілька пропозицій для клієнтів. З плином часу стане зрозуміло, що саме приносить максимальний дохід. У той бік і слід масштабуватися.

Способи заробітку

  • Створення та продаж шаблонів

Ефективний спосіб пасивного доходу для дизайнера. Тут неважливий напрямок, бо можна робити шаблони сайтів, книжок, брошур і презентацій, а потім їх продавати. Багато власників малого бізнесу, які не мають часу чи навичок для створення дизайну з нуля, із задоволенням купують такі шаблони, бо їх легко налаштовувати під себе. 

  • Проведення вебінарів

Онлайн-навчання сьогодні на вершині популярності. Вебінари дають змогу упакувати будь-яку експертність у формат відеоуроку, і якщо відчуваєте, що вам є що розповісти аудиторії - пробуйте продавати свій досвід, записуючи тренінги, уроки, лекції. Так отримаєте впізнаваність і затребуваність як фахівця. Навіть якщо розповісте про якісь базові речі, на кшталт налаштування пензлів у Фотошопі.

  • Продаж стікерів

Популярність месенджерів зростає, тому ідея зі створенням і продажем стікерів досі актуальна. Усе, що для цього потрібно - вміння малювати та комп'ютер зі встановленими програмами. Для продажу стікерів можна використати принцип дропшипінгу, коли ви платите відсоток підряднику за організацію пакування та продажу свого продукту. 

  • Стати дизайнером-консультантом

Можна продавати свій час і досвід за годинною ставкою. Так будете отримувати гроші за кілька годин консультації та трансляції своїх ідей для бізнесу, який готовий платити за поради досвідченого практика.

  • Стокові логотипи

Як у випадку з шаблонами, можете створювати і продавати логотипи, збережені у файлах векторних форматів. Купує такі логотипи той бізнес, що не може собі дозволити замовити повноцінний брендинг, унікальний для його цілей.

Існує ще багато різних способів і напрямків для заробітку графічному дизайнеру. Детальніше про них можна дізнатися в процесі навчання і визначитися для себе, в який бік рухатися.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Графічний дизайн