На ВУМ online стартував курс «Практикум активіста цифрової епохи. Посібник з інструментів е-демократії”

На ВУМ online стартував курс «Практикум активіста цифрової епохи. Посібник з інструментів е-демократії”

20 липня на ВУМ online стартував курс «Практикум активіста цифрової епохи. Посібник з інструментів е-демократії». Цей курс про те, для чого існує електронна демократія та як користуватись її інструментами.

Цей курс про те, для чого існує електронна демократія та як користуватись її інструментами.

Курс складається з вступної лекції та 10 практичних занять. У кожного практикуму є свій автор, який разом з ведучим курсу допомагає слухачеві розібратись з тим:

  • Що таке електронна (або цифрова) демократія?
  • Яким чином та за допомогою яких інструментів можна впливати на органи влади та місцевого самоврядування?
  • Як отримувати державні послуги, долучатись до процесів керування державою, створити свій власний проект за рахунок інструментів е-дем?

Цей курс для активної молоді, громадських активістів, представників неурядових організацій та ініціативних груп, а також тих громадян, що хочуть долучитись до демократичних процесів в Україні, використовуючи сучасні технології.

Отримавши сертифікат курсу, слухачі автоматично здобувають Звання «Досвідчений користувач» та можуть долучитись до спільнот е-дем.

Курс створено у співпраці команди ГО Мій Голос та Коаліції з впровадження Е-дем в Україні.

Серед спікерів курсу, зокрема:

  • Дмитро Лубкін. Координатор проекту Он-лайн Платформи Громадських Ініціатив Мій Голос
  • Сергій Лобойко. Керівник Центру розвитку інновацій, НаУКМА, головний експерт групи «Електронна демократія» Реанімаційного Пакету Реформ, Учасник Експертної ради KyivSmartCity.
  • Сергій Карелін. Експерт ГО «Центр «Ейдос», експерт групи «Електронна демократія» Реанімаційного Пакету Реформ. Один з розробників проекту «Відкритий бюджет».

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного. Почати навчання можна за посиланням: https://vumonline.ua/course/e-democracy-workshop/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини