Українські студенти зможуть залишатися у Великій Британії до 3 років після закінчення університету, для пошуку роботи

Уряд Великої Британії підтвердив, що іноземні студенти можуть подавати заявку на отримання робочої візи після навчання за програмою Graduate Route.

Українські студенти зможуть залишатися у Великій Британії до 3 років після закінчення університету, для пошуку роботи.

Українці, які навчаються в Університетах та коледжі Великобританії, можуть залишатися в Сполученому Королівстві 2-3 роки, для пошуку роботи на програмі UK Graduate Route.

Ось основні моменти:

  • Студенти зі ступенем бакалавра або вищим, отриманим у вищих навчальних закладах Великобританії, можуть подати заяву на отримання права на роботу після навчання на строк до двох років (три для докторантів) починаючи з 1 липня.
  • Студенти, які не змогли повернутися до Великобританії через COVID, мають більше гнучкості щодо того, коли їм потрібно повернутися до країни, щоб мати право на участь у програмі Graduate Route.
  • Студентам не потрібна пропозиція про роботу, щоб мати право на участь.

Уряд Великої Британії підтвердив, що іноземні студенти можуть подавати заявку на отримання робочої візи після навчання за програмою Graduate Route. Це означає, що всі іноземні студенти, які отримали ступінь бакалавра або вище у визнаному британському університеті, мають право залишатися в країні для роботи на строк до двох років. Докторанти зможуть залишатися у Великій Британії до трьох років.

Заплановане відкриття Graduate Route було вперше оголошено у вересні 2019 року і вже викликало значний попит із боку студентів із країн, які не входять до ЄС/ЄЕЗ. У 2019/2020 pp. Число учнів із країн, що не входять до ЄС, вперше перевищило 400 000 і склало 408 825, що є зростанням майже на 17% у річному обчисленні.

Програма Graduate Route — важлива частина ширшої стратегії Великобританії в галузі міжнародної освіти та її мета — прийняти 600 000 іноземних студентів до 2030 року.

Спонсорство з боку роботодавця не потрібне.

Кандидатам на Graduate Route не обов'язково мати пропозицію про роботу, щоб мати право на Graduate Route. Уряд зазначає, що програма для випускників не підпадає під «спонсування», тобто претендентам не потрібно пропозицію про роботу для подання заяви на участь у програмі. Не буде жодних вимог до мінімальної заробітної плати чи обмежень за кількістю. Випускники на маршруті зможуть гнучко працювати, змінювати роботу та розвивати свою кар'єру за необхідності.

Залучення талановитих студентів — головний пріоритет.

Міністр з питань майбутніх кордонів та імміграції Кевін Фостер:

«У міру того, як ми відновлюємося після глобальної пандемії, ми хочемо, щоб найяскравіші таланти світу, які прагнуть зробити кар'єру на найвищому рівні у бізнесі, науці, мистецтві та технології, бачили наше Сполучене Королівство як природне місце для реалізації їхніх сподівань.

Оголошені сьогодні зміни гарантують, що після того, як вони матимуть кваліфікацію золотого стандарту в одному з наших провідних навчальних закладів світу, вони зможуть легко отримати статус, необхідний їм, щоб продовжувати жити, працювати та здійснювати свої мрії у Великій Британії».

Порівняння варіантів роботи після навчання.

Новий дозвіл на роботу після навчання, який незабаром з'явиться у Великій Британії, можна порівняти з:

  • Ірландія, де надбавка за роботу після закінчення навчання становить до двох років.
  • Австралія, де випускники вищих навчальних закладів можуть залишатися від двох до чотирьох років після навчання.
  • Канада, де іноземні студенти можуть залишатися у країні терміном до трьох років.
  • Нова Зеландія, де період після навчання становить від одного до трьох років.
  • У США діє програма факультативного практичного навчання (OPT), яка дозволяє іноземним студентам працювати протягом одного року на роботі, пов'язаній з їх областю навчання, або до трьох років для випускників STEM.

Компанія Домар Трелев Едьюкейшен, маючи більше ніж чверть сторіччя досвіду в міжнародній освіті, готова надати 100% підтримку і виборі спеціалізації, в зарахуванні «під ключ» до обраного закладу та отриманні студентської візи.

Ганна Лузган, директор Domar Travel Education.
Київ, вул. Волоська, 24 оф. 1.
Viber/Whatsapp/Telegram: [відкрити контакти](067) 465-57-22.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Підготовка до вступу в університет