Як правильно поводитись з побутовими відходами – безкоштовний онлайн курс

Як правильно поводитись з побутовими відходами – безкоштовний онлайн курс

Вперше в історії незалежної України створений навчальний курс про сміття.

15 травня 2018 р. на платформі громадянської освіти ВУМ online стартував безкоштовний онлайн курс «Як правильно поводитись з побутовими відходами».   Вперше в історії незалежної України створений навчальний курс про сміття.

Про проблематику забруднення навколишнього середовища сміттям зараз говорять багато. Але, при цьому, Україна відстає від європейських практик і тільки починає впроваджувати заходи з сортування відходів. Багато людей не розуміють масштабність проблеми. Якщо не вжити термінових дій, наслідки можуть бути катастрофічними.

Саме внаслідок нашої життєдіяльності щодня утворюється близько 1,5 – 2 кг побутових відходів практично у кожній родині. Що з ними трапляється потім? Як це впливає на довкілля, та як змінити ситуацію на краще?

Команда ВУМ online зібрала експертів з питань поводження із побутовими відходами та представників ключових екологічних ініціатив України, які разом зробили перший в історії незалежності України безкоштовний онлайн курс. Головна мета курсу – максимально систематизувати інформацію щодо відходів та доступною мовою розповісти, як українці можуть стати більш екологічними в наших реаліях.

 Курс відповідає на такі питання:

  • Як правильно поводитись з відходами вдома та на роботі?
  • Як навчитись правильно обирати продукцію, щоб впливати на зменшення обсягів утворення відходів?
  • Як правильно вести роздільне збирання відходів, з чого потрібно починати?
  • Чому в Україні більшість відходів потрапляє на полігони та сміттєзвалища, та що можна зробити, щоб поступово виправити ситуацію?

Експерти та викладачі курсу:

Тетяна Омельяненко – кандидат економічних наук, Голова представництва групи молодих фахівців міжнародної Асоціації твердих відходів (ISWA) в Україні. Фахівець з питань поводження з відходами.

Євгенія Аратовська – лідерка ЕКО проекту «Україна без сміття», соціальний підприємець і викладач з тематики «Сталий спосіб життя».

Анастасія Костенко – еколог-дизайнер, магістр екології та біотехнологій, арт-діяч, одна із засновників арт-майстерні UpcyclingUA та Peredelki, громадський діяч, вчитель.

Маріанна Бойко – еко-блогерка, мотиваторка, авторка проектів «104 дні без поліетилену» та «Zero Waste Ukraine». Завдяки своїм експериментам відмовилася від користування пакетами та зменшила кількість сміття до 35 грамів на день.

Софія-Христина Борисюк і Нікіта Шульга – співзасновники проекту компостування відходів шкільних їдалень «Компола».

Запрошені гостьові спікери:

  • Любов ​​Колосовська​, CEO «Батарейки, здавайтеся!»
  • Людмила Осипчук – Президент ГО Let’s do it, Ukraine
  • Вікторія Норенко – керівниця проекту «Зелений птах»
  • Сергій Волков – Голова громадської організації «Друге життя»
  • Катерина Абашина – інженер-еколог, консультант у сфері поводження з побутовими відходами.

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного!

Посилання на курс


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини