Навчання у США у 2022-2023 році. Куди я ще можу вступити?

Навчання у США у 2022-2023 році. Куди я ще можу вступити?

Куди ще можна подати документи, які є вступні іспити для тих, хто хоче розпочати навчання в США в 2022/2023 році, чи можна почати навчання без знання мови і чи важливо ЗНО для університетів за кордоном?

Якщо вас цікавить навчання за кордоном, і ви розглядаєте навчання в США, ця стаття для вас!

Зазвичай вступ до університетів за кордоном, а саме до університетів США, починається мінімум за рік до початку навчання: на початку 11 класу або 4 курси університету України. Студенти, які восени 2022 року почнуть навчання в університетах США, звернулися до нас ще у жовтні-грудні 2021 року та деякі вже отримали заповітні листи про зарахування та отримання стипендії!

Сама підготовка починається ще раніше: ми рекомендуємо учням 10 класу вже починати посилено вивчати англійську, щоб вчасно та на потрібний бал скласти тест з англійської мови IELTS або TOEFL, а також тест SAT/ACT* – аналог українського ЗНО (за потреби).

З деякими студентами ми працюємо ще з 9 класу – деякі з них проходять навчання у школі США, інші регулярно беруть участь у різноманітних літніх програмах, де вивчають мову та навіть готуються до складання тесту SAT/ACT.

*Хоча тест SAT/ACT не є обов'язковим для всіх університетів (тільки якщо ви хочете вступати напряму), ми все ж таки рекомендуємо спробувати його скласти. По-перше, він необхідний для прямого вступу до університету і, по-друге, деякі університети пропонують знижки на навчання тим студентам, які знають на хорошому рівні англійську мову і склали тест SAT.

Для студентів, які закінчують програму бакалавра в Україні або за кордоном та планують вступати на магістратуру в США, обов'язковим є тест GRE/GMAT.

У популярних університетах США прийом документів починається 1 листопада - це так званий Early Admission, і вступили чи ні, ви дізнаєтесь до 15 грудня. Друга хвиля прийому документів закінчується в середині січня – на початку лютого.

Але що робити, якщо вже кінець лютого – березень, а ви хочете розпочати навчання в США вже цієї осені?

По-перше, є університети, які мають Rolling admission — безперервний прийом документів. У цьому випадку студентів набирають доти, доки є місця на програмі.

По-друге, американські університети розробили спеціальні програми для міжнародних студентів, які поєднують у собі програму першого курсу університету, з додатковими заняттями академічною англійською. Зверніть увагу, що це не додатковий рік навчання, а власне перший курс з додатковими заняттями. Ви вступаєте до університету, який вас цікавить: і в офіційному листі про зарахування, і у формі i-20 буде вказано саме його ім'я.

Плюс цієї програми полягає в тому, що для неї не потрібен тест SAT/ACT (або GRE/GMAT), а також рівень англійської мови може бути нижчим, ніж при прямому вступі до університету. Подавати документи до університету США у такому разі ви можете аж до травня (головне, щоб були місця). Також у цю програму входять інші предмети, які ми не проходимо в школі, але які потрібні для успішного навчання в університеті США.

Щоб дізнатися подробиці, звертайтесь до нас за консультацією.

Ми — агенція з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України та інших країн вступити до університетів та коледжів США, тому що є офіційним представником приймальних комісій американських навчальних закладів: допоможемо вибрати програму, вступити до університету, отримати знижку та оформимо документи для візи.

Для початку скористайтесь першою безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів та університетів США і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Наші контакти:

Під час навчання в США на цій програмі студентам допомагають адаптуватися, підказують які предмети потрібно вибирати і багато чого іншого — при прямому вступі до університету такої допомоги не передбачено! Хоча, безумовно, у всіх наших партнерах, перевірених університетах США, є міжнародні відділи, в які студенти звертаються з різних питань, але ніхто за ручку студента не водитиме, і вже з першого курсу ви повинні проявляти самостійність.

Під час вступу на магістратуру буде враховуватись ваш диплом, а також конкретні предмети та академічні години. Часто через різницю у програмі навчання у ВНЗ в Україні та США пройденої програми бакалавра недостатньо і підготовча програма є обов'язковою.

Підготовчі програми проводяться як у самому університеті, так і в окремих центрах на його території. Вони нічим не гірші (а для тих студентів, яким потрібний супровід під час навчання — навіть набагато кращі), просто перший курс ви проведете разом з іншими міжнародними студентами, а не з американцями.

Я маю зауважити, що більшість програм, які пропонують освітні агенції українським студентам є саме підготовчими, просто в нашій компанії ми завжди називаємо речі своїми іменами і тому наголошуємо на цьому.

Але якщо у вас достатній рівень англійської мови, тест SAT/ACT на руках, ви самостійні та не потребуєте супроводу під час навчання і хочете розпочати перший рік навчання в університеті США разом з американцями — ми зробимо все можливе, щоб ви змогли вступити напряму!

Важливо! Результати українського ЗНО не є обов'язковими для вступу до університету США.

При вступі вам потрібно надати поточні оцінки, а потім – атестат. Але якщо без складання тесту ЗНО вам не можуть видати атестат - здавайте ті предмети, в яких ви впевнені, адже для університету в США важливий ваш середній бал.

Крім цього, якщо ви погано знаєте англійську в університеті можна вступити через курси англійської мови: для отримання студентської візи в США вам потрібно показати, що ви не просто їдете на курси, а маєте на руках "умовне зарахування" від університету. Тому не всі мовні курси підійдуть для цього способу вступу до університету!

Щоб отримати список університетів, до яких ви можете вступити на 2022/2023 рік навчання — звертайтесь до нас! Допоможемо обрати програму, університет, а також отримати студентську візу!

Наші контакти:


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити
Екатерина,26.09.2023, 09:35
Скільки коштує ваші послуги

Залишити коментар

Інші статті в категорії Вища освіта Підготовка до вступу в університет