GPT Chat 3 vs викладач англійської: хто кого?

Скрізь тільки й розмов, що про GPT-Chat та дива, що він творить. Написати філософську казку про качечку, запропонувати успішний бізнес-план чи кілька жартів для підпільного стендапу. А як щодо допомоги в навчанні?

Скрізь тільки й розмов, що про GPT-Chat та дива, що він творить. Написати філософську казку про качечку, запропонувати успішний бізнес-план чи кілька жартів для підпільного стендапу. А як щодо допомоги в навчанні? Чи замінить «розумний чат» викладача, ми розбиралися разом зі спеціалістами онлайн школи англійської мови Englishdom. Ділимося результатами своїх досліджень з вами. 

Почнемо з переваг штучного інтелекту:

  1. Оперативність. Цією перевагою штучний інтелект може пишатися. Жоден викладач, хай навіть він має докторський ступінь в Оксфорді, не зможе протягом кількох секунд опрацювати купу джерел одночасно та миттєво, дати розгорнуту відповідь на будь-яке питання з приводу граматики чи перекладу. Доки писався цей абзац, чат швиденько розповів нам, як запам’ятати усі 12 часів в англійській, чим артикль «a» відрізняється від «the» та чому розпалися The Beatles. 
  1. Ваш друг по листуванню. Ну, це й зрозуміло. А як ще тренуватимеш письмову мову, як не під час листування з розумним другом? Тим, хто знає відповіді на усі питання. Хто виправить твої помилки, познайомить з новими словами та незнайомими граматичними конструкціями. Та ще й допоможе використати все це на практиці.
  1. Ну й, мабуть, одна з основних переваг штучного інтелекту. Яким би чудовим не був твій викладач, ти не розбудиш його о 3-ій ночі з раптовою пропозицією провести заняття. Натомість GPT-Chat завжди готовий поділитися своїм знанням. 

А тепер про недоліки:

  1. Заняття в будь-якій онлайн-школі розпочинаються з визначення твого рівня знань. Потенційному студенту одразу запропонують пройти безкоштовний тест. Далі сформують програму, відповідно до визначеного рівня, та запросять до навчання. Натомість «розумний чат» розповість тобі про Cambridge English Scale, TOEFL чи IELTS. А далі вже доведеться гуглити та теститися самостійно. 
  2. Погана новина для інтровертів. Опанувати мову в режимі «сам на сам з комп’ютером» не вийде. Спілкуватися з живими людьми все ж таки доведеться. GPT, яким би крутим він не був, це перш за все - машина. І без здатного до емпатії викладача, який корегуватиме твою неправильну вимову прямо під час уроку, бесід з носіями мови та спілкування з живими людьми в розмовних клубах точно не обійтися. 
  3. Ти, мабуть, здивуєшся, але ChatGPT все ж таки може помилятися. Ще і як помилятися. Річ у тім, що він проходив своє «навчання» на масивах даних до 2021 року. Крім того, може плутати прізвища та назви компаній. Достатньо згадати свіжий кейс з альтернативною біографією Олеся Гончара. Розробники чату обіцяють, що це явище тимчасове. І зовсім скоро ChatGPT працюватиме без помилок. Але поки що час від часу баги трапляються. 

Висновок:

Можна видихати. Машини нас поки що не поработять.  І у двобої «GPT Chat 3 проти викладача» впевнену перемогу здобуває здатний до емпатії представник людської раси. А «розумний чат» чудово підійде на роль додаткового ресурсу. Тож, не зволікайте, терміново йдіть за посиланням, отримайте свій безкоштовний пробний урок + 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE) і на власному досвіді переконайтеся, що жоден розумний чат не замінить досвіченого викладача!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси