Міжнародні ресурси звітування про шахрайство COVID-19

Міжнародні ресурси звітування про шахрайство COVID-19

Допоможіть повідомити про потенційні шахрайства або шахрайство, пов’язані з пандемією COVID-19 у вашій країні.

Оскільки новий коронавірус продовжує поширюватися по всьому світу, спалах шахрайства, пов’язаного з COVID-19, не відстає.

«Шахраї будуть використовувати будь-яку можливість, що вони можуть брати гроші від невинних людей» - сказав суперінтендант Санджай Андерсен, глава Національного бюро розвідки шахрайства в Великобританії, в доповіді в березні 2020 року . "Це означає використання трагедій та глобальних надзвичайних ситуацій".

Повідомлення про шахрайство, пов'язане з коронавірусом, зросли на 400% лише за березень лише у Великобританії, повідомляє Action Fraud, національний центр звітності Великобританії щодо шахрайства та кіберзлочинності. Види шахрайства варіюються від фальшивих продажів захисних предметів, таких як рукавички та маски, до фішинг-листів, що імітують Центри США з контролю та профілактики захворювань (CDC) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), які мають на меті обдурити людей передачею особистої інформації .

"Ці шахрайства намагаються заманити вас пропозиціями, які виглядають занадто добре, щоб бути правдою, наприклад, інвестиції з високою віддачею та" можливості охорони здоров'я ", або заклики до вас підтримати тих, хто хворий чи підставний благодійний фонд", - сказав Грем Біггар, директор Генеральний директор Національного центру економічної злочинності Великобританії, у тій же доповіді . "Порада проста: дуже добре подумайте, перш ніж здати гроші, і не видавайте свої особисті дані, якщо ви не впевнені, з ким маєте справу".

Протягом цього часу бухгалтери та інші фінансові фахівці повинні бути особливо пильними щодо шахрайства. Якщо ви виявите шахрайство або шахрайську діяльність, вам слід повідомити про це у відповідні установи.

Якщо ви перебуваєте в США, перевірте журнал Бухгалтерія "s керівництва по звітності шахрайства коронавируса пов'язаного знайти відповідну контактну інформацію. Особи, які перебувають за межами США, можуть перевірити Ресурсний центр AICPA з питань судово-медичної експертизи та оцінки (COVID-19) та використовувати наступні організовані регіонами ресурси для вжиття заходів проти потенційної шахрайства або шахрайства, пов’язаного з коронавірусом.

Об'єднане Королівство

Action Fraud , національний центр звітності про шахрайство та кіберзлочини, приймає повідомлення про шахрайство, пов’язані з коронавірусом, для тих, хто знаходиться у Великобританії, за винятком Шотландії (про шахрайство в Шотландії слід повідомляти поліцію Шотландії через телефонну службу 101).

Якщо ваш бізнес, благодійна організація чи організація в даний час перебуває під кібератакою, і дані потенційно ризикують, зателефонуйте Action Fraud за номером 0300-123-2040 і натисніть 9. Через ситуацію COVID-19 центр попереджає, що час очікування буде довшим , оскільки в даний час він надає знижену послугу, згідно з веб-сайтом. Ви також можете повідомити про шахрайство або кіберзлочини, використовуючи інструмент звітування Action Fraud . А якщо ви малий бізнес, Національний центр кібербезпеки склав посібник з реагування та відновлення кіберзлочинів .

Поліція Шотландії склала список корисних ресурсів для уникнення та боротьби з шахрайством, пов'язаним з коронавірусом.

UK Finance , група банківської та фінансової галузі, просить, якщо ви отримали спам-текст із використанням коронавірусу як обкладинки у Великобританії, ви можете повідомити про це, переславши текстове повідомлення на номер 7726.

Європейський Союз

Громадським людям рекомендується звертатися до місцевої чи національної поліції з інформацією про шахрайство або кіберзлочини, які плануються або вже були скоєні. Європол, Агентство Європейського Союзу з питань правоохоронної співпраці, склало перелік веб-сайтів, що звітують про країни в межах ЄС.

На своєму веб-сайті Європол також пропонує широку інформацію для широкого загалу про те, як запобігти та боротися з шахрайством, пов’язаним з коронавірусом.

Гонконг

Координаційний центр боротьби з обманом (ADCC) радить кожному, хто виявляє шахрайство, пов’язане з коронавірусом, зателефонувати за номером довіри на службу боротьби з шахрайством за номером 18222. Для повідомлення про шахрайство та надзвичайних ситуацій, пов’язаного з надзвичайними ситуаціями, поліція Гонконгу вказує громадськості використовувати свій електронний звіт Центр.

Сінгапур

Повідомляти про шахрайство, пов’язане з коронавірусом, можна в Сінгапурі, зателефонувавши на телефонну службу довіри Scam Alert за номером 1800-722-6688. Фізичні особи та компанії також можуть подати звіт до поліцейських сил Сінгапуру, зателефонувавши на гарячу лінію (1800-255-0000) у разі надзвичайної ситуації або заповнивши звіт в Інтернеті про невідкладні випадки.

Індія

Міністерство внутрішніх справ підтримує Національний портал звітування про кіберзлочинність та телефон довіри (155260), де особи можуть повідомляти про злочини в мобільному режимі, злочини в Інтернеті та соціальних мережах, фінансові шахрайства в Інтернеті, програми-викупники, хакерські злочини, кримінальні злочини та експлуатацію в Інтернеті. Всім, хто виявляє шахрайство або шахрайство, пов’язане з коронавірусом, пропонується зв’язатися з місцевою поліцією та отримати інформацію.

Австралія

Австралійська комісія з питань конкуренції та споживачів пропонує Scamwatch , веб-сайт із загальним звітом про шахрайство, який просить користувача визначити шахрайство, пов'язане з коронавірусом, щоб відстежити його.

Південна Африка

Повідомляти про шахрайство, пов’язане з коронавірусом, можна в Поліцейській службі ПАР. COVID-19 ресурс Портал Південної Африки направляє всіх , хто попадається «підроблені новини» про COVID-19 , щоб повідомити про це електронною поштою [відкрити контакти][email protected] або по телефону виділений номер WhatsApp: [відкрити контакти]067-966-4015.

Для більшого кількості новин і звітів про коронавіруси і як бухгалтери управління можуть впоратися з проблемами , пов'язані зі спалахом, відвідайте FM «и сторінку коронавируса ресурсів .


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Менеджмент, керування, KPI Охорона праці, санітарні норми Право, юриспруденція