В четвер 24 травня було проведено занняття в рамках курсу "Спілкування і порозуміння"

В четвер 24 травня було проведено занняття в рамках курсу "Спілкування і порозуміння"

Вчора мав чудову нагоду провести аж два заходи для наших учасників курсу "Спілкування і порозуміння". Одне було присвячене важливості метаповідомлень, а друге Шумам, Демонстраціям і Бунтам. 10-кою ділюся з Вами.

1. Найдорожче людині обходиться неправда самій собі;

2. Найпростіший спосіб сховатися від гострої і колючої Реальності це "втекти в Шум".Шумом є все те, що відволікає нас від реальності і справжності.

3. Шумом зазвичай є а) будь-які надмірності; б) шкідливі звички; в) неусвідомлені залежності; г) дрібні приємності.
4. Не варто докоряти людині яка втікає у Шум, адже вона лише схожа на людину, яка приймає знеболювальне у часі коли болить зуб. Однак, якщо людина не хоче свідомо той "хворий зуб" лікувати, то це уже проблема для оточуючих.

5. Ми не можемо позбутись Шумів у нашому житті, а лише звести їх до більш якісних і завдяки усвідомленню не дозволяти відволікати нас від Реальності.
6. Демонстрація - це коли у дію йде більше зусиль, аніж мінімально необхідно. Демонстрація - задоволення властивої функції у невластивий спосіб. Серійна демонстрація з часом стає демонстративною поведінкою.

7. Демонстрація зазвичай виникає як результат застосування невластивої для конкретних умов стратегії. Так само як безглуздо на пляжі влітку ходити у пальто, так само безглуздо і "кусати" руку людини, яка щиро хоче допомогти.
8. У людини є ресурс або на демонстрацію, або на дію. Більшість людей не мають ресурсу на створення, чи задоволення від життя лише тому, що надто багато часу і ресурсу вкладають у демонстрації. Показування, роблення чогось "спеціально", дії у стилі "а щоб знав/ла/ли!" напоказ.

9. Демонстрація затягнута у часі, на яку не звернули увагу, рано чи пізно виллється у Бунт. Свідому демонстративну дію проти чогось.
10. В бунті немає нічого поганого. Навіть більше того, правильний бунт, це те що дає шанс на порозуміння і вдосконалення взаємин. Проблеми починаються тоді, коли людина бунтує "неправильно", бо не навчена "правильному бунту". Особливо якщо при цьому бунті є ще й проблеми із самооцінкою.

Це дуже коротенько теорія про те, що ми практично розглядали на одному занятті.

Щоденного творення усім нам!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини