Вумбілдінг, імбілдинг (Імфітнес) — принципові відмінності

Розпиарений на слуху ВУМбілдінг. Що воно несе, користь чи шкода? Хочеш знати відмінність сучасного Імфітнеса (Імбілдінг) від ВУМбілдінга? Хочеш не потрапити до групи ризику, не повестися на солодкі обіцянки? ? Тоді ця стаття для тебе

У цій статті йдеться про принципові відмінності між Імбілдингом (імфітнесом) та вумбілдингом з точки зору анатомії, методики та застосовуваних тренажерів

Ця стаття просто і зрозуміло пояснює помилковість теорії вумбілдингу, в основу якого покладено свідоме управління вагінальними м'язами, у зв'язку з відсутністю самої можливості свідомого управління ними.

У цій статті я хочу розвінчати найпоширеніший і найнебезпечніший міф про вагінальні м'язи.

Ні для кого не секрет, що в Росії та СНД тема інтимних м'язів отримала потужний поштовх завдяки працям В. Муранівського. Він зробив великий внесок у популяризацію ідеї тренування вагінальних умінь і ми всі вдячні йому за це.

Основною його ідеєю було те, що треба тренувати стиск всього вагінального каналу, а не, як він говорив, "м'язів входу", які тренуються вправами Кегеля.

Він вважав, що вагінальні м'язи розташовані по всій довжині вагіни, і що вони також піддаються розвитку, як і "м'язи входу".

Більше того, він вважав, що ці м'язи розташовані кільцями, одне над іншим, і що можна навчитися керувати кожним кільцем окремо. Саме так, на його думку, жінка може робити хвилю стисків. Сукупність цих кілець він назвав ВУМами (Вагінально керованими М'язами). Ця ідея і сьогодні пропагується багатьма школами Вумбілдінгу.

Муранівський ділився у книзі спогадами про те, що вперше така вагіна спостерігалася у його коханої зі Сходу, з якою вони згодом розійшлися.

І тоді в нього народилася думка навчати цьому інших жінок. Підкріплення своїх переконань щодо ВУМів він знайшов у літературі з давніх енергетичних сексуальних практик, таких як Дао, Тантра, зокрема, в книгах Мантека Чіа, де також можна зустріти термін "кільця".

У подібних трактатах містяться потаємні знання, але здебільшого вони описані в алегоричному та образному вигляді, через призму енергетики та філософії, з дуже поверховим описом вправ та методик. У них яскраво розповідається про те, що жінці необхідно практикувати тренування інтимних м'язів для покращення фізичного та духовного здоров'я та гармонізації сексуальних стосунків.

Володимир Муранівський, не маючи медичної освіти, і не заглиблюючись в анатомію, на підставі власних відчуттів та даних із прочитаної даоської літератури, природно вирішив, що можна навчитися відчувати та керувати м'язами всієї піхви, а не лише "м'язами входу".

Таким чином, Володимир Муранівський, на базі відомого тренажера Кегеля, патентує тренажер пневматичний (ТП), вагінальна камера якого є еластичним балончиком (на той момент з презервативів), який вставляється до самого кінця вагіни, за "м'язи входу" і повинен показувати стиснення ВУМів.

Тренажер Пневматичний і справді дуже добре показує будь-яку зміну обсягу вагіни, і жінка справді може стискати всю вагіну... але за рахунок чого саме, за рахунок яких зусиль і чому це може бути небезпечним для здоров'я жінки?

Юрій Корнєв, засновник напряму Вагітон, довгий час спілкувався з В. Муранівським, як за методикою, так і за тренажерами, ставив численні питання, на які не знаходив відповіді.

Одне з найчастіших питань було саме про те, чому жінка може показати на Пненвматичному Тренажері пристойний результат лише за участю преса. Володимир Муранівський пояснював, що це пов'язані м'язи. Причому він навчав (і так написано в його інструкції до ТП), що треба поступово відключати допомогу преса. Але як тільки це відбувається, ТП нічого не показує.

Інше питання виникало, чому за вже наявного опущення, в більшості випадків, при зростанні показників на ТП, опущення прогресує?

На жаль, відповідь надійшла лише після смерті В. Муранівського в результаті детального вивчення анатомічної будови тіла та спілкування з фахівцями (в основному – гінекологами та акушерами).

Згідно з анатомічними даними, які можна почерпнути в будь-якому анатомічному джерелі, м'язи поділяються на два типи:

  • поперечно-смугасті (керовані). Всі скелетні м'язи, включаючи дихальну діафрагму та тазові м'язи;
  • гладкі (некеровані).

М'язи внутрішніх органів, наприклад, матки, вагіни, сечового міхура, кишечника, стінок судин і т.д.

Приклади керованих поперечно-смугастих (скелетних) м'язів:

Біцепс, трицепс: ви можете свідомо зігнути руку (біцепс), розігнути руку (трицепс)

Тазові м'язи (наприклад, Levator Ani - м'яз, що піднімає задній прохід): ви можете свідомо втягнути (розслабити) анус, при цьому працюватимуть м'язи, показані на малюнку.

________________________________________

Приклади гладких (некерованих) м'язів:

М'язи мовного міхура: ви не можете свідомо стиснути сечовий міхур, наприклад, для посилення процесу сечовипускання, ви можете стиснути його, підвищивши внутрішньочеревний тиск.

Гладкі м'язи шлунка: 1. Поздовжні волокна; 2. Кільцеві волокна.

Гладкі м'язи кишечника: має кільцеві та поздовжні та волокна. Ви не можете свідомо керувати перистальтикою кишківника.

Вагінальний канал: це теж гладко-м'язова трубка, не керована вольовим наказом, як і м'язи інших внутрішніх органів. Має кільцеві та поздовжні волока. Ви не можете відчути та навчитися керувати гладком'язовими волокнами вагінальної трубки.

Питання: "А чому ж я пальцем у себе відчуваю поперечні складки у вагіні? Це ж м'язові складки, а ви кажете, що вони гладкі".

Відповідь: «Не плутайте анатомічну назву типу м'язів (гладкі та поперечно-смугасті) зі складками слизової вагіни, яка до самих м'язів не має жодного відношення, це інший шар вагінального каналу».

Питання: Тоді чим кохана В. Муранівського стискала всю вагіну?

Відповідь: всі внутрішні органи, включаючи вагіну, відчувають стискаючу дію підвищеного внутрішньочеревного тиску, що створюється за участю преса та діафрагми.

Якщо немає тиску, то стискається лише нижня частина вагіни від роботи тазових м'язів, а додали тиску – стиснувся весь канал.

Більше того, при певній комбінації роботи тазових м'язів і зміни внутрішньочеревного тиску, жінка може виконувати те, що у чоловіка викликає відчуття хвилеподібних, стискаючих, підсмоктують, масажують дій. каналу від входу до склепінь за допомогою тазових м'язів і підвищеного внутрішньочеревного тиску.

Справа в тому, що спеціального тренажера, який оцінює стан тазових м'язів у школах, що працюють строго за В. Муранівським, просто немає. Пропоноване тестування за допомогою металевих вантажів не витримує жодної критики, те саме можна сказати і про утримання вантажу до підвішеної кульки або яйця.

І що відбувається на першому занятті - всім вставляють пневматичний тренажер і добре якщо дають рекомендації "стискати, але не тужитися". При цьому, звичайно, на манометрі нічого вражаючого не відбувається, максимум 10-20мм плюс до початкового тиску. І це логічно ті м'язи, які учениця намагається стискати (добре якщо правильно стискає, тому що відстежити вона це не може), стискають не камеру, а під нею.

Через деякий час домашніх спроб видавити на манометрі більший результат, вона ставить питання, що вона робить не так. І тут їй дають рекомендацію (а можуть зробити це і на першому занятті): включати сполучені м'язи - анус, прес, сідниці, ноги.

Пробує ... і справді, стрілка підстрибує при включенні в роботу преса. Трохи понатиснула - 140, сильніше пресом - 160-180, за кілька тижнів - вже 180-200. Цей ефект їй пояснили тим, що пов'язані м'язи змушують працювати вагінальні, але потім, треба буде намагатися відключати пов'язані і стискати так само сильно лише вагінальними м'язами, тобто. без анусу, без преса і т.д.

Але скільки б учениця не намагалася відключати прес, домагаючись того ж результату тільки м'язами, нічого не вийде, ті ж 10-20мм. Може звичайно трохи додатись, ще 10мм, але це від того, що м'язи стали краще тримати камеру знизу. Колишніх 180-200, як із пресом, їй так ніколи не дістати.

В наявності повна відсутність елементарних знань анатомії, і як наслідок - грубі помилки у викладанні, які можуть призвести зовсім не до очікуваних успіхів в особистому житті, а до ряду захворювань, в основному, це опущення органів, геморой і нетримання.

Чому? Та тому, що 180-200 – це вже результат серйозного підвищення внутрішньочеревного тиску, який дуже сильно зміщує органи вниз!

І тільки якщо підтримуючий апарат попередньо натренований спеціальними вправами, і здатний впоратися з підвищеним тиском зверху, то органи не зміщуватимуться вниз, більше того, вони отримуватимуть дуже потужний і корисний масаж.

А що вже говорити про вправу "опір" з ТП: ось тут гладкі м'язи вагіни отримують потужний поштовх до розвитку за рахунок їх масажу, не кажучи вже про хороший крово- і лімфоток під час цієї вправи. Зміцнюється навіть слизова вагіни, через що і з'являються ті самі поперечні складочки на її стінках.

Питання лише в тому, що таке цей підтримуючий апарат і як його зміцнити?


Їхню спільну підтримуючу дію ми назвали "Вежею". У йозі це називається "Мула-бандха".

За відчуттями це схоже на те, що ви вичавлюєте черевні органи вгору з двох сторін:

спереду (підтягуванням низу живота)

ззаду (втягування ануса і промежини).

При цьому діафрагма і верх живота розслаблені і дозволяють усім черевним органам підніматися вгору. Звичайно, при цьому зайве повітря також спокійно залишає легені. Тобто. Вежа виконується таким чином, щоб внутрішньочеревний тиск не піднімався.

За допомогою Тренажера Лазерного ми відстежуємо якість Башти, і тільки коли бачимо хороші результати, можемо поступово додавати внутрішньочеревний тиск, відстежуючи його за ТП, ні в якому разі не відпускаючи Башту.

Тільки при такому виконанні вправ з ТП, він перейде з небезпечних тренажерів в тренажери корисні. Муранівський навчив не один десяток учениць для викладання Вумбілдінга за його методикою, і сьогодні тренажер ТП

застосовується абсолютно у всіх школах Імбілдингу та Вумбілдингу (без попередньої підготовки підтримуючого апарату).

Тренажер ТП став дуже популярним ще й через простоту його виготовлення, у зв'язку з чим, з'явилося і продовжує з'являтися безліч клубів, тренінгів та курсів, що пропонують тренування інтимних м'язів з подібним тренажером у комплекті з псевдо нефритовими яйцями, небезпечними для здоров'я жінки. то кустарно переробляє тонометри і збирає вагінальну камеру з презервативів, повторюючи тренажер Муранівського, хтось копіює силіконову камеру нашої школи, хтось, цитую, "щоб уникнути порушення авторських прав" видаляє зі схеми масажну камеру або вставляє віброяйце всередину. суть від цього не змінюється: за рахунок еластичності камера роздмухується у вагині вище за стиснення тазових м'язів і реагує саме на внутрішньочеревний тиск.

У зв'язку з повсюдним застосуванням тренажера Пневматичного, намітилася небезпечна тенденція - жінки нічого не знають, або не хочуть чути про вправи Кегеля, тренажерів і методики тренування тазових м'язів, зате у всіх на слуху тренажер ТП і методика Вумбілдінг.

І коли жінка замість очікуваних результатів отримує проблеми зі здоров'ям, вона швидше розчарується в ідеї тренажерної методики розвитку інтимних м'язів, ніж почне з'ясовувати причину наслідків застосування тренажера ТП.

Нині вже нікого не здивуєш такими термінами, як вумбілдинг чи імбілдинг. Здається, настав час, коли вже не знати в певних колах про це просто непристойно. І це щиро радує, тому що будь-яка інформація про тренування інтимних м'язів відкриває очі незрячим (прим. автора незрілим), а зрячим (прим. автора зрілим) допомагає щось змінювати у своєму житті. І слава Богу, що йдуть паралельно й розвиваються ці два напрями, такі суперечливі у підході, методиці, тренажерах, поминанні, найчастіше нетерпимі та агресивні один до одного.

Не важливо, якщо по ТВ передача про вумбілдінг, а не про імбілдінг, прикро, коли не так уявляють, а ще гірше не вміють захистити позицію перед опонентами - страждає ж загальна справа: донесення до маси розуміння і значення розвитку інтимних м'язів в ім'я їхнє ж здоров'я та сексуального довголіття. Нехай говорять про вумбілдінг. Люди в нас таки грамотні і самі якось розберуться, «ху» з «хто». А ще наші люди дуже цікаві і якщо їх щось зачепить, то вже докопаються, повірте.

Особливо велике спасибі нашим чоловікам, які виявляють дивовижну цікавість, непідробний інтерес, здоровий підхід, здорову іронію і, головне, величезне бажання знати, розуміти, довіряти та впроваджувати методику розвитку інтимних м'язів для їхніх коханих жінок. Та й самі не проти зміцнити здоров'я.

Наші чоловіки завжди є найбільш терплячими та уважними слухачами на будь-яких виставках та конференціях, у яких беремо участь та представляємо Імбілдинг (Імфітнес)

Але настає час, коли кількість має переходити до якості. Кількісна інформація зіграла свою роль – ми знаємо про тренування інтимних м'язів. Зараз настав час якісної інформації, яка допоможе розібратися та зробити правильний вибір серед напрямків та методик розвитку інтимних м'язів.

Багато хто з вас часто чують про Вумбілдінг. Це термін та методику тренувань придумав та використав творець пневматичного тренажера Л. Муранівський. Імбілдинг з'явився і набув широкого поширення завдяки старанням Ю. Корнєва, учня В. Мураниського. Ю. Корнєв створив та розвинув свою методику тренувань інтимних м'язів для жінок, яка докорінно відрізнялася від методики вумбілдингу В. Муранівського. Та й яка різниця можна подумати більшості з нас, адже вчать за великим рахунком одному й тому ж! У кращому разі різницю починають розуміти та шукати інформацію в інтернеті, коли від занять немає користі. А в гіршому – йдуть до гінеколога з припущеннями органів малого тазу, стресовим нетриманням сечі.

У чому полягає причина? Адже справді В. Муранівський створив унікальний тренажер, аналогів якому у світі немає!

Причина номер 1 криється в термінах. Абревіатура ВУМ білдинг означає будову і тренування Вагінально керованих м'язів.

ІМбілдінг (Інтимні М'язи) розвиток мишей, що беруть участь у стисканні піхви – це м'язи тазового дна, низу живота та діафрагми.

У назвах криється відмінність методик.

В.Л.Муранівський, спантеличившись навчанням прекрасної статі техніці тугого вагінального стиску, багато думав, шукав інформацію, читав літературу з давніх енергетичних сексуальних практик, таких як Дао, Тантра. У стародавніх трактатах укладені потаємні знання, але в дуже алегорично-образному вигляді, все через призму енергетики і філософії, а також перекладача, що не виспався. Точних методик у них не знайти. Вони сказано у тому, що треба відчути і навчитися керувати своїми внутрішніми інтимними м'язами.

Володимир Муранівський, не маючи медичної освіти і не розбираючись в анатомії, природно вирішив, що можна навчитися відчувати та керувати м'язами піхви. Вся його методика і тренажери побудовані на тому, що стінка піхви складається з м'язових кілець, якими можна навчитися керувати, тобто стискати окремо на різних ділянках піхви, біля входу, посередині і вгорі біля шийки матки.

Для розвитку вагінальних кілець використовують з першого заняття Пневматичний тренажер. Це балончик із презервативів або силіконова камера, яка вставляється у піхву жінки. Камера з'єднана з манометром, стрілка якого вказує на силу стиснення піхви, тобто. силу вагінальних м'язів.

Методика вправ вумбілдингу полягають у тому, щоб спочатку відчути, а потім стиснути свої вагінальні м'язи. Ви можете це зробити прямо зараз, читаючи цю статтю. Будьте уважні до своїх відчуттів, зверніть увагу, що у вас автоматично напружується низ живота!

На заняттях використовують такі вправи:

Окремо навчитися працювати вагінальними м'язами, не торкаючись при цьому м'язів Ануса. Анус – це самостійний сфінктер. Мета занять навчитися працювати саме вагінальними м'язами в чистому вигляді!

Утримання вантажу на Яйці в різних відділах піхви: вгорі біля шийки матки, в середині, внизу біля входу.

Втягування яйця лежачи тими самими м'язами від входу до матки.

«Амкання» - це робота м'язових кілець входу, так само як фокусник ротом проковтує і показує кульку.

Але вся біда в тому, що після таких занять можуть виникнути деякі проблеми, наприклад, загострення геморою. Або жінка приходить займатися через опущення органів малого тазу (матки), сила її вагінальних м'язів зростає по тонометру, а опущення матки збільшується!

А тепер давайте розберемося і заглянемо до Анатомії!

Слизова вагіни схожа на гофровану трубку, тому і складається враження, що воно все складається з (м'язових) кілець.

Однак, стінка піхви дійсно складаються з кільцевих та поздовжніх м'язових волокон, але це, на жаль, Гладка Мускулатура. З гладкої мускулатури складаються всі наші внутрішні органи, такі як матка, кишечник, стінки бронхів або кровоносних судин. Ця мускулатура не управляється волею людини і має зовсім іншу, примітивну будову, адже всередині організму особлива сила та швидкість не потрібні.

Навчитися керувати їй можуть хіба, що вправні йогині після багаторічних та завзятих медитацій. Але простіше прикриватися красивими словами про сексуальну енергетику, ніж вивчити анатомію!

А ось м'язи, які беруть участь у стисканні вагінального каналу, збудженні, оргазмі, підтримці органів малого тазу, щоб не опускалися під силою Тяжкості та Земного тяжіння нижче за сам таз зовсім не піхвові. Це м'язи тазового дна, які охоплюють стінки піхви, і за скорочення його здавлюють. Так само на стиск та розширення вагіни впливають м'язи живота та дихальна діафрагма. Це М'язи Скелетні, Поперечносмугасті. Вони керуються нашою волею та мають більш досконалу будову.

Назва ІМБілдінг з анатомічної точки зору більш правильна, ніж ВУМбілдінг.

Керівник школи Юрій Корнєв за 12 років роботи, ґрунтуючись на досвіді навчання Вумбілдінгу, тих проблемах, з якими він стикався, вивчив анатомічну будову малого тазу, зокрема анатомо-фізіологічні особливості інтимних м'язів, проконсультувався з лікарями. Він суттєво змінив та доповнив методику тренувань. Учні завжди чимось перевершують своїх вчителів, йдуть далі, розвивають справу!

Ця методика полягає в усвідомленому тренуванні тазових та черевних м'язів, а також методиці управління внутрішньочеревним тиском.

Відповідно до неї спочатку зміцнюються М'язи Тазового Дна, а потім освоюється методика повного стиснення піхви шляхом створення внутрішньочеревного тиску з допомогою М'язів Живота і Діафрагми на ТП (Тренажер Пневматичний В.Л.Муранівського).

Для цього він сконструював нові тренажери саме для Тазових м'язів.

Застосування ТП без попереднього освоєння цієї бази може бути небезпечним, тому є безліч підтверджень від учениць, які звернулися до нашої школи після бездумного застосування ТП на початковому етапі.

А для того, щоб все це було не голослівно, відгуки жінок, які побували на заняттях Вумбілдінга та Імбілдінга (Імфітнеса) і яким є що порівнювати!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Сексологія