Опублікована документація для страв, що готуватимуть дітям у школах

Опублікована документація для страв, що готуватимуть дітям у школах

Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою.

Вчора на сайті Міністерство охорони здоров'я України опублікована документація (технологічні карти) для страв, що готуватимуть дітям у школах. Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food.

Шаблон технологічних карт розробляли спеціалісти Національного інституту харчових технологій. Усі технологічні карти пройшли експертизу в Державній установі «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», а Держпродспоживслужба видала на них висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Документи — у вільному доступі і будь-яка школа може використовувати їх. Найбільший плюс — те, що їх не потрібно повторно погоджувати.

Завантажити техкарти можна за посиланням: https://bit.ly/3nuLMbb

Страви та вироби з цієї технологічної документації можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового. В ній наведено всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як таку їжу готувати.

#proficlub #profi_club #proficlubua #profi_club_ua #шкільнехарчування


Залишити коментар

Будь ласка, введіть Ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Закупівлі, тендери Менеджмент, керування, KPI