Чому саме в Китаї так потрібні талановиті бухгалтери та що відбувається з економікою країни

Погляд із Північної Азії: п'ять бізнес-висновків від китайських фінансових лідерів.

Ендрю Хардінг, FCMA, CGMA, головний виконавчий директор з управлінського обліку, Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів.

Як організації реагують на тиск продуктивності та поточну конкуренцію за таланти?

За прогнозами Міжнародного валютного фонду, економіка Китаю зросте на 8% у 2021 році, і вона продовжує міцно боротися з пандемією. У результаті урядової політики нульової толерантності до COVID-19 рівень захворюваності в Китаї є незначним, враховуючи його населення.

Як друга за величиною економіка в світі, те, що відбувається в Китаї, має значні наслідки для решти світу. Ось чому я із задоволенням слухаю точки зору наших членів регіональної консультативної групи Північної Азії Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів®. Вони діляться цінними знаннями, які, як я знаю, становлять величезний інтерес для наших членів та інших фінансових спеціалістів, незалежно від того, де вони знаходяться.

Ось п’ять моїх найважливіших висновків з нашої нещодавньої зустрічі:

  1. Талант у сфері фінансів дуже затребуваний у Китаї. Як і інші частини світу, Китай переживає жорстку конкуренцію за фінансові таланти. Технологічний, медіа та телекомунікаційний сектор країни, що розвивається, активно набирає кадрів і залучає кваліфікований персонал не з транснаціональних компаній, а також із фірм, що надають професійні послуги. Крім того, приватні компанії, які хочуть реєструватися на фондовій біржі Гонконгу, хотіли б найняти фінансових фахівців із знаннями ринків капіталу. Тому питання про те, як утримати таланти в їхній організації, є головним завданням для фінансових директорів.
  2. Культура — ​​це фокус. Деякі організації приділяють пильну увагу культурі та залученню, як способу утримати своїх людей. Наприклад, вони можуть запускати ініціативи, що стосуються рівності, різноманітності та інклюзії. Або вони можуть проводити культурні опитування, щоб отримати уявлення про те, як працівники сприймають організацію та як їх роботу можна зробити більш значущим. Використовуючи результати цих культурних опитувань, керівництво може розробити рішення для подальшого покращення взаємодії співробітників.
  3. Молоді працівники тягнуться на державні підприємства. На тлі продовження геополітичної напруженості між Китаєм та іншими частинами світу деякі транснаціональні компанії не бажають збільшувати кількість своїх співробітників або робити подальші інвестиції в материковий Китай. В результаті випускники та молоді спеціалісти, які раніше шукали роботу в транснаціональних компаніях, замість цього все частіше шукають першу чи другу роботу на державних підприємствах. Тому компанії з іноземною власністю повинні розглянути, як вони можуть залучити та утримати молоде покоління, що може включати стратегії компенсації, такі як грошові бонуси та опціони на акції.
  4. Роль фінансового спеціаліста постійно розвивається. У Китаї роль фінансових фахівців продовжує розвиватися, оскільки вони все більше залучаються до аналізу даних, бізнес-аналітики та стратегічного мислення. Це всі сфери, де сильні сторони управлінського обліку виступають у грі. Щоб досягти успіху в сучасному бізнес-середовищі, молоді спеціалісти з фінансів повинні навчитися навичок управлінського обліку, таких як контроль і планування, а також ознайомитися з технологічними темами, такими як штучний інтелект, кібербезпека та роботизована автоматизація процесів.
  5. Підвищення продуктивності фахівців з фінансів у Китаї допомагає підвищити продуктивність, впроваджуючи автоматизовані системи, використовуючи дані для забезпечення життєво важливої ​​підтримки прийняття рішень, співпрацюючи з операціями та оптимізуючи обробку за рахунок більш широкого використання спільних центрів обслуговування. Це особливо важливо, оскільки багато китайських компаній зазнають скорочення прибутків через підвищення цін на товари, які не можна легко передати клієнтам. Навчання та розвиток є ключем до забезпечення того, що фінансова функція може прискорити свою здатність керувати бізнесом і використовувати його бізнес-модель.
  6. Надзвичайні часи. Це й досі надзвичайні часи для людей та організацій у всьому світі. Хоча ці часи приносять з собою багато труднощів і викликів, вони також дають можливість фінансовим фахівцям вплинути на свої організації, підтримуючи їх у впровадженні інновацій, залученні та утриманні шуканих талантів — і підвищуючи їх продуктивність. Роблячи це, вони можуть допомогти досягти більшого економічного зростання та процвітання — на потенційну користь для всіх нас.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа