Графічний дизайн. Як навчитись створювати логотип

Графічний дизайн. Як навчитись створювати логотип

Спроба створити візуальний опис бренду є непростим завданням з творчої та технічної точки зору. Створення лого — це розробка впізнаваного і відмінного візуального символу, який містить захопливу історію і наповнений сенсом.

Професійно зроблений логотип не тільки добре масштабується, а й відображає індивідуальність бренду.

Провідні дизайнери використовують різні способи та техніки задля створення айдентики та лого, який буде розказувати споживачам про компанію, її мету, сенси.

Але якщо ви тільки починаючий фахівець або в майбутньому плануєте навчитись працювати з брендами, то потрібно знати кілька порад щодо розроблення логотипів:

  • Вивчайте найкращі приклади логотипів, створені професіоналами. Тільки надихаючись найкращими варіантами, можна зрозуміти, як створюються професійні товарні знаки.
  • Дізнайтеся про компанію, її ідейного натхненника та бренд на ранніх стадіях процесу розробки. Отримайте якомога більше інформації, щоб вивчити тему глибше і бути готовим до будь-яких запитань з боку клієнта.
  • Не намагайтеся створити культовий логотип. Сфокусуйтеся на цікавій легенді, яка транслюватиме особистість бренду. Якщо немає легенди, то її треба придумати. Люди люблять красиві історії.
  • Логотипи повинні мати однаково гарний вигляд при масштабуванні, на веб-сайті та під час друку. Ідеальним інструментом для професіонала є Adobe Illustrator. Для створення професійного знака використовуйте лише програми, які працюють із вектором. Такі інструменти забезпечують ідеальне масштабування та високу якість.
  • Сфокусуйтеся на читабельності лого. Пам'ятайте, що розроблений знак використовується на екранах мобільних телефонів і на міських рекламних носіях. Знак у будь-якому розмірі має добре читатися і відтворюватися на будь-яких носіях без спотворень.
  • Перевірте ідею якомога раніше.Щойно створили фірмовий знак - перевіряйте! Візьміть у клієнта перелік основних ідентифікаторів бренду. Ідентифікатори - це базові носії фірмового стилю.  Розробляючи логотип, визначте основні точки контакту і створіть мокапи, які допоможуть визначити, який тип товарного знака найкраще виглядає на ідентифікаторах бренду.

Розробляти круті логотипи можна навчитись на профільному курсі в провідній школі дизайну України.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Графічний дизайн