Портфоліо дизайнера. Як не припуститись критичних помилок

Портфоліо дизайнера. Як не припуститись критичних помилок

У кожного дизайнера є портфоліо. Це його онлайн-резюме. Воно потрібне, щоб знайти клієнтів, продемонструвати свої кращі проєкти, досвід, навички та виділитися серед конкурентів.

Якщо у фахівця-початківця ще немає портфоліо, але вже є завершені проєкти, то може здатися, що його створення займе 5 хвилин.

Але потрібно підійти серйозно до процесу: зібрати свої роботи, відібрати з них найкращі (а не викладати все підряд), підготувати до розміщення, оформити.

При цьому важливо не припуститися критичних помилок, які можуть безпосередньо впливати на успішність переговорів із потенційними клієнтами та рівень оплати за проєкт. Розглянемо докладніше.

Відсутність портфоліо

Це може здатися очевидним, але це не так. Якщо ви подаєте заявку на посаду дизайнера, вам необхідно продемонструвати навички роботи. Одного резюме недостатньо. Дипломи та наукові ступені для клієнта вторинні й нічого не варті, якщо ви не можете показати проєкт, розроблений особисто вами.

Важливо продемонструвати, що ви достатньо захоплені та вмотивовані, щоб самостійно виконати безліч завдань із проєктування.

Проєкти занадто схожі один на одного

Вносьте в портфоліо різні стилі й типи проєктів. Бюджетні та дорогі, великі об'єкти та компактні.

Занадто багато прикладів

Не переборщіть. Краще показати лише три найкращі проєкти, а не 30, які просто "нормальні".

Граматичні помилки

На жаль, вони трапляються часто і мають неймовірно негативний вплив. Великі замовники, як правило, гостро реагують на такі деталі і можуть прийняти рішення відмовити, якщо дизайнер недостатньо грамотно пише або не помічає дрібних помилок. Адже тоді і в проєкті він теж щось не помітить.

Крадіжка чужої роботи

Таке й справді трапляється. Це просто жахливо. Вкрасти чужу інтелектуальну власність і спробувати обдурити замовника ні що інше, як шахрайство, яке може переслідуватися за законом.

Ставтеся до портфоліо дуже серйозно. Адже це той "одяг", за яким вас зустрічають. Рівень вашого портфоліо задасть подальший тон спілкування з вами і покаже рівень, на який ви здатні.

Навчитись робити правильні портфоліо можна протягом будь-якого курсу з дизайну. А на додачу після закінчення навчання можна вже й мати перший проєкт реального об'єкту.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Графічний дизайн Дизайн інтер'єру, архітектура, декор Дизайн поліграфії, друкарня