Як вивчати англійську за допомогою пісень? Практичні поради

Освоєння англійської мови може стати неабияким стресом: необхідно запам'ятати велику кількість нових слів, титанічно працювати над вимовою та граматикою. Однак є можливість зробити процес вивчення більш захоплюючим та ефективним.

Освоєння англійської мови може стати неабияким стресом: необхідно запам'ятати велику кількість нових слів, титанічно працювати над вимовою та граматикою. Однак є можливість зробити процес вивчення більш захоплюючим та ефективним. Експерти онлайн-школи англійської мови Englishdom діляться корисними порадами про те, як вчити мову за допомогою улюблених пісень.

Обираємо пісню

Тут все просто. Обирати необхідно пісні, які підходять за складністю тексту та вимови під ваш рівень англійської. Краще починати з композицій, які мають повторювані фрази та нескладні слова. Поступово можна “збільшувати навантаження” - переходити до складніших пісень.

Знайдіть текст 

Відшукати незнайомі слова, зосередитись на граматичних правилах, потренувати вимову – у всьому цьому вам допоможе текст пісні. Не завадить мати і якомога точну українську версію. Адже вам необхідно розуміти, про що йдеться в пісні. Існує безліч сайтів з паралельним перекладом пісень, на яких з великою ймовірністю знайдете обрану вами композицію.

Створіть свій словник

Під час прослуховування пісень звертайте увагу на нові слова та ідіоми. Записуйте їх у свій словник та намагайтеся використовувати їх у повсякденному мовленні. Це значно збагатить ваш словниковий запас.

Як навчитись розуміти акценти?

Ірландці U2, Адель з її характерним лондонським акцентом, ямаєць Боб Марлі та австралійка Sia - усі ці виконавці представляють території з власними варіаціями англійської мови. Знайомлячись з творчістю англомовних виконавців з різних частин світу, ви зможете порівняти різні акценти та навчитися краще сприймати їх на слух.

Копіюйте

У вас є текст, ви розумієте зміст. Настав час співів. Вмикаємо пісню та співаємо разом з улюбленим виконавцем. Це допоможе вам покращити вимову та запам’ятати нові фрази та слова.  Повторіть це кілька разів, аби набути впевненості.

Запишіть кавер

Наступний етап - “автономний» виступ, без «допомоги» виконавця. Чудово, якщо зможете проспівати пісню під гітару чи піаніно. Якщо ж із музичними інструментами та вокальними даними у вас не склалося, допоможе караоке. Але одна умова – співати треба, з пам’яті, не зазираючи в шпаргалку. В такий спосіб буде легше запам’ятати незнайомі до цього слова, розібратися в контексті вживання та включити їх до повсякденної мови. 

І не забудьте записати свій «виступ» на диктофон! Зайвим не буде: зможете пофантазувати, уявивши, що працюєте над першим синглом. Ну й, заодно, оціните свою вимову та порівняєте її з оригіналом. 

Не зупиняйтеся!

Вітаємо, перший етап пройдено - ви опанували свою першу пісню!. Саме час збільшувати «репертуар», переходячи до іншої композиції. Дійте за викладеною вище схемою, слухайте улюблену музику, вчіть англійську та отримуйте задоволення від процесу. 

p.s. Ну й найважливіше, результативність вашого від пісенного навчання збільшиться в кілька разів, якщо робити це під керівництвом досвідченого викладача.  І бажано, аби ваші музичні смаки при цьому збігатися. Такого наставника ви точно зустрінете в онлайн-школі Englishdom.

Отже, переходьте за посиланням, отримайте свій безкоштовний пробний урок + 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE) та опановуйте «пісенну» англійську! Запевняємо, вам точно сподобається. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси