Волонтерський звіт та проект «Шишарік»

Волонтерський звіт та проект «Шишарік»

Цей пост, це пост вдячності, і своєрідний звіт про інвестицію, яку співробітники, і клієнти «Проком» зробили в розвиток інфраструктури ЗСУ :)

Всій цій історії передувало рішення, яке ми прийняли в травні 2022 року – переховувати 10% від надходжень ЦСН на потреби ЗСУ (тобто, що таке «ЦСН» і «ЗСУ» я пояснювати не буду, сподіваюсь, що всі кому потрібно, як кажуть, в темі :). В той момент ще не було зрозуміло, які саме це будуть потреби, і куди будемо перераховувати гроші, але минув травень, потім червень-липень, і чи то завдяки публікаціям про цю нашу ініціативу у ФБ, чи то просто з причин загального відновлення бізнес-активності в країні, надходження в ЦСН почали зростати, і став утворюватись невеличкий фонд. Так наші клієнти долучились до цієї допомоги. І без цих грошей все, це було б неможливо. Ну, тобто якось би воно було, бо ніколи ще не було, щоб ніяк не було, але точно не так :)

Перші гроші використовувались на дрібний ремонт уживаних цивільних машин, які масово почали з’являтись в частині завдяки волонтерам, закупівлю сіток для маскування, і на інші такі дрібниці, яких безліч. Треба додати, що у нас в частині таких «груп підтримки» утворилось декілька, і на початках не було ніякої спеціалізації, у кого скільки є, той так і долучався. Так, якось виникла потреба купити рацію. Тобто рації були, але на війні все періодично виходить з ладу, і тут, мабуть, щось таке сталося. бо до мене звернувся наш старшина з проханням про допомогу. Це була вже серйозна справа, стільки грошей в нас не було, і вперше Люда (а вона була, і є скарбничим цього нашого «фонду»), звернулась за допомогою до вас. Ви зібрали достатньо, щоб купити рацію, і навіть трохи більше. За що вам всім величезна подяка, і низький уклін.

Взагалі цей пост це пост вдячності, і своєрідний звіт про інвестицію, яку всі ви зробили в розвиток інфраструктури ЗСУ :)

Поки узгоджували специфікацію, поки замовляли, пересилали/отримували, я познайомився з нашими зв’язківцями, і ми добре порозумілися, як інженери. Тим часом, наш підрозділ почав наступати (не сам звісно, а в составі всієї бригади), і позиції почали все більше розтягуватись на місцевості одне від одної, і від командування. Тож комунікація почала розвалюватись, рації стрімко втрачали функціональність. У зв’язківців виникла ідея купити антену. Як раз в нашому «фонді», накопичилася потрібна сума (те, що залишилось після купівлі рації, плюс ті ж 10% від клієнтів, які продовжували надходити), і ми купили ту антену. Я спробую коротко описати що це таке, бо це важливо для подальшої розповіді. Це такий набір алюмінієвих труб, які вкладені одне в одну, і утворюють телескопічну щоглу на верху якої закріплюється сама активна частина. Вся конструкція майже 10 м заввишки, і має стояти на землі, і триматися на 2-х рівнях розтяжок.

Наші командири сумно подивились на цей витвір інженерної думки, і вирішили, що в нас немає ніякої можливості це використовувати, бо вся суть тактики в тому щоби приїхати, відпрацювати, і швидко змінити позицію, і часу на такі складні маніпуляції немає. Тим більше, що конструкція не передбачала ніякої механізації цього процесу. Але.

Більш докладно історію про цей проект читайте в розповіді за посиланням: https://csoprocom.com.ua/info/articles/proekt-shisharik/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити
Ірина,30.01.2023, 22:27
Молодці! І навчаєте і допомагаєте армії! Пишаємося нашими людьми)

Залишити коментар

Інші статті в категорії Новини Онлайн курси