Освіта в Словаччині стала ще доступнішою

Освіта в Словаччині стала ще доступнішою

Словаччина — одна з основних країн-побратимів відносно допомоги, яку надає нашій країні у цей непростий час. Відносно статистичних досліджень журналу «Forbes» Словаччина посідає п’яте місце.

Словаччина країна-побратим

Словаччина одна з основних країн-побратимів відносно допомоги, яку надає нашій країні у цей непростий час. Відносно статистичних досліджень журналу «Forbes» Словаччина посідає п’яте місце після Великої Британії серед двадцяти країн від яких Україна отримує найбільшу допомогу та підтримку.

За період війни до Словаччини виїхало близько 380 тисяч українців відносно даних Financial club. Нашим громадянам Словаччина надала повну безпекову та соціальну підтримку. Окрім цього, Словаччина вислала 38 російських дипломатів, та підняла ВВП України аж на 0,12%. Прем’єр-міністр Словаччини особисто відвідав Україну навесні 2022 року.

Багато людей переїхало в Словаччину з дітьми, або відвезли своїх старших дітей, чи частину родини, повернувшись до тих, хто виїхати не в змозі.

Ось як розповідає про Словаччину Світлана, мати абітурієнтки: «Ми самі з Дніпропетровської області, коли почалася війна, доньку відправили в Словаччину, аби вона почувала себе в більшій безпеці. Важко повірити, але здається, це її найкраще літо – родина, яка тимчасово прийняла доньку, вже вважає її своєю другою дитиною, донька почуває себе не лише в безпеці, але вже й об’їздила пів Європи з цими чудовими людьми… Тепер я знаю точно, що ми не помилилися у своєму виборі. В Словаччині просто прекрасні люди з великим серцем, я лікар, але навіть я не впевнена, що змогла б бути настільки милосердною». Донька Світлани залишиться навчатися в університеті Словаччини.

Катерина, мати іншої абітурієнтки Валерії з Куп’янська (Харківська область) ділиться своїми висновками: «Ми об’їздили половину Європи, були в Польщі та зупинялися в інших країнах, всюди є різні люди, всюди нас зустрічали тепло, але найбільш доброзичливими є люди в Словаччині». Валерія обрала навчання в Словаччині, вже пів року вивчає словацьку мову на курсах Postupai.

Підтримка Postupai вступ та освіта в Словаччині

Словаччина це країна, яка дає дуже хороші умови навчання студентам: тут сучасні методи викладання та практикування, коли учні вчать поглиблено лише потрібний матеріал, тут обладнані гуртожитки, знижки при харчуванні, подорожах та багато іншого.

Платформа супроводу абітурієнтів в Словаччині «Postupai» допомагає абітурієнтам з України вступати на безкоштовне навчання в Словаччину.

«Ми працюємо вже 7 років, і пройшли всі можливі випробування: пандемію коронавірусу, що закрила кордони і висунула нам свої непередбачувані умови, а тепер ще й війну» розповідає співзасновниця Postupai Олена:

«Найважче було тоді, коли ти бачиш фото, які присилають батьки учнів, де на місці школи в Житомирі - руїни, або скріни повітряних тривог з Сум, коли доводиться переривати онлайн-іспит і спускатися у підвал, бо місто під ударами. Як батьки з Харкова просять потурбуватися про своїх дітей, яких встигли вивезти за кордон, ми також знаємо. Ми всі глибоко в душі тепер не скоро заспокоїмося, але ми приймаємо нові реалії і робимо те, чого вимагає час.

Ми намагаємося узгодити з університетами питання документів, яких немає, бо деякі з них просто неможливо дістати учневі, в якого школа під окупацією чи вогнем в Донецьку, Луганську, Сєверодонецьку та інших містах, і нам це вдається учні вступають».

Тепер освіта в Словаччині стала ще доступнішою

«Цього року ми не змогли одного прийняти всіх бажаючих. Був особливо великий потік абітурієнтів, але на жаль, «Postupai» має обмежену кількість місць, адже ми відповідаємо за якість наших послуг, які обирає та оплачує замовник, а це потребує багато нашого часу та ресурсів. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб всі наші абітурієнти вступили та були спокійними з супроводом. І всі вступили. Всі до єдиного» - розповідає засновник Postupai Павло.

Цього року всі бажаючі зможуть вступити на навчання в Словаччину. Головне вчасно звернутися.

З 5 вересня 2022 року «Postupai» відкриває набір на поглиблений online-курс словацької мови, який цього року буде ще більш вдосконалено:

  • Навчання серед однолітків у командах до 5 осіб
  • уроки відбуватимуться online в Classroom з мікрофоном, web-камерою та трансляцією екрану для повного відчуття присутності будучи на відстані – що особливо важливо зараз
  • учні матимуть доступ до спільної групи, де зможуть вести комунікацію з викладачем і поза навчальним часом
  • вдосконалена система контролю виконання домашнього завдання
  • у випадку відсутності учня, викладач допоможе надолужити заняття
  • відновлення уроку після повітряної тривоги
  • плануються також щомісячні ігрові змагання між командами та багато іншого.

Поглиблений курс словацької мови це перший важливий крок при вступі до університетів Словаччини! А головне при реєстрації на курс для Вас бронюється місце в наборі абітурієнтів на академічний рік 2023/2024, яке гарантує надання повного пакету послуг при вступі: оформлення пакету документів до навчального закладу, визнання попередньої освіти в Словаччині, оформлення посвідки на перебування в Словаччині, супровід на території Словаччини після вступу та багато іншого що допоможе вам залишатися спокійними у цей непростий час.   

Переїзд для всієї сім’ї

В Postupai завжди особлива увага приділяється комплексності наданих послуг. Якщо це підготовка до вступу то супровід є комплексним і включає підготовку зі словацької мови, вивчення наукової термінології за фахом. Учневі надається підготовча література відповідно до іспиту (якщо він є), а також можливість поглиблено вивчати інші предмети з викладачами наприклад, математику чи англійську мову.

Тепер, звернувшись до менеджерів Postupai, можна ще й отримати також комплексну консультацію щодо відкриття посвідки на перебування в Словаччині (ВНЖ) для всіх членів сім’ї! Адже сім’ї так важливо триматися разом у цей непростий час та підтримувати один одного.

Бережіть себе та робіть свідомий вибір!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Програми для студентів Програми для школярів