Як пройшов перший місяць навчання в It’s school

Як пройшов перший місяць навчання в It’s school

Навчання в інноваційній школі Львова стартувало! Як пройшов перший місяць - розповідаємо!

З початком нового навчального року у Львові з’явилася нова інноваційна приватна школа ITS SCHOOL. Перший місяць навчання промайнув доволі швидко. Це був час усього нового: знайомств зі вчителями та однокласниками, пізнавальних занять та цікавих позашкільних активностей. Діти звикали один до одного та до нового формату викладання. Та загалом враження в усіх позитивні.

Згадаємо, що День знань в інноваційній школі минув дещо нестандартно – без шкільних лінійок під палючим сонцем, довгих промов. Було багато сміху, знайомства з менторами, фотозона і навіть виконання Гімну України у рок-версії!

Перший тиждень у школі став мотиваційним. Учні не мали занять з предметів. Натомість їх залучали до цікавих квестів, психологічних тренінгів та розважально-інтелектуальних ігор. Такі активності скеровані, перш за все, щоб школярі краще познайомилися між собою, розвивали емпатію, вчилися взаємодопомозі та працювати у команді, а також без стресу розпочали навчальний рік і звикли до шкільного режиму після канікул.

Директор IT’S SCHOOL Михайло Заремба зазначає: «Вересень став стартом для всіх. Нам вдалося познайомитись, здружитись і визначити напрямки свого руху. Нові уроки, партнерство, взаємні усмішки – все це запорука комфортного навчання! Перші досягнення та перші «домашки» в школі. Дітям дуже подобається сам факт відсутності завдань, які треба було б виконувати вдома».

Відтак, однією з переваг навчання є те, що вдома діти відпочивають, а всі самостійні завдання виконують у школі, за потреби звертаючись до вчителів і тьюторів. А самі заняття дуже цікаві! В IT’S SCHOOL практикують інтегроване навчання, поєднуючи різні предмети та користуючись інноваційними технологіями. Наприклад, на географії чи хімії школярі можуть використовувати окуляри віртуальної реальності, щоб краще зрозуміти деякі предмети та явища. А біологію чи фізику цілком можна поєднати з англійською мовою.

Ментор 7 класу, вчитель географії Андрій Заремба ділиться враженнями: «Враження супер, діти молодці! Перший місяць можу вважати успішним, оскільки за цей час вчителі і діти стали дружньою командою.  Уроки у нас часто креативні: ми інтегруємо заняття з предметів із новітніми технологіями. Показуємо учням, де знаходити потрібну інформацію без підручника та «Вікіпедії». Окрім звичних уроків, у нас були також розвиваючі екскурсії Львовом, зустріч із сценаристом фільму, прогулянки парком, під час яких діти вчилися фотографувати. Тому старт добрий, але далі буде ще цікавіше. Ми будемо використовувати ще більше новітніх методик викладання».

Та найголовніше, що викладачів  мотивують самі учні, додає ментор 8 класу, вчителька фізики Анна Мудра.

«Школа – це місце, де має бути комфортно не лише учневі, а й вчителю! Важливо, що в нашій школі кожен викладач може реалізувати себе і проводити інтегровані, сучасні уроки із застосуванням ІТ-технологій. Але жоден урок не став би таким класним, якби не діти, які нас мотивують своїм прагненням до знань!», – говорить Анна Мудра.

Самі школярі також задоволені навчанням. Дехто наголошує: навіть якщо раніше не любили ходити до школи, з приходом в IT’S SCHOOL усе змінилося. Адже тут немає місця для булінгу, вчителі поважають дітей та цінують їхні думки.

«Я вперше відчула, що мені легше і спокійніше йти до школи, немає страху і відрази. Мені тут комфортно, гарний клас, цікаві уроки. Немає напруги та морального тиску. Нам дуже ясно і добре пояснюють теми на заняттях. Тепер ти сидиш на парі, бо дійсно цікаво, а не тому, що потрібно її відсидіти. Добре запам’ятовується матеріал. Є предмети, які мені раніше не подобалися, наприклад, біологія, географія, історія. А в IT’S SCHOOL мені дійсно цікаво слухати вчителів», – поділилася враженнями школярка Дарія Барабаш.

Інша учениця, Вікторія Гула, додає, що їй дуже подобаються викладачі.

«Раніше в особі вчителя я не завжди бачила помічника чи наставника. Познайомившись з викладачами IT’S SCHOOL, я зрозуміла, що в мене все вийде! І, звичайно, безмежно рада знайомству зі своїми однокласниками!», – говорить дівчинка.

Після занять багато дітей залишаються на різноманітні шкільні гуртки. Це надає учням можливість багатосторонньо розвиватися, покращувати свої навички англійської мови та просто цікаво і з користю проводити час.

Також  у програмі передбачені цікаві екскурсії. Зокрема, школярі вже побували на одному з підприємств Львівщини, яке виготовляє солодощі. Тож дізналися більше про нові цікаві професії та набралися вражень.

Крім того, навчання в інноваційній школі передбачає поглиблене вивчення ІТ та іноземних мов, зокрема англійської та іспанської, розвиток soft skills. Адже, щоб досягти успіху у житті незалежно від професії, дуже важливо розвивати такі вміння, як робота у команді, ораторські навички, упевненість в собі, емпатію тощо.

Нагадаємо, що ITS SCHOOL – інноваційна приватна школа повного дня, яка працює за ліцензією Міністерства освіти і науки України. Школа, яка не просто дає знання, а мотивує самих  учнів до навчання! Поміж іншим, в IT’S SCHOOL практикується гейміфікація навчального процесу: за активність на уроках, виконані завдання тощо школярам нараховують віртуальні гроші, за які вони купують цікаві товари у внутрішньому онлайн-магазині.  Наразі у школі вчаться учні 5-11 класів. Випускники отримують атестат державного зразка, що надає їм право вступити до будь-якого вишу.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Ранній розвиток, розвиток дітей