МІБ провів першу програму підвищення кваліфікації корпоративних секретарів

01-04 липня 2009 р успішно пройшла перша програма підвищення кваліфікації корпоративних секретарів господарських товариств, організована Центром корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу спільно з Фондом державного майна України.

Програма підтвердила, що існує багато питань в роботі корпоративних секретарів (далі - КС) українських підприємств. Під час навчання були розглянуті питання організації служби корпоративного секретаря, оформлення корпоративних документів акціонерного товариства, ролі КС у забезпеченні дієвих механізмів захисту прав акціонерів, його участі у врегулюванні корпоративних конфліктів.
Особливе зацікавлення викликала інформація щодо нових правил створення та діяльності акціонерних товариств у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про акціонерні товариства» (далі – Закон), а саме: на кого поширюється дія Закону, якими нормативними актами керуватись у період між набуттям чинності Законом та втратою чинності ст. ст. 1 - 49 Закону «Про господарські товариства», строки та порядок приведення статутів АТ у відповідність до вимог Закону, новий порядок скликання та проведення загальних зборів акціонерів, ухвалення та судове оскарження рішень.
Маючи неабиякий досвід на посаді корпоративного секретаря або виконуючи його функції у своїх компаніях, учасники семінару змогли отримати необхідну для їх роботи інформацію, обговорити найболючіші питання у сфері корпоративного управління, а також обмінятися досвідом зі своїми колегами.
Наступна програма запланована на 14-17 грудня 2009 р. Більш детальніше інформацію дивіться на сайті www.iib.com.ua/cg .

Для довідки: МІБ – єдиний навчальний заклад в Україні, який успішно впроваджує навчання корпоративних секретарів з 2002 року, а з 2006 року спільно з Фондом державного майна України . За цей час сертифіковано більше 400 фахівців - представників провідних акціонерних товариств України.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини