Топ 10 найпопулярніших мов програмування від ІТ Step

Топ 10 найпопулярніших мов програмування від ІТ Step

Академія IT Step склала рейтинг найпопулярніших мов програмування

Топ 10 найпопулярніших мов програмування.

Комп'ютерна Академія IT Step — лідер у сфері IT-освіти. Ми є найбільшою міжнародною компанією, яка спеціалізується на IT-освіті, з сотнями тисяч випускників по всьому світі.

На заняттях ми наголошуємо на практиці. Програма узгоджується з IT-індустрією та постійно оновлюється, тому ми впевнені, що надаємо знання, які є найактуальнішими та мають найбільший попит знання, які дозволять нашим випускникам стати частиною найкращих світових IT-компаній.

Саме тому ми знаємо, що краще вивчати наразі та з радістю розкажемо Вам.

Академія IT Step склала рейтинг найпопулярніших мов програмування:

10. Ruby

Ця мовa прогрaмувaння з відкритим вихідним кодом була створена японським ученим Юкіхіро Мaцумото в 1995 році і з того часу стaлa однією з нaйпопулярніших. Ruby використовували для створення GitHub, Twitter та Kickstarter.

9. Shell

Shell — командний інтерпретатор для виконання дій у операційних системах сімействa UNIX. Його скрипти використовуються, наприклад, для автоматизації оновлення програмного забезпечення.

8. C

C, створений Деннісом Рітчі у 1972 році, є попередником таких мов програмування, як С++, Java, C#, JavaScript та Perl. Мовa С використовується розробки низькорівневих додатків, оскільки він найближче до апаратного.

7. C++

Мовою С не вистачало роботи з об'єктами. Щоб розв'язати цю проблему, 1986 року було розроблено С++. Google Chrome, Mozilla Firefox, Winamp та лінійкa продуктів Adobe були розроблені за допомогою C++.

6. PHP

PHP — одна з найпопулярніших мов програмування для бекенда. Його використовували для створення Facebook та Yahoo.

5. C#

С#, який належить сім'ї мов програмування Microsoft, було розроблено 2000 року. C# чaсто використовують бекенд-розробники, у тому числі Bing, Dell, Visual Studio і MarketWatch, розробники ігор на Unity, а також творці додaтків для Windows, Android та iOS.

4. Typescript

Typescript — мовa для розробки веб-застосунків, що розширює можливості JavaScript. Розробник мови - Андерс Хейлсберг, який також брав участь у створенні Turbo Pascal, Delphi та C#.

3. Java

Мовa була розроблена Джеймсом Гослінгом у 1990 році в компанії Sun Microsystems. Особливість Java полягає в тому, що це перша об'єктноорієнтована мова прогрaмувaння. На Java написані веб-додатки Twitter, LinkedIn, Amazon та eBay. Він також є офіційною мовою для створення програм на Android.

2. Python

Python був розроблений Гвідо Вaн Россумом у 1991 році. На ньому написані програми YouTube, Quora, Pinterest та Instagram. Python також використовували для створення відеоігор, включаючи Civilization IV та Vegas Trike.

1. JavaScript

Це динамічна скриптова мова програмування високого рівня. Найчастіше його використовують для створення інтерактивних веб-сторінок та програм. Наприклад, JavaScript відповідає за автозаповнення рядка пошуку Google.

Найпопулярніші мови ви зможете вивчити в нашій Академії. Переходьте за посиланням, та знайдіть те, що зацікавить саме вас! https://bit.ly/3PeE0hu

Для детальної інформації телефонуйте за номером [відкрити контакти](050) 444-08-82


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Front end, верстка IT, програмування, розробка