Як дизайнеру інтер'єру заробляти більше

Як дизайнеру інтер'єру заробляти більше

Працювати у студії або самостійно? Якщо мета заробляти більше, то потрібно змінювати свій підхід.

Основний заробіток для дизайнерів інтер'єрів - це створення дизайн-проєктів.

Але це лише мала частина всіх обов'язків і можливих джерел доходу. Найголовніше не просто створити гарну візуалізацію, а допомогти замовнику все це купити, організувати ремонт і фіналізувати результат так, щоб це було вирішенням поставлених завдань. 

Підбір матеріалів, виїзд із замовником у торгові та будівельні центри - це все теж окремо оплачується. 

Іноді у великих мережах дизайнерам, як постійним клієнтам, надають бонуси, але ці бонуси можна розділити з Вашим клієнтом, щоб купити саме те, що закладено в проєкті.

Ну й окремою статтею, звісно, йде хендмейд самого дизайнера. Чи то предмети інтер'єру, чи то, наприклад, картини.

Замовники із задоволенням купують такі речі, які вписуються в новий інтер'єр.

Один із варіантів більше заробляти - банально підняти ціни. Але для цього має бути підготовлений хороший ґрунт. Ваш досвід, портфоліо, репутація, унікальність - усе це може сприяти обґрунтуванню саме такої ціни, яка вища за середню на ринку.

Робота дизайнера часто не буває постійною, якщо ви самостійний фрилансер. Тому щоб не жити від проєкту до проєкту, досвідчені дизайнери можуть паралельно вести викладацьку діяльність у школах дизайну. Наприклад, в Європейській Школі Дизайну всі спікери - практикуючі дизанери.

Це вже буде хорошим постійним доходом і монетизуватиме ваші знання. 

Також ви можете націлитися на створення своєї студії. Зазвичай цей шлях починається з фрилансу, коли кількість замовлень перевищує ваші можливості виконати їх. У цьому випадку можна віддавати частину роботи іншим дизайнерам і відпрацьовувати навички управління людьми.

Набравшись досвіду і сміливості, ви можете дозріти для створення свого проєкту.

У будь-якому разі своя справа приноситиме більше доходу, ніж відпрацювання зарплати. Але це теж певні ризики, на які недосвідченому дизайнеру не варто йти. 

Великі гроші вимагають створення свого механізму, а не роботи в чужому. Іншими словами, вам потрібно перестати бути гвинтиком чужої системи й стати архітектором своєї.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор