Переваги роботи у сфері DevOps/DevNet

Розповімо, чому фахівці з програмованих мереж та систем отримують великі зарплати, що це за професія, і як можна стати спеціалістом міжнародного рівня.

Усім відомо, що галузь інформаційних технологій є найбільш прибутковою та престижною у сучасному світі. Більше того, освіту в ІТ отримати набагато простіше, ніж у багатьох інших галузях. Адже якщо раніше обов'язковою була вища освіта, то тепер більшості роботодавців є достатньо індустріальних сертифікатів, які підтверджують кваліфікацію співробітника. Однак і в ІТ є свої найприбутковіші сфери. Так, одні з найвищих зарплат отримують фахівці, які закінчили DevOps / DevNet курси Cisco Рівне та отримали міжнародні сертифікати.

Що таке програмовані мережі та системи

Почати варто з того, що галузь ІТ активно розвивається, щороку у фахівців з'являються складні завдання, які потребують актуальних рішень. В результаті постійно виникають нові інструменти та спеціальності. Однією з таких нових професій є фахівець із програмованих мереж та систем. Він займається впровадженням віртуалізації та автоматизації у робочі процеси компанії. І для вивчення такої цікавої професії достатньо DevOps / DevNet завантажити курс Рівне.

Раніше самі компанії були відносно невеликими. Тому налаштуванням мереж, обслуговуванням комп'ютерів та вирішенням робочих процесів займалася обмежена кількість вузькоспрямованих спеціалістів: мережеві інженери, системні адміністратори, програмісти. Але з часом компанії зростали та розвивалися, працівників ставало дедалі більше. І справлятися навіть із тривіальними завданнями стало набагато складніше.

Чому важливі фахівці з програмованих мереж та систем

Уявіть, що в якійсь компанії працює триста людей. Кожному співробітнику потрібен комп'ютер з актуальним та безпечним програмним забезпеченням, а також вихід як у локальну, так і у віртуальну мережу. У таких умовах проблемою стає банальне оновлення корпоративного поштового клієнта. Якщо воно не налаштоване автоматично, то системний адміністратор повинен вручну підійти до кожного комп'ютера, відвернути колегу від роботи та самостійно оновити програмне забезпечення. Або робити це дистанційно, перехоплюючи управління системою у колеги. В результаті подібна робота займає багато часу та позбавляє працівників можливості приносити компанії гроші. Адже таких ПО в комп'ютері безліч. І якщо фахівець не проходив курси DevOps / DevNet інженер Рівне, йому доведеться нелегко.

А якщо керівництво компанії вирішить збільшити штат відразу на п'ятдесят осіб? Мережевому інженеру треба оперативно масштабувати мережу підключення десятків комп'ютерів. На кожному з них потрібно налаштовувати мережеве з'єднання, додаткове ПЗ і т. д. Фахівець з програмованих мереж та систем оперативно вирішує всі ці проблеми за допомогою:

  • автоматизації;
  • віртуалізації;
  • актуалізації протоколів безпеки.

Тому фахівці з програмованих мереж та систем потрібні зараз у кожній великій компанії. І Академія Cisco на платформі SEDICOMM University у Рівному буде рада допомогти вам отримати знання у цій сучасній та високооплачуваній галузі ІТ.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка