Не тестами єдиними: найкращі три інтерактивні формати домашніх завдань від JustClass

Не тестами єдиними: найкращі три інтерактивні формати домашніх завдань від JustClass

Інтерактивне навчання може і час зекономити, і навчальний процес збагатити, і принести радість учням. Такі переконання й надихнули нашу команду JustClass запустити в Україні безкоштовну платформу з готовими домашніми завданнями

Не тестами єдиними: найкращі три інтерактивні формати домашніх завдань від JustClass

Інтерактивне навчання може і час зекономити, і навчальний процес збагатити, і принести радість учням. Такі переконання й надихнули нашу команду JustClass запустити в Україні безкоштовну платформу з готовими домашніми завданнями. 

На нашій платформі вчителі обирають готові завдання з шести предметів: української й англійської мов, математики, біології, хімії та історії України. Після того як учні виконують завдання, які їм надсилає вчитель, наша платформа автоматично перевіряє їх і ставить оцінки. Усі домашні завдання й бали зберігаються в особистих кабінетах вчителя й учнів.

Отак завдяки JustClass вчителі можуть економити години свого часу, які вони раніше витрачали на підготовку й перевірку домашніх завдань, а учні насолоджуватися інтерактивними й цікавими вправами. Адже інтерактивні завдання допомагають не тільки засвоювати шкільну програму, а й навчатися із задоволенням, розвивати критичне й креативне мислення. Тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами підбіркою своїх улюблених інтерактивних форматів домашніх завдань. 

Звісно, тестові завдання — теж чудовий формат. Такі завдання допомагають перевірити, наскільки школярі справді розуміють те, що вони вивчають. Але, крім тестів, є багато всіляких форматів, якими не варто нехтувати. Адже новизна підтримує інтерес учнів до навчання, приносить їм радість від підкорення нових вершин і заохочує бути відкритим до нового протягом усього життя. 

Отож, три наші улюблені різновиди інтерактивних завдань.

1. Головоломки, анаграми та ребуси.

Анаграми, ребуси та різноманітні головоломки — це чудовий спосіб залучити учнів до виконання домашніх завдань та розвинути їхні креативні й когнітивні навички. По суті, це оригінальне пакування, в яке ви можете запакувати знання з найрізноманітніших предметів — від історії та біології до математики та мови. Виконання таких завдань вимагає від учнів уваги до деталей, фантазії та уяви, здатності впізнавати й оперувати вже відомою інформацією.

2. Встановлення відповідності.

Завдання на встановлення відповіді, можна сказати, брат тестових завдань. Це такий самий універсальний формат навчання й закріплення знань, що і тести. Використовуючи гнучкість і креативне мислення, ви можете придумати, як упакувати в цей формат будь-який предмет. Це можуть бути вправи на встановлення відповідності між парами синонімів, між формулами з неорганічної хімії та їхніми значеннями, між картинками та термінами, між математичними задачками та їхніми розв'язками. 

Коротше кажучи, вправи на встановлення відповідності — це розсадник для хороших домашніх завдань. Адже ви можете заховати в його основі задачку, яку в реальному житті учень би полінився зробити, але, маючи варіанти відповідей, він з цікавості спробував би таки розв'язати її.

3. Вправи з аудіо, текстами й картами.

Завдання на прослуховування аудіо, опрацювання тексту й карт онлайн можуть бути не менш ефективними, ніж під час роботи в класі. Адже вони залучають різні органи сприйняття й покращують навички опрацювання різних типів інформації. Крім того, завдяки взаємодії учня з інтерфейсом, у нього може виникнути відчуття легкості й впевненості у своїх діях. Адже атлас або прослуховування аудіо в класі можуть викликати в нього тривогу, на відміну від телефона, яким він користується щодня.

Сподіваємося, що наша підбірка інтерактивних вправ надихне вас на збагачення навчального процесу. А якщо ви хочете витрачати менше часу на підготовку й перевірку домашніх завдань, запрошуємо вас відвідати нашу платформу за посиланням. Задавайте готові домашні завдання в новому форматі й насолодіться викладанням уже сьогодні!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Біологія Історія