Професія «Ландшафтний дизайнер». Як не припуститися 5 помилок на початку діяльності

Професія «Ландшафтний дизайнер». Як не припуститися 5 помилок на початку діяльності

Коли щойно опанував професію дизайнера та в голові багато знань, дуже важливо правильно їх застосувати на практиці.

Правильна підготовка фахівця з ландшафтного дизайну передбачає не тільки тонни теоретичних знань, а ще й напрацювати на практиці всі основні навички. Це допоможе убезпечити себе від найпоширеніших помилок. 

Тому вкрай важливо в процесі навчання проходити всі етапи роботи з розробки дизайн-проєкту як для реального замовника. Тоді на власному досвіді можна буде зрозуміти, де акцентувати свою увагу.

Невідповідні рослини в неправильному місці, мішанина горщиків, занадто великі дерева в невеликому просторі. Є й інші серйозні або незначні порушення, які не можна робити під час облаштування відкритого простору. 

Загальні найпопулярніші помилки

  • Занадто малий бюджет

Мати новий BMW за ціною 10-річного Opel доволі безглузде бажання. Але ландшафтні дизайнери з такими запитами зустрічаються постійно. Якщо кошти обмежені, варто звернути увагу на більш бюджетні аранжування, а не купувати один-два дорогих елементи, залишаючи сам дизайн бідним і не опрацьованим.

  • Помилковий вибір рослин

Слід розуміти, що цікаві рослини, які ми бачимо в розпліднику, можуть не відповідати вимогам ділянки, в основному через нестачу місця. Часто рослинам потрібен простір, щоб повністю розвиватися і демонструвати свою пишність. Великою проблемою є розташування посадок у занадто сухому сонячному місці, без належного поливу. Незнання ґрунту і вимог рослин до нього - часта помилка.

  • Неправильне планування

Потрібно точно вирішити, де буде басейн, гараж, а де патіо. Виміряйте і розрахуйте все точно. Якщо не хочете мати пишний квітучий сад із завеликим басейном і погано облаштованою під'їзною дорогою (або навпаки), слід враховувати особливості та розміри місця.

  • Занадто багато прикрас

Керамічні, сталеві, скловолоконні або теракотові горщики; кожен з них може бути привабливим, але не варто все змішувати в одну купу. Крім того, скульптури та інші аксесуари можуть внести непотрібний хаос. Якщо ви не знаєте, яку з деталей вибрати, приберіть усі. Встановіть ті елементи, які гармоніюють із технічним завданням і затвердженою ідеєю.

  • Побутові об'єкти в полі зору

Сміттєві баки, садовий інвентар - це все спотворює сад. За відсутності достатнього місця для зберігання слід використовувати композиції з щільними насадженнями та живоплотами, які маскуватимуть неестетичні речі.

----------------------

Таких помилок іноді припускаються навіть досвідчені дизайнери. Тому новачкам не варто дуже засмучуватись, якщо вони також зроблять щось не так.

Головне - намагатися робити все відповідно до правил дизайну, яких вчать на профільних курсах.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор