Атестація робочих місць, навчання з атестації робочих місць, охорона праці

Міжгалузевий центр охорони праці та промислової безпеки проводить атестацію робочих місць в Україні: Київ, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Кривий ріг, Житомир Вінниця та ін.

Необхідність щодо проведення атестації  передбачена законодавчою базою України, а саме:

  • Закон України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 р. No 2694-XII ;
  • постанова Кабінету Міністрів України «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» від 1 серпня 1992 р. No 442 ;
  • Методичні рекомендації для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджені постановою Міністерства праці України від 1 вересня 1992 р. No 41 і Головним державним санітарним лікарем України.

Метою  атестації є регулювання відносин між власником і працівниками у галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах.

Атестація робочих місць це оцінювання виробничого процесу та середовища праці  за широким спектром критеріїв, що також враховує супутні соціально-економічні фактори, які на пряму впливають на працездатність, виробничу ефективність та здоров'я працівників.

Незалежно від форм власності й господарювання атестація обов'язкова на  підприємствах і організаціях де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників: електриків, монтажників, ліфтерів, зварювальників, будівельників, працівників газового господарства, стропальників та інше.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Охорона праці, санітарні норми