Курси

Дієтологія. Базовий та просунутий рівень


  • 2500 грн  -40%

№ 0. Вступне

№ 1 Медицина і дієтологія

  • Лікування чи профілактика?
  • Медицина: доказова, інтеграційна, холістична
  • Дієтологія, нутриціологія, нутрицевтика: історія становлення та основні напрямки
  • Харчові продукти, нутрієнти: базова термінологія
  • Будова шлунково-кишкового тракту
  • Функції органів шлунково-кишкового тракту в роботі організму
  • Анатомо-фізіологічні особливості процесу травлення
  • Голод і апетит

№ 2 Обмін речовин і режим харчування

  • Здорове харчова поведінка в психології
  • Голод фізіологічний або емоційний: як розрізняти
  • Види емоційного голоду
  • Обмін речовин
  • Процеси регуляції метаболізму
  • Біоритми
  • Режим харчування
  • Анаболізм і катоболізм
  • Калорії: особливості розрахунку
  • Енергетична цінність різних груп речовин
  • Енергетичний та хімічний баланс раціону

№ 3 Типи статури і їх особливості

  • Метаболізм і фізичні навантаження за типами статури
  • Композитний склад тіла
  • Заміри: каліпометрія, біоімпедансний метод, ОГ / ОС
  • Таблиця ваги - норма / ненорма

№ 4 Білки

  • Білок і амінокислоти
  • Класифікація та функції
  • Особливості метаболізму
  • Норми споживання білка
  • Відмінні риси рослинних і тваринних білків

№ 5 Вуглеводи

  • Класифікація: прості і складні вуглеводи
  • Функції вуглеводів
  • Особливості метаболізму
  • Клітковина
  • Інсулін
  • Глікемічний індекс (ГІ)
  • Вчимося правильно вибирати

№ 6 Жири

Жири та жирні кислоти

Класифікація та функції

Насичені жири, в т.ч .:

  • холестерин
  • трансжири

Ненасичені жири, в т.ч .:

  • Омега-3
  • Омега-6

Норми споживання жирів

Особливості метаболізму

Жироспалювання

Вчимося читати етикетки і вибудовувати баланс

№ 7 Вода

  • Водний баланс
  • Значення для правильного функціонування організму
  • Інтоксикація
  • Мінерали і їх функції
  • Вітаміни: водорозчинні та жиророзчинні
  • Харчові джерела
  • Біоактивні речовини

№ 8 Продукти харчування. Огляд популярних дієт

Тарілка збалансованого харчування

Вибір і підготовка продуктів

Топ-5 продуктів за якісним складом БЖУ.

Популярні дієти:

  • вегетаріанство, веганство
  • моно-дієти
  • інтервальне голодування (ІГ)
  • розвантажувальні дні
  • кето-дієта
  • палео-дієта
  • FODMAP-дієта
  • GAPS-дієта
  • DASH-дієта

Харчова алергія

Імунітет

Антипаразитарні аспекти харчування

№ 9 Нормалізація ваги

Ожиріння: класифікація

Індекс маси тіла (ІМТ)

Діагностика і терапія ожиріння

Фізіологічні аспекти:

  • механізм накопичення жиру
  • епігенетика
  • кортизол

Жироспалювання

Робота з харчовим щоденником

Введення в РПП

Підсумковий іспит

Вручення сертифікатів

Більше інформації на наших сторінках:

  • Сайт: centrebalance.top/kurs
  • Instagram: @balans_centr (https://instagram.com/balans_centr?igshid=1tb97coveyqu4)
  • @balans_kurs (https://instagram.com/balans_kurs?igshid=1905vb9i1mc8u)
  • Facebook: https://www.facebook.com/balanscentr/

Категорії курсів


Залишити коментар

Будь ласка, введіть Ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити
олена юріївна,18.01.2022, 10:59
а хто це пропонує та веде??

Залишити коментар

Усі курси в Києві, а також ЗВО (вузи) в Києві, коледжі в Києві, репетитори в Києві, тренінги в Києві, робота в Києві