Танцювальна аеробіка

Танцювальна аеробіка

Заняття танцювальною аеробікою дозволяють придбати добре самопочуття, сприяють поліпшенню здоров'я, підвищення працездатності і поліпшення загального стану організму, іншими словами, підвищують якість життя.

Аеробіка - комплекс вправ, в яких дихальні рухи поєднуються з рухами тіла, опорно-рухового апарату. 

Головне в цих вправах - правильне дихання, саме на його координацію і полегшення спрямовані різноманітні рухи.
Основна фізіологічна спрямованість класичної аеробіки - розвиток стійкості, підвищення функціональних можливостей кардіореспіраторної системи.

Сучасна аеробіка не є новим видом фізичної культури. Це одна з різновидів гімнастики, що утворилася на фундаменті основної гімнастики та поглинула себе елементами європейських гімнастичних шкіл, віртуальної культури, а також танцювальної та хореографічної підготовки.
Різноманітність і постійне оновлення програм для досягнення сили, витривалості, гнучкості, координації рухів, високий емоційний рівень заняття, завдяки музичному супроводу, дозволяють аеробіку протягом кількох десятиріччя утримувати високий рейтинг серед інших видів оздоровчої фізичної культури.
Для підтримки інтересу до уроків аеробіки тренеру необхідно дотримуватися певну стратегію навчання і ускладнення танцювальних програм відповідно до руховим досвідом, підготовленістю і віком займаються. У зв'язку з цим при проведенні занять аеробікою широко застосовуються специфічні методи, що забезпечують різноманітність (варіативність) танцювальних рухів.

Розглянемо два методи:

  • Вільний (freestyle). У цьому методі підбір вправ відбувається спонтанно, широко використовується імпровізація в рухах і комбінаціях найпростіших кроків, які лунають під час певного танцювального фрагмента. При застосуванні фрістайлу музичний супровід, зміст вправ і частин заняття, а також методів навчання і проведення вправ, використовуваних в кожному наступному занятті, можуть відрізнятися.
  • Структурний метод здійснюється заздалегідь, при цьому використовуються спеціально підготовлені музичні фонограми і розроблені хореографічні комбінації, що складаються з поєднань різних аеробних кроків, що повторюються в з'єднанні вправ в певному порядку, із заданою частотою, кількістю рухів і в точній відповідності з музичним супроводом. Такі стандартизовані програми повторюються протягом певного циклу занять, достатнього для вирішення конкретних завдань.


Заняття танцювальною аеробікою дозволяють придбати добре самопочуття, сприяють поліпшенню здоров'я, підвищення працездатності і поліпшення загального стану організму, іншими словами, підвищують якість життя.

Запрошуємо Вас на семінар "Танцювальна аеробіка" який відбудеться у Києві 7-8 липня.
Реєстрація тут:


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Спорт, здоров'я Тренінги для тренерів