Музична освіта в Школі Довкола

Музична освіта в Школі Довкола

Велику увагу в нашій школі ми приділяємо музиці. В цій статті ми розповідаємо, як саме це відбувається.

Наскільки серйозною може бути музична освіта у звичайній школі?

В деяких країнах музична освіта є обов'язковою в загальноосвітніх школах і викладається на досить високому рівні. Учні повинні показати хороший результат, а їхні вміння оцінюють на рівні з іншими предметами. В інших - музична освіта є більш неформальною, але музика постійно існує в просторі школи: на перервах, в позашкіллі і навіть під час самих уроків.

В Україні музичну освіту здобувать в спеціалізованих та загальноосвітніх школах. І підходи викладання зовсім різні. В перших - дається велике теоретичне навантаження, а на музику лишається мало часу та сил, в других - теорії зовсім мало, але цілі музичної освіти виставлені хибно: учні втрачають бажання грати і співати, ще навіть не спробувавши.

Дитина в таких школах приходить на музичні заняття після основних уроків. І там на неї чекають додаткові предмети: сольфеджіо, історія музики, музична література тощо. Викладачі запевняють, що без знання теорії дитина не зможе заграти.
Та чи справді не зможе? В Школі Довкола ми хочемо, щоб дитина саме почала музикувати, а не просто вивчила теорію. Першочергово ми плекаємо бажання грати і співати, і вже тоді, як наслідок, виникає природна потреба розуміти мову нот.
Впродовж першого півріччя наші учні познайомилися з кількома інструментами (сопілка, піаніно, бухало, мелодійні дзвоники), вивчили ноти та основні музичні знаки, створили свій бенд! Кожен розуміє своє місце в гурті та знає, що його партія важлива, адже всі разом діти творять одну-єдину музику. А чи знаєте ви, як це важко одночасно і грати, і співати? Нашим довколятам під мудрим керівництвом пані Олі, викладачки фольк-студії "Правиця", це вже вдається!

https://youtu.be/kPVHjy9KA4A

Отже, гарний початок покладено! А що далі? Ми будемо підтримувати індивідуальні музичні зацікавлення наших учнів, а також готувати нову програму нашого бенду!
Запрошуємо на концерт в кінці навчального року! А як вам такий підхід до музичної освіти в загальноосвітній школі?


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мистецтво, творчість Початкова школа