7 діафрагм людини та їх функції

7 діафрагм людини та їх функції

Ми звикли розглядати діафрагму як не парний широкий м’яз, що розділяє грудну і черевну порожнину, служить для розширення легенів. Роль наших діафрагм забезпечувати поперечну фіксації внутрішніх органів і структур.

Діафрагма людини подібна греблі.

Здоров’я кожної діафрагми важливо тому, що це може впливати, як на самостійну патологію, так і бути окремою ланкою в патологічному ланцюзі будь якої хвороби.
З точки зору біомеханіки діафрагм у людини значно більше.

Діафрагма турецького сідла.

Платівка твердої мозкової оболонки, що прикріплюється до передніх нахиленим відростках і до верхівки спинки турецького сідла, перетворюючи його ямку в порожнину, в якій розташований гіпофіз

Діафрагма намету мозочка

  • листок твердої мозкової оболонки, розташований між верхнім краєм піраміди скроневої кістки і поперечним синусом.

Діафрагма підщелепна

  • ця область обмежена краєм нижньої щелепи, потиличної кісткою, поперечними відростками верхніх шийних хребців і м’язами шиї.

Діафрагма намету мозочка

Підключичної діафрагма. При патології в області підключичної діафрагми хворі скаржаться на головні болі (тупі, ниючі, з почуттям тиску або стиснення, з явищами спека або парестезії), запаморочення, нудоту, прискорене дихання і серцебиття

Діафрагма грудочеревна

  • це потужна сполучнотканинна оболонка, яка відокремлює грудну порожнину від порожнини живота Діафрагма являє собою поперечно розташовану куполоподібну м’язово-сухожильну пластину, краї якої прикріплені до грудної клітки. Утворена системою м’язів, які, мабуть, є похідними системи прямого м’яза живота. Властива тільки ссавцям. При перенапруженні діафрагми можуть спостерігатися болі в області ребер, утиск нерва, що виявляється болем, різко посилюється на вдиху і при русі.

Тазова діафрагма

  • займає задню частину промежини і має вигляд трикутника, вершина якого спрямована до куприка, а кути спрямовані до сідничного горбах.

Діафрагма сечостатева

  • займає передню частину промежини і має форму трикутника, вершина якого спрямована до лобкового симфізу.

Саме тому, в Smart Fitness Academy, ми розробили семінар-практикум —  Практична анатомія і біомеханіка для фітнес тренера.  Він дасть Вам можливість ознайомитися з принципами взаємозв’язку  рухів людини з анатомією і біомеханікою. Від чого залежить правильна техніка виконання вправ. Як забезпечити ефективний і безпечний тренувальний процес.

Ми з задоволенням поділимося знаннями з теорії та практики на семінарах з дієтології та іньшому навчанні (Smart Fitness Academy)забеспечим якісне консультування, суправодження і будемо сприяти успішному зростанню  Вашому персонально і Ваших фітнес клубів.

 Впевненно крокуй до успішної кар’єри з лідером!
Детальніше на сайті http://academy.smartfitness.com.ua/
☎ У Києві: [відкрити контакти]+38(093)-115-70-21


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Медицина, фармацевтика Спорт, здоров'я