Синдром «замороженого плеча» проблема, яку можливо вирішити за допомогою правильних вправ

Синдром «замороженого плеча» проблема, яку можливо вирішити за допомогою правильних вправ

Коли ми розробляємо програми для навчання персональних тренерів,ми завжди звертаємо увагу на можливі або часто зустрічаються проблеми по здоров’ю у займаються і знайомимо з способами їх реабілітації.

Синдром«замороженого плеча» або імпічмент синдром (це коли обмежена рухливість у плечовому суглобі і людина не може підняти руку до гори),часто зустрічаєма проблема, яку має персональний тренер вміти ураховувати при складанні програми тренувань і допомогти вирішитиі.


Синдром «замороженого плеча» виникає достатьо часто.

Плечовий суглоб найскладніший суглоб в організмі людини. У зв’язку з високою рухливістю іособливостями анатомічої будови. Він має кістку, ключицю і плечову кістку і складне кріплення, яке потребує точного центрування головки плечової кістки в плечовому суглобі.
Тільки злагоджена робота м’язово-зв’язкового апарату дозволяє плечового суглобу діяти без обмежень в русі і хворобливості таких, як синдром «замороженого плеча»і виключає необхідність реабілітаційних дій та реабілітації.

Синдром «замороженого плеча» на ранніх стадіях.

При появі порушень і болю на ранніх етапах як правило людині достатньо просто зняти больовий синдром. І тут,на початку всі звертаються до мазей,компресів, протизапальних препаратів і блокаторів. Але,не змінюючи руховий стереотип, шо травмує плечовий суглоб, він починає втрачати рухливість. Тому правильно підібрані вправи також доможуть вішіти цю проблему.

Що треба враховувати при тренуванні,як шо у вас синдром «замороженого плеча»

Чим довше триває обмеження,тім складніша реабілітація яка спрямована відновити оптимальну роботу суглоба, оскільки запалення і порушений кровообігу призводить до утворення спаєчних процесів.
Доволі часто до персональніх тренерів звертаються люди, у яких найбільший дискомфорт вікликало відведення плеча.

Відведення плеча складається з 3 фаз в які підключаються різні м’язові групи, давайте їх розглянемо

  • 1 фаза. Початок відведення (до кута 50 градусів) працюють: дельтовидні надостної

Відведення в лопатковому суглобі:передній, зубчастий,трапецієподібні.

  • 2 фаза. Приведення головки (від кута 50 до 90 градусів) йде включення ротаторної манжети плеча,яка призводить головку плечової кістки і рука може продовжувати відведення.

Тут у нас беруть участь: підлопатково підостний МАЛИЙ КРУГЛИЙ м’яз.

  • 3 фаза. В якій відведення відбувається за рахунок нахилу в хребті.

На першій фазі відведення найактивнішою м’язом є дельтовидні м’язи, різні її пучки (яких нараховую 7 а не 3) є і агоністом і антагоністом одночасно.

Надостной м’яз так само досягає свого піку при вугіллі 90 градусів відведення, як і дельтовидная і може її повністю замінити, але так само надостний м’яз виступає як синергист по відношенню до інших м’язів манжети ротаторів. Без неї дельтоподібний м’яз перевантажується і швидко втомлюється.
Не меншу роль відіграє ДОВГА ГОЛОВКА біцепс плеча, тому що якщо вона травмована, не відбуватиметься зісковзування головки плечової кістки вниз і сама головка буде битися від акромиально-ключичне зчленування провокуючи біль і запалення.
Просто масаж і вправи можуть не просто не принести позитивний результат, але і посилити порушення, оскільки до синдрому замороженого плеча можуть приводити зовсім різні причини це і:

  • компресія нерва в шийному відділі (грижі, протрузии,нестабільність, остеофіти і т.д)
  • нестабільність акроміально — ключичного зчленування лопатки,
  • також синдром малого грудного м’яза, компресія надлопаточного, шкірно-м’язового нерва.

Тому для ефективної реабілітації необхідно

1. Якісна діагностика
2. Правильна корекція
3. Тренування м’язів
4. Перенавчання рухового стереотипу


Приходьте на наши семінари у Smart Fitness Academy для навчання персональних тренерів


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Спорт, здоров'я Тренінги для тренерів